Aşure günü ne zaman başlıyor sorusu muharrem ayının ortalarına doğru gelinmesiyle merak ediliyor. Haram aylar arasında yer alan Muharrem ayı, İslam takviminin ilk ayı olarak kabul ediliyor. Aşure günü de Muharrem ayı içerisinde yer alan önemli günler arasında yer alıyor. Muharrem ayında yapılan ibadetler, toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin güçlenmesine vesile olur. Aşure, bu anlamda paylaşmanın ve bereketin simgesi olarak kabul edilir ve Müslümanlar arasında dağıtılarak toplumsal bağlar güçlendirilir. Peki, Aşure günü mü bugün mü yarın mı?
#Aşure Günü 2024Aşure günün ne zaman olduğu, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte bekleniyor. Muharremin 10'u olan Aşure günü İslam aleminde önemli yer tutuyor. 2024 Aşure günü, İslam dünyasında Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü kutlanır. Bugün aşure günü mü? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Aşure Günü, İslam kültüründe önemli bir yer tutar ve genellikle aşure tatlısı yapılıp dağıtılarak kutlanır. Muharrem Ayı, İslam’da hürmet edilen aylardan biridir ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından “Allah’ın Ayı” olarak nitelendirilmiştir. Bu ayda oruç tutmak, Ramazan’dan sonra en faziletli oruç olarak kabul edilir ve Müslümanlar bu ayda ibadetlerine özen gösterirler. Peki, 2024 aşure günü ne zaman başlıyor ve bitiyor?
#Aşure Günü 2024Aşure günü ne zaman sorusu Muharrem ayının 10. günü yaklaşırken gündeme geldi. İslam dünyasında manevi heyecanla beklenen Aşure Günü Muharrem ayının 10'uncu günü gerçekleşecek. İslam dünyasında paylaşma ve dayanışmayı sembol eden ve geleneklerde önemli yer tutan Aşure Günü paylaşma ve dayanışmayı temsil ediyor. Peki, Aşure günü ne zaman, hangi gün? Aşure Günü nedir? İşte, 2021 Aşure Günü'nün tarihi ve önemi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Muharrem Ayının 10'Uncu GünüAşure Günü tarihi 2024, mübarek Muharrem ayı devam ederken gündeme geldi. Muharrem ayı 10 gün başlayan aşure günü 2024, Muharrem ayı 10. günü başlıyor. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure dağıtımları, aşure günü ile beraber gerçekleşecek. “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” şeklinde Peygamberimiz tarafından buyurulan muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü oruç tutmak bazı âlimlere göre sünnet olarak ifade ediliyor. Peki, aşure günü ne zaman 2024, hangi ayda başlıyor? Muharrem 10 Aşure günü 2024 başlangıç ve bitiş tarihi
#Aşure Günü TarihiAşure Günü'nün biteceği tarih, ağustos ayının son günlerine girilirken Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. 30 Temmuz Cumartesi günü başlayan ve Muharrem ayı içerisinde gerçekleşen Aşure Günü ile komşuya, akrabaya, eşe dosta dağıtılması, İslam dünyasında yaygın bir gelenek olan aşure hazırlıklarında sona yaklaşıldı. Aşure dağıtımı paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olarak biliniyor. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor, aşure kaç gün yapılır? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 dini günler takviminde yer alan bilgiye göre 2022 Aşure Günü tarihleri.
#Aşure GünüAşure günü ne zaman başlıyor ve bitiyor sorusu ile 2022 yılında da yoğun ilgi görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre Müslümanlar önemli gün ve ayları idrak ediyorlar. Muharrem ayı 2022 yılında temmuz ayının sonunda başladı. Bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı aşure günü, muharrem ayının onuncu günüdür. Peki, aşure günü ne zaman, bugün mü?
#Aşure GünüSosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından 'aşure günü ne zaman, bugün mü?' soruları bir süredir gündemdeydi. İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı Muharrem ayının onuncu günün olan aşure gün bugün idrak edilecek. Aşure aşı geleneğini hakkıyla gerçekleştirmek isteyenler, aşure günü duasını da öğrenmek istiyor. Peki, aşure günü hangi dua okunur? İşte aşure günü okunacak dua hakkında bilgiler...
#Aşure Günü Oruç Tutulur MuAşure günü için hazırlıklar günler öncesinde başladı. İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı Muharrem ayının onuncu günün olan aşure günü sosyal medyada da hatırlatılıyor. Peki, aşure günü ne zaman, bugün mü? İşte aşure gününün anlamı ve önemi
#Aşure GünüBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, PKK bugün Türkiye toprakları üzerinde planlı eylem yapma kabiliyetini tamamen kaybetti. Plansız eylemler yapmak zorunda kalmıştır. Terör örgütüne bugüne kadar vurulan en ağır darbe vurulmuştur. Girilmez yerlere girilmiş, inler başlarına geçirilmiş ve mağaralar imha edilmiştir dedi.
#Bekir BozdağHicri yılbaşı, İslam dininin benimsediği Hicri takvime göre 1 Muharrem gününe denk gelmektedir. Hz Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği gün olarak kabul gören Hicri yılbaşı, kendi içerisinde çeşitli ibadetleri barındırmaktadır. İşte, 2017 Hicri yılbaşı tarihi ve Muharrem ayı hangi gün başlıyor sorusunun cevabı
#Hicri YılbaşıRegaip Kandili'nde oruç tutan vatandaşlarımız, kandilde nasıl oruç tutulması gerektiğini ve Ramazan orucu ile farklılık olup olmadığını. Regaip Kandili'nde saat kaçta iftar yapıldığını merak ediyorlar.. İşte Nihat Hatipoğlu'nun konu hakkındaki görüşleri
#Regaip KandiliAlevi açılımını tekrar gündemine alan hükümet, Başbakanlık’taki zirvede konuyu masaya yatırdı. “Cemevi ibadethane olsun mu?” konusunda AK Parti kurmayları, “Dinlerin mabedi bellidir ama ibadet her yerde yapılır. Cemevine ibadet yeri denmesinin sakıncası olamaz” formülünü gündeme getirdiler.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin tartışmalarla ilgili, “Cumhurbaşkanlığının seçimi ile ilgili yasada düzenleme yapılacakmış. O yasa cumhurbaşkanlığı süresini belirleyen yasa değil. O yasada cumhurbaşkanı adayları nasıl çıkacak ortaya, seçim propagandasını yaparken gelir kaynaklarını nereden bulacaklar, halka ne söyleyecekler, ne zaman başvuracaklar... Bununla ilgili kuralları belirliyor. Cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili kurallar anayasada yer alır. Ne diyor anayasa? '5 yılda bir seçilir'. Bitti, o kadar” dedi.