Ülkemizde her yıl yaklaşık 21 milyon ton buğday üretilmektedir. Ekmek ve makarna üretiminde kullanılan buğday, temel besin maddelerinin arasında yer alıyor. Yaklaşık 20 çeşidi vardır. , Buğday nasıl yetişir? Buğday Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
#Buğday Nasıl YetişirCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki mitingde yaptığı konuşmada, "Mütedeyyin kardeşlerime de seslenmek isterim. En büyük günah kul hakkı yemektir. Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın. Kul hakkı yiyenlere oy vermeyeceğiz" dedi.
#CHPGüzelce temizlediğim mantarları biraz fındık yağıyla çok sıcak tavada sotelemeyi seviyorum. Ocaktan almadan tuz, taze kekik, taze çekilmiş karabiber ve ezilmiş sarımsak da ekleyip tatlandırıyorum. Bazen üzerine yumurta kırıp getiriyorum sofraya, bazen etin üstünde servis ediyorum. Buğday risotto’yu mantar soteyle lezzetlendirmek de şahane oluyor. Mantar çorbasından mantarlı lazanyaya daha pek çok nefis önerim var.
#MantarOrdu’da ziraat mühendisliği okuyan ve ardından belediyede işe giren Buket Çelik Karademir, aylarca Karadeniz’de mango, guava, passiflora gibi tropik meyveler üretilip üretilemeyeceğine dair araştırma yaptı. Etrafındakilerin “Karadeniz’de mango mu yetişir” diyen alaycı sözlerini dikkate almadı. Şu anda belediye bünyesinde 25 farklı tropik meyve yetiştiriyor, girişimcilere eğitimler veriyor.
#Buket Çelik KarademirZengin iklime sahip ülkelerden biri de Türkiye'dir. Ülkemizde hemen hemen her bölge farklı iklim özelliklerine sahiptir. Bu nedenle insanlar çeşitli iklim çalışmaları yaparlar. Türkiye'deki iklim koşullarından biri sert karasal iklim türdür. Sert karasal iklim nerelerde görülür? Hangi bitkiler yetişir ve sert karasal toprak tipi nasıl olur tüm detayları ile derledik.
#Sert Karasal İ̇klim Nerelerde Görülür?Ülkemiz farklı bitki örtüsü, değişik ot türleri ile şifa kaynağı sunmaktadır. Otların pek çoğunun faydası hatta ismi bile bilinmemektedir. Oysa doğru ellerde pek çok ot mutfaklarda birer sağlık yiyeceği haline dönüşmektedir. Tirşik otu da adı pek durulmayan otlar arasında yer almaktadır. Her yörede bu ota verilen isim değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tirşik OtuYulaf, anavatanı Güney Avrupa ve Doğu Asya olan oldukça sağlıklı bir tahıl türüdür. Yüksek lif içeriği ve insan sağlığına sonsuz faydaları sebebiyle sıklıkla tüketilen yulaf, yulaf tohumundan elde edilir. Peki yulaf tohumu nasıl ve zaman ekilir? Yulaf tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte yulaf tohumuyla ilgili merak edilen her şeyi derledik.
Dünyada canlılar 6 tane gruba ayrılır. Bitkiler de bu canlı grubundan biridir. Bunun yanı sıra her canlının oluşumu farklıdır. Bitkiler ise genel olarak bir tohumdan meydana gelir. Toprağa dikilen tohum büyür ve bitki oluşur. Bu nedenle tohumlar bitkiler için mühim önem taşıyan unsurlardır. Buğday tohumu da bu tohum çeşitlerinden birisi olmaktadır. Buğday tohumu, buğdayın yetişmesi için gerekli olan yapıdır. Buğday çeşitleri bu tohumun toprağa ekilmesi ve sonrasında sulaması, bakılması ile gelişir ve oluşur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ülkemizde her yıl ortalama 3. - 3.5 milyon ton arası şeker pancarı üretilmektedir. Dünya geneline bakıldığında, Türkiye yıllık ortalama şeker pancarı üretimi ve ihracatında, 5. sırada yer alıyor. Katma değeri en yüksek tarım bitkilerinden biri olan şeker pancarı, ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Şeker Pancarı nasıl yetişir? Şeker Pancarı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
#Şeker Pancarı Nasıl YetişirMısır günümüzde nişasta bazlı şeker, gıda, yem ve de alternatif biyoyakıt üretiminde kullanılmaktadır. Son yıllarda üretim artışı olduğu için mısır nasıl yetişir? Mısır Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
#Mısır Nasıl YetişirBuğdayın atası olarak anılan siyez buğdayı, oldukça sağlıklı ve besleyici bir besindir. Lif açısından zengin olan siyez buğdayı, antioksidan özelliği taşıdığından vücudun bağışıklık sisteminin gelişmesinde rol oynar. Peki siyez buğdayı nasıl yetişir? Siyez buğdayı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve yetiştirilir? Siyez buğdayı konusunda merak edilenleri sizler için derledik.
Reishi mantarı son zamanlarda çok fazla popüler olan mantar türlerinden bir tanesidir. Oldukça pahalı olan bu mantarın yetiştiriciliği çok fazla ilgi görmektedir. İçeriğimizde reishi mantarı nasıl yetişir? Reishi mantarı nerede yetişir? Reishi mantarı Türkiye'de nerede yetişir ve yetiştirilir? Reishi mantarı en çok ve en iyi nerede yetişir ve yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
Ana vatanı Güney Amerika olan kinoa, içeriğinde bulunana zengin protein sebebi ile bu gün birçok ülke tarafından yetiştirilmesi desteklenmekte. Kinoa nasıl yetiştirilir ve ülkemizin hangi kesimlerinde kinoa yetiştirir sorularının cevaplarını derledik.
Türkiye, İdlib olaylarını ve Türkiye’ye akacak yeni göç dalgasını konuşuyor. Türk, Rus ve İranlı liderler bugün buluşuyor. Zirveden çıkacak sonuç ne olur? Gerilen Türk-Rus ilişkilerinin nasıl bir geçmişi var, iki ülke ilişkileri asimetrik bir hal mi aldı? Rusya, PYD bürosunu neden kapatmıyor? Kürt politikası ne söylüyor? S-400’leri çalıştırmazsak Putin’le sorun yaşanır mı? Yaklaşık 45 yıldır Türkiye-Rusya ilişkileri üzerine çalışan eski Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı’yla Rus siyasetinin kodlarını konuştuk...
#YazarlarDeve dikeni, faydaları ile Orta Çağ'dan bu yana şifalı bitkiler literatüründe kendisine yer bulmuş ve karaciğer rahatsızlıkları gibi önemli alanlarda kullanılmıştır. Eski dönemlerde anne sütünü arttırmak için kullanıldığı bilinen deve dikeni, aslen karaciğere iyi geldiği için bu alanda kullanılmaya başlanmıştır. Safra kesesine de iyi gelen bu bitki, yoğun olarak Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Sulak alanların çevresinde ve yüksek kesimlerde kolayca bulunabilmektedir. Peki, yadsınamayacak şekilde faydaları olduğu bilinen Deve dikeni faydaları nasıl kullanılır? İşte, karaciğere ve safra kesesi hastalıklarında kullanılan bu bitki hakkında faydalı bilgiler
#Deve DikeniAnadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.