Her ne kadar çirkin görünse de sağlığımızı korumamızdaki faydalarına dair kulaktan dolma bilgiler nedeniyle burun kıllarını kesmeyi pek çoğumuz düşünmeyiz. Peki gerçekten viral hastalıklarla savaşımızda burun kılları gerekli ve etkili mi? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkGüzellik sektörü öyle bir hal aldı ki artık hangisine yetişelim hangisi için malzeme alalım gerçekten şaşırdık. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte ortalıkta garip denilebilecek yeni trendler de ortaya çıkmaya başladı. Lolipop yemiş gibi duran dudaklardan neon göz kalemlerine uzanan bu ‘değişik’ trendler görenleri şaşırtıyor.
#GüzellikSosyal medya güzellik ve bakım trendlerinin yayılması konusunda en güçlü mecra. Bir güzellik blogger'ının Instagram'da paylaştığı bir video dev bir dalga yaratabiliyor. Ancak bu trendlerin her zaman herkesin beğenisiyle karşılaşmadığını söylemek de mümkün.
#Sosyal MedyaTavernacı sakalı, bombeli saç, göğüs kılı... Kadınlar erkeklerdeki bu ve benzeri 20 özellikten (!) nefret ediyor. Boxer dergisi, sessiz kalan kadınların tercümanı oldu, çoğunun sineye çektiği "kusur"lardan oluşan 20 maddelik listeyi yeni sayısında sayfalarına taşıdı.
Uzun yıllardır sigara kullanan 52 yaşındaki Avusturyalı bir tiryaki; ses kısıklığı, nefes almada zorluk ve kronik öksürük şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Doktorların incelemesi sonucunda boğazının arka kısmında saç gibi kılların varlığı tespit edildi. Bilim dünyasında şaşkınlıkla karşılanan bu vaka, sigaranın sağlık üzerindeki potansiyel zararlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Peki sigara nasıl oluyor da böyle bir soruna neden oluyor? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor? Prof. Dr. Çiğdem Kalaycık Ertugay ile mercek altına aldık.
#SağlıkGüzel bir gülüş için kompozit kaplama yaptıran Lily Lindsay, diş kaplamaları yüzünden bırakın gülmeyi aylarca sağlık sorunları nedeniyle acı çekti. Tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı.
#Diş SağlığıDaha güzel ve sağlıklı dişleri olsun isteyen Lily Lindsay, kompozit kaplama yaptırdı ama tedavi sonrası güzel bir gülümseme beklerken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre gülemedi. Zira tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı. Peki, her gün yüzlerce insanın yaptırdığı bu işlemler anafilaktik şoka kadar giden ciddi tablolara nasıl yol açıyor? İşlem öncesi alerji testi yapılmalı mı? Kimler için daha riskli? Diş Hekimi Periodontist Ahmet Altuğ Sofuoğlu ile konuştuk.
#SağlıkYüz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yüz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri içeriğimizde okuyabilirsiniz. Yüz alerjisi nedir ne gibi komplikasyonlara sahiptir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüz Alerjisi NedirSiyah noktalar ergenlik dönemiyle birlikte ilk olarak burunda, daha sonra ise çene ve alın bölgelerinde gözeneklerin tamamen temizlenmemesi sonucu oluşur. Evde hazırlayacağınız doğal tariflerle siyah noktalara veda edebilirsiniz. İşte doğal siyah nokta maske önerileri…
#Siyah Nokta Nasıl GeçerGenetik yatkınlığı olan (atopik) kişilerde, alerjen olarak adlandırılan maddelerin vücuda girerek bağışıklık sistemini uyarması ve abartılı bir yanıt oluşturması sonucunda ortaya çıkan alerjik hastalıkların ülkemizde görülme sıklığı giderek artıyor. Bu artışın özellikle çocukluk yaş grubunda daha belirgin olduğuna vurgu yapan Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, birden fazla sistem veya organın etkilenmesi durumunda anafilaktik şok olarak adlandırılan ve ölümcül olabilen klinik tablonun ortaya çıktığına dikkat çekerek, genetik faktörler kadar, yetersiz anne sütümü alımı gibi çevresel faktörlerin alerjiyi tetiklediğini söyledi.
#Doç. Dr. Şule Çağlayan SözmenYakıcı sıcaklar tüm hızıyla devam ederken, serinlemek için soluğu denizde ya da havuzda alanların keyfine gölge düşürebilecek bazı hastalıklar da kapıyı çalabiliyor. Sık görülen o hastalıklardan biri dış kulak yolu iltihabı! Tıbbi adıyla eksternal otit olarak tanımlanan dış kulak yolu iltihabı; yüzme sonrası kulağın nemli kalması ya da kulakta kalan suyun bakteri üremesine zemin hazırlayacak nemli bir ortam yaratması ile meydana geliyor ve bu nedenle “swimmer's ear” (yüzücünün kulağı) olarak da adlandırılıyor.
#Dış Kulak Yolu İltihabıCorona Virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, "Saf C vitaminini yüksek dozda almamız gerekir" dedi. Mikropların mukozalardan geldiğini belirten Dr. Emin Mindan, “Mukozaların güçlü olması lazım. Güçlü olması için C vitaminin yanı sıra probiyotik almamız lazım. Yani dost bakteriler içeren yiyecekler tüketmemiz lazım. Bunların arasında geleneksel gıdalarımız turşu, boza, sirke, tarhana, salça, kefir gibi gıdalar yer alıyor. Bunlar probiyotik kaynaklarıdır bunlar bağırsaklardaki düzeni sağlıyor ve koruma sistemimizi güçlendiriyor” diye konuştu.
#KoronavirüseErkek bakım ürünleri söz konusu olduğunda tüketicilerin yakından tanıdığı isimlerden biri olan Remington, bu kez Graphite Bakım Serisi ile dikkatleri üzerine çekti. G3, G4 ve G5 ürünleriyle kişisel bakımı farklı ürünlerde erkeklere ulaştıran yeni tıraş makinalarına yakından bakalım.
#RemingtonGüneş sisteminde yer alan gezegenlerinde sağlığımız üzerinde önemli etkileri vardır. Bunlar, kişilerin yıldız haritalarında bulundukları evlere, burçlara ve birbirleri ile oluşturdukları açılara göre, karşılaşabileceğimiz sağlık sorunları hakkında ipuçlar
#Güneş