Butan haberleri sayfasında Butan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 396 Butan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Küçük bir himalaya krallığı ve Budist bir ülke olan Butan koronavirüs salgınından çok az etkilenmeyi başarmakla kalmadı, aynı zamanda ülke nüfusunun çoğunu çok kısa bir sürede aşılamayı bitirerek de ulaşılması zor bir rekora imza attı. İşte Butan'ın koronavirüs ve aşılamayla başarılı mücadelesi...
#ButanHindistan ve Çin arasında yer alan Butan, oldukça gizemli bir ülke. 1974 yılına kadar turistlere kapalı bu ülkeyi, birçok formaliteden geçebilen ve yeterli parası olan herkes ziyaret edebiliyor. Ülkenin kapıları turistlere açık gibi gözükse de Kral yine de pek çok farklı yöntem kullanarak turist sayısını kısıtlamaya çalışıyor. Katı yasaklara rağmen halkının çok mutlu olduğu Butan hakkında ilginç bilgiler…
#BhutanButan'da ölüm korkusu yok. Çünkü herkes ölünce yeniden dünyaya geleceğine inanıyor. İşte daha önce 16 kez dünyaya geldiği için "17'nci Karmapa" lakaplı 28 yaşındaki rahibin hikayesi.Yıllar önce Hindistan'da çok yüksek mertebede bir rahibe "Butan'da özel bir çocuk doğdu" diye illahi mesaj gelir.Hintli rahiplerin evinden aldığı çocuk 22 yıl sonra memleketine döner. Şimdi karşımızda oturan o kişi kendisini götürdüklerinde çok ağladığını hatırlıyor. Ruhunun kendisinden önce kimlerin bedeninde yaşadığını biliyor ama asla söylemiyor. Haber: Ertuğrul ÖZKÖK - Kamera/Kurgu: Sebati KARAKURT
#HindistanButan’ın tepelerindeki manastırlara rahiplerle birlikteçıktık. Rahipler yol boyunca bize renklerin anlamını anlattı. Kendi halkının "Mutlu Ejderhanın ülkesi" dediği, Budizm'in "kapalı odası" Butan'ın kameralara kapalı kapıları Hürriyet'e açıldı.Haber: Ertuğrul ÖZKÖK - Kamera/Kurgu: Sebati KARAKURT
#Ertuğrul ÖzkökKendi halkının "Mutlu Ejderhanın ülkesi" dediği, Budizm'in "kapalı odası" Butan'ın kameralara kapalı kapıları Hürriyet'e açıldı. Bu pazar ve haftaya pazar Ertuğrul Özkök'ün Butan gezisini ayrıntılı bir biçimde okuyabilirsiniz. Haber: Ertuğrul ÖZKÖK - Kamera/Kurgu: Sebati KARAKURT
#Butanİsrail, Baas rejiminin yıkılmasını fırsat bilerek işgal altında tuttuğu, Suriye’ye ait Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgede işgal ettiği alanı genişletmek için harekete geçti. Peki Golan Tepeleri neden bu kadar önemli? Bölgede kimler yaşıyor? İşte dikkat çeken detaylar...
#İsrailBirçok kişi kokulu mumları, tütsüleri ve oda parfümlerini evinden eksik etmiyor. Ancak uzmanlar, bu ürünlerin özellikle küçük yaşam alanlarında kullanımının sağlık riskleri yaratabileceğini söylüyor. Peki tehlikenin boyutları ne ölçüde? Mumların ve oda kokularının olası tehlikelerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Pelin Aktaş Uysal ile konuştuk...
#MumYepyeni bir seneye güzel dileklerle girdik. Pek çoğumuzun 2023 hayallerinden biri de yeni ülkeler ve şehirler keşfetmek. İşte bu yüzden jüri üyelerimize 2023 yılı seyahat planlarını sorduk. Aynı isimdeki animasyon filmiyle aklımıza kazınan Madagaskar’ı öneren de sanat şehri Avusturya’yı tercih eden de oldu. Önerilerimize bakıp ister sokak lezzetlerinin peşine düşün, isterseniz Noel Baba’nın köyüne uğrayın. Yeni yıl bol seyahatli günler getirsin.
#SeyahatYeni yılı kayak merkezlerinde karşılamak isteyenler yılbaşı için rezervasyon yaptırırken, turizmciler 2023'e kar beklentisi ile giriyor. Bazı kayak merkezlerinde geciken kar nedeniyle sezon açılamazken, bazı merkezlerde ise suni karlama yapılıyor. Yılbaşı gecesi için merkezlerdeki otellerde de çeşitli eğlenceler hazırlandı.
#Kayak MerkeziMeslek hayatında 36 yılı geride bırakmış. Bugüne kadar 141 ülkeyi, 1450 şehri gezmiş! Türkiye’nin en sevilen rehberlerinden Saffet Emre Tonguç’layız! Bugün rotasında kendi hayat yolculuğu var. Bizi Çorlu’daki çocukluğundan Kandilli’deki gençliğine, Boğaziçi’ndeki öğrenciliğinden rehberlikteki ilk yıllarına keyifli bir gezintiye çıkaracak. Sonra yeni seyahat eğilimlerini, düşük bütçeli gezi önerilerini, İstanbul’un bilmediğimiz yerlerini anlatacak…
#Saffet Emre Tonguçİngiltere son bir haftadır dünya gündeminin tam odağında... Bunun nedeni de tahtta 70 yıl hüküm süren Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü elbette. Bu kaybın ardından yaşananlar, aile üyeleri arasındaki gerilimin seyri, tahtın değişen sahipleri, beklenmedik gelişmeler... Özetle bütün dünya nefesini tuttu ve gözlerini Londra'ya çevirdi. Önümüzdeki pazartesi günü Kraliçe, geniş bir katılımla son yolculuğuna uğurlanacak. Belki de bu, modern çağların en çok konuşulan, en büyük cenaze törenlerinden biri olacak. İşte bunun öncesinde de Buckingham Sarayı'nın gündemi yine çok hareketli.
#Kraliçe Elizabeth ÖldüOrganik bileşikler, insan toplumunda gıda, ilaç, yakıt ve bina gibi çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Alkanlar, propan, oktan ve metan gibi kimyasal maddeleri içerir. Bunlar genellikle arabadaki benzin ve evde ısıtma/yemeklik yağ gibi maddeler için yağlar olarak kullanılır. Peki, Organik Bileşikler nelerdir detayları ile derledik.
#Organik BileşiklerAdana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek vardır: Nogay çayı. Süt, çay, tuz ve karabiberin çorba gibi pişirilmesiyle hazırlanan ve genellikle kahvaltılarda tüketilen bu içecek, hiç bilmeyip ilk kez deneyenleri epey şaşırtıyor.
#AdanaYaklaşık 10 bin yıldır hayatımızdalar. Ve bugün onların günü... Uluslararası Kedi Günü vesilesiyle yanı başımızdaki minik dostlarımıza göre başları daha çok dertte olan ‘büyük kediler’e bakalım, bu ‘zirvedekiler kulübü’nün 5 üyesini tanıyalım istedik.
#Uluslararası Kedi GünüAnkara'da yılbaşı gecesi binanın kapalı otoparkında otomobil içinde cansız bedenleri bulunan Hüseyin Şahinoğlu (25), Halil İbrahim Altıntaş (25) ve Burak Karakoç'un (24) aracın egzozundan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiği Adli Tıp Kurumu incelemesi ile belirlendi. Savcılık, rapor üzerine gençlerin ölümüyle ilgili takipsizlik kararı verdi.
#ANKARAPürmüz kelimesi Türkçe diline İngilizceden geçmiştir. Aynı zamanda pürmüz sözcüğü kulağa farklı gelmekte ve merak edilmektedir. Pürmüz aracını İsveçli bir bilim adamı bulmuştur. Bu keşif döneminde İsveçli bilim adamı pürmüz aracının adını primus koymuştur. Bu makine ise günümüze kadar gelerek pürmüz ismiyle anılmaktadır. Pürmüz nedir, nasıl çalışır, pürmüz nerelerde ve nasıl kullanılır detayları ile sizler için derledik.
#Pürmüz NedirKoronavirüs tedbirleri kapsamında güncellenen seyahat kuralları çerçevesinde, havayoluyla ABD, Almanya, Fransa, Azerbaycan, Rusya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu 146 ülkeden gelen yolculardan, yurda girişte aşı olduğuna dair belge gösterenlere PCR testi zorunluluğu kalktı.
#PCRFare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbon monoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! "Bir sigaradan bir şey olmaz" diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor.
#Sağlık