Burdur'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1936 yılında yapılan Burdur Garı, Göller Ekspresi ile Pamukkale Ekspresi'nin seferlerinin 2008'de iptal edilmesiyle eski günlerini arar oldu. Şimdilerde garda, sadece yük trenlerine hizmet veriliyor.
#Göller EkspresiHÜRRİYET Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle, 9 Eylül'de ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ sloganıyla İzmir'den yola çıkan Hürriyet Treni, Burdur'a geldi. Festival havasındaki karşılamada Burdurlular, 4 Kasım 2004'te durdurulan yolcu treni seferlerinin yeniden başlatılmasını istedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İzmir, Muğla, Balıkesir, Aydın ve Çanakkale'ye turuncu, Antalya ve Manisa'ya ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İzmir'de yağış etkili olurken, kentin üzerindeki yağış kütlesi Meteoroloji'nin radarına yansıdı.
#MeteorolojiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarının dibinde bir terör oluşumuna göz yummayacağını belirterek, “Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız. Teröristlere silah getireceksin. Ben senden paramla isteyeceğim vermeyeceksin. Bu nasıl ittifak, nasıl ortaklık” dedi. Erdoğan, Burdur’da halka yörenin şivesiyle “Burdur, 31 Mart’ta netcenizi biliyonuz mu? AK Parti deyecez gari” diye seslenirken, özetle şunları söyledi:
#Gazetehaberleri‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari EserLimak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım işi için Cengiz ve Kolin’le ortak kurdukları CLK şirketindeki ayrılıkla ilgili detayları verdi. Ortaklarıyla aralarında hiçbir sorunun olmadığını ve iyi ayrıldıklarını söyleyen Özdemir, “Bu ayrılık gerekiyordu. Ayrılıkla ilgili kura çektik. Borç-alacağın kalmadığı Uludağ Dağıtım ve Perakende bize kaldı ve memnunuz” diye konuştu.
#Vahap MunyarBoğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik dağıtım ihalelerini alarak 3.7 milyar dolarlık dev bir ortaklık kuran Limak-Cengiz-Kolin’den çok kısa bir açıklamayla ayrılık kararı geldi. Elektrik dağıtımında ayrılan dev şirketler ‘şimdilik’ 3. havalimanı projesine birlikte devam edecek. İşte ayrılığın en büyük nedeni...
#Sefer LeventGüvenlik politikaları uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, "Ankara saldırısında Genelkurmay’ın önünde insanlarımızı kaybettiğimizde, Ankara Garı’nda hayatını kaybeden insanlar olduğunda 2 milyon insan yürümüş olsaydı, bir sonraki saldırı olmazdı" dedi.
#Mete Yarar- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Ne dedik, ta Çözüm Süreci'nden önce, 'Bak akıllı olun, yanlış yapmayın, eğer yanlış yapacak olursanız size bu işi dar ederiz. Şu anda sabır sabır... Ne yaptılar? Benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler"- "Bir tane Eş Başkan çıkmış ne diyor, 'Dökülün sokağa' ve orada 52 vatandaşımız ne oldu? Öldü. Ölen Kürt, öldüren, o da Kürt. Hani sen Kürtlerin temsilcisiydin? Nasıl temsilcilik bu? Yalan. Benim Kürt kardeşlerimin, bunlar, kanını emdiler. Onları sömürdüler, sokağa döktüler ve bu ülkeyi maalesef adeta kendi içinde birbirine düşman ettiler"- "Bu millete yıllarca doğum kontrolü yaptırdılar, bu milletin nesli kurusun diye. İnşallah bunu tersine çevireceğiz. Biz istiklalimizi ve istikbalimizi işte Burdurlu Koca Mustafalar gibi Allah rızası için vatanına hizmet eden kahramanlara borçluyuz"
ANKARA’da cumartesi günü düzenlenmesi planlanan ’Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine katılmak üzere gelenlerin toplandığı Tren Garı Kavşağı’ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gökhan Akman, Denizli’nin Çameli İlçesi’ne bağlı Kızılyaka Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak isteyen bir grup Emek Partisi (EMEP) üyesi, ilçe girişinde önlem alan güvenlik güçleri tarafından kente alınmadı.
#Ankara