Kocaeli’nin İzmit ilçesinde İbrahim Deniz Vayvalak’ı (30) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Burak Börek’in (28) mahkemede tanık olarak dinlenen kız arkadaşı M.E., “Biz, Burak ile evlenecektik. İbrahim’in uyuşturucu zevki yüzünden mahvolduk. Oğullarını neden tedavi ettirmiyorlar? Tüm hayallerim mahvoldu” dedi. İbrahim Deniz Vayvalak'ın annesi H.V. ise “Herkes kendi hayatını düşünüyor, o zaman benim oğlumu topraktan çıkarıp getirecekler” diyerek M.E.'ye tepki gösterdi.
#İbrahim Deniz VayvalakRamazan Bayramı bu yıl hafta sonuna geliyor; ilk günü 21 Nisan Cuma... Güzel haberse ilk-orta öğretimde ikinci ara tatil bayram öncesine ekleniyor ve dinlence bazılarımız için 15 Nisan’da başlıyor. Sadece ‘uzun hafta sonu’ gibi üç günlük ya da ara tatil bahanesiyle daha uzun seyahat isteyenlere jürimiz vizesiz gidelebilecek en güzel rotaları öneriyor. Balkanlar’dan büyülü Uzakdoğu’ya seçenekleri listeledik...
#Taylandİstanbul Valiliği tarafından alınan kararla ormanda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasaklandı. Bugün uygulanan kararın ardından Belgrad Ormanı'nda bazı aileler evden yiyeceğini getirerek piknik yaptı.
#İstanbulİstanbul’un kalbidir Tarihi Yarımada… Camileri, çarşıları, sarayları… İnsanı adeta bir zaman yolculuğuna çıkarır. Her sokakta başka bir sürprizle karşılar ziyaretçilerini. Nostaljik dokusuyla yabancı turistlerin uğrak noktası. Bahar ara tatilinde ailece İstanbul’u gezmeyi planlayanlara jürimizin önerileriyle 10 adımlık bir rehber hazırladık.
#İstanbulÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl Adresleri‘Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri’, bizi İstanbul’u tarih boyunca var eden, bu şehrin insanlarını kocaman bir ortak sofrada buluşturan tatların kökenine, kültürüne götürüyor. İstanbul’da doğan ya da kente göç yoluyla yerleşen lezzetlerin tarihle, siyasetle, sosyolojiyle ve hatta mimariyle ilişkisine değiniyor. Merin Sever’in hazırladığı kapsamlı derleme her İstanbullunun hayretle, merakla, ince bir hüzünle okuyacağı derin bilgilerle dolu...
#Geçmişten Günümüze İstanbul LezzetleriBu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.
#BörekGeçimlerini şarkı söyleyerek sağlayan solistler, müzisyen arkadaşları ile bu süreçte toplumda görmezden gelindikleri için oldukça üzgünler. Birikimlerini harcayarak bir dönem idare edenler bulunurken, bazıları ise arabasını, ev eşyalarını, evinin parkelerini, enstrümanını satmış. Desteklerin kendileri için yeterli olmadığını söyleyen solistler, kendi aralarında dayanışma ile bugünleri atlatmaya çalıştıklarını belirtiyor. İşlerine geri dönmeyi beklediklerini ifade eden solistler, virüsün saati olmayacağını belirterek, çalışma saati uygulamasının uzatılmasını istiyor.
#BursaBöbrek yetmezliği ve kronik hastalıkları olanlarda Covid-19 enfeksiyonunun daha ciddi seyredebiliyor. Diyaliz hastaları bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle enfeksiyonla mücadele etmekte zorlanabileneceğini ifade eden Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver, böbrek hastalarındaki mevcut yüksek riskten dolayı pandemi sürecinde nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.
#SağlıkBelçika’nın ünlü unlu mamüller markası La Lorraine, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. 5 yıl önce girdiği Türkiye pazarına, 2016 yılında Manisa’da hayata geçirdiği 58.000 m2’lik fabrikasındaki günlük 80 ton üretim kapasitesi ile dünyanın en seçkin lezzetlerinden oluşan reçeteleriyle ürettiği lezzetli ekmek, kruvasan ve çörekleri Türkiye pazarına sunan şirket, geleneksel Türk hamur işlerini de dünyaya ihraç etmeye başladı.
#İzmirÖğlen yemeği öncesi, yüzlerce lezzet çeşidini bünyesinde barındıran Anadolu'dan üç şehir ve üç lezzet önerisi... Soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep mutfağının yeni tadı kiremitte lavaş kebabı ve Bursa'nın Kazancı Mahallesi'nde yıllar sonra kokusu yeniden yükselen Boşnak böreği...
#Anadolu LezzetleriEski Yugoslav ülkelerine gitmeye devam ediyorum. Bu kez de rotayı Slovenya’nın başkenti Ljubljana çevirdim. Ljubljana değişik lezzetlerin bir arada bulunduğu, ulaşımın kolay ve yaşamın güvenilir olduğu bir yer. Kısacık bir hafta sonu ziyareti yaptığım Ljubljana’da deneyebildiğim bütün lezzetleri denedim. İşte size Ljubljana’nın lezzetleri…
#Ljubljana