Hadi gari, Ankara'daki Burdur'a gidelim

Güncelleme Tarihi:

Hadi gari, Ankaradaki Burdura gidelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 18:04

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Burdur, dere ıslahları, katı atık bertaraf tesisleri, yeni otogarı, alt yapı yenilikleri ve tarihi mekanların ihyası ile artık 5 yıldızlı bir şehir haline geldi” dedi.
 Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Burdur Tanıtım Günleri”nin açılışına katıldı.
 Burdur'un fahri hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
 “Burdur'u aslında yerinde görmek gerekiyor. Burdur ismi nereden geliyor? Burdur o kadar güzel bir şehir ki ilk defa isim verilirken, 'burada dur' denilmiş, dolayısıyla adı Burdur olarak kalmış. Burdur gölüyle, ormanıyla, suyuyla gerçekten güzel bir şehir. Burdur'a gitmek artık çok daha kolay çünkü eskiden bölünmüş yollar yoktu, şu anda bölünmüş yollar var. Herkesi mutlaka Burdur'u yerinde görmeye davet ediyorum. 'Hadi gari, Burdur'a gidelim' diyorum.”
 Burdur'un çok daha iyi tanıtılması gerektiğini de belirten Eroğlu, yurt dışına gidenlere önce Türkiye'deki güzellikleri görmeleri tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Burdur "Burada dur" demektir

Doğal Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü ilk defa Burdur'a kurduklarını bildiren Eroğlu, kentin buna layık olduğunu söyledi.
Burdur'a çok yatırım yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Eroğlu, yıllarca bitmeyen barajları bitirdiklerini kaydetti.
Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin kurulduğunu da anımsatan Eroğlu, “Burdur, dere ıslahları, katı atık bertaraf tesisleri, yeni otogarı, alt yapı yenilikleri ve tarihi mekanların ihyası ile artık 5 yıldızlı bir şehir haline geldi” dedi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da kentin güzelliklerinden bahsederek, herkesi Burdur'a beklediklerini söylediler.
Konuşmaların ardından etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.
Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın standını ziyaretinde, etkinliğe katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve milletvekillerine fidan hediye etti.
 
 Bakan Eker de stantları gezdi
 
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de açılış töreni sonrasında geldiği etkinlikte Bakan Eroğlu ile stantları gezdi.
 Bir süt ürünleri standında Bakan Eker'e keçi sütünden yapılmış dondurma ikram edildi. Burada bir işletmecinin Bakan Eroğlu'ndan keçi yetiştiriciliği için yer istemesi üzerine, iki bakan arasında keçilerle ilgili diyalog yaşandı.
 Bakan Eker ve işletmecinin ısrarı üzerine Bakan Eroğlu, “Keçileri seviyoruz” dedi. Bakan Eker'in “Bu tarihi bir an” demesi üzerine, kısa süreli gülüşme yaşandı.
 İki bakan daha sonra diğer stantları gezdi, ikram edilen ürünlerin tadına baktı.
 Daha önce açılışa katılacağı bildirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi ve işveren temsilcileriyle görüşmesi nedeniyle etkinliğe katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!