Hürriyet Treni Burdur'da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Burdurda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 13:40

HÜRRİYET Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle, 9 Eylül'de ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ sloganıyla İzmir'den yola çıkan Hürriyet Treni, Burdur'a geldi. Festival havasındaki karşılamada Burdurlular, 4 Kasım 2004'te durdurulan yolcu treni seferlerinin yeniden başlatılmasını istedi.

Haberin Devamı

ÖZGÜRLÜK TRENİ ÇOCUKLAR İÇİN KALKTI

BURDURLU HALA TREN İSTİYOR

Sabahın erken saatlerinde Burdur Garı'na giren Hürriyet Treni, Burdurlular tarafından festival havasında karşılandı. Hürriyet Treni'ni karşılayanlar arasında Burdur Vali Vekili Osman Nuri Canatan, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, TCDD 7'nci Bölge Müdürü Enver Timurboğa da yer aldı. Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer, protokole vagonları gezdirerek, yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Model Trenciler Kulübü'nün, maket tren ve demiryolu ağını gezen davetlilere, TCDD’nin hızlı tren projesi de tanıtıldı.

Burdur Vali Vekili Osman Nuri Canatan, Hürriyet Treni'nin Burdur'a gelişinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Böylelikle TCDD teşkilatını ve ‘Aile İçi Şiddetin Önlenmesi’ projelerini daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu önemli proje nedeniyle TCDD ve Hürriyet Gazetesi'ne sonsuz teşekkür ediyorum. Bu güzel sonbahar sabahında sizleri karşılamaktan mutlu olduk. Bu projeyle halkımızın demiryollarına olan ilgisinin artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Burdur'a geldiği için Hürriyet Treni'ne teşekkür eden Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da “Çağdaş devlet, çağdaş millet olabilmenin gereği olan TCDD'nin Türkiye'nin her yerine hızlı ulaşma projesi hakikaten çok güzel. Bir Türk olarak bize gurur veren çalışmalar. Bunun ötesinde hızlı tren için çalışmalar başladı. 2010 yılında hedefine ulaşacak. Burdurlular olarak bizim temennimiz Antalya hattının Burdur'dan geçmesiyle hızlı ulaşımın Burdur’a da gelmesi. Burası bizim çocukluğumuzun istasyonu. Tarihi günlerinden birini yaşıyor şu anda. Bizi çok mutlu ettiniz. Halkımızı insan hakları konusunda bilinçlendirdiniz” diye konuştu.
Karşılamada Burdur'da hamallık yapan Mustafa Uçkan ise ‘Sayın Ulaştırma Bakanım biz Burdur halkı olarak, 4 Kasım 2004 tarihinde iptal edilen yolcu treninin yeniden işlemesini istiyoruz’ yazılı bir döviz açtı.

Burdurlular, www.hurriyet.com.tr'nin kendi fotoğraflarıyla birinci sayfada kullanması çalışmasında yer alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İsteyen ziyaretçilere Hürriyet Gazetesi de hediye edildi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET TRENİYLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE  http://www.hurriyettreni.org ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!