TARIM ve Orman Bakanlığı’nın ürünlerinde ilaç etken maddesi ilave edildiğini tespit ettiği firmalar arasında bazı çay şirketlerinin de yer alması üzerine uzmanlar, çaydaki gıda boyası hilesine karşı tüketicileri uyarıyor. Ziraat Mühendisi Osman Baykal, çaydaki boya maddesinin basit bir deneyle ortaya çıkarılacağını belirterek, "Bir bardak soğuk suya bir tutam kuru çay koyuyoruz. Kaliteli çayın hemen suya renk vermemesi gerekiyor. Eğer kuru çay suya temas ettiğinde anında renk vermeye başlıyorsa. Bu çayda boya vardır" dedi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTARIM ve Orman Bakanlığı’nın ürünlerinde ilaç etken maddesi ilave edildiğini tespit ettiği firmalar arasında bazı çay şirketlerinin de yer alması üzerine uzmanlar, çaydaki gıda boyası hilesine karşı tüketicileri uyarıyor. Ziraat Mühendisi Osman Baykal, çaydaki boya maddesinin basit bir deneyle ortaya çıkarılacağını belirterek, "Bir bardak soğuk suya bir tutam kuru çay koyuyoruz. Kaliteli çayın hemen suya renk vermemesi gerekiyor. Eğer kuru çay suya temas ettiğinde anında renk vermeye başlıyorsa. Bu çayda boya vardır" dedi.
#ÇayGeçtiğimiz günlerde "Çaya şeker yerine tereyağ katın" önerisinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay bugün de bir televizyon programına konuk oldu ve canlı yayında tereyağlı çay içti. Ayrıca hürriyet.com.tr, eski Türklerde içildiği söylenen o tereyağlı çayın tarifine ulaştı. İşte bahsi geçen tereyağlı çay.
#Tereyağlı ÇayKirlilikten dolayı Kars Çayı’nda canlı hayatı sona ererken, suyun altındaki beyaz tabaka da etrafa pis koku saçıyor.İçerisinde canlı yaşamayan Kars Çayı, her geçen gün biraz dahakirletilerek, toplum sağlığını olumsuz etkileyecek boyutlara getirildi.Kars Çayı süt işleme tesislerinin atıkları ve şehir kanalizasyonşebekesinin bağlanmasıyla adeta mikrop yuvasına dönmüş bulunuyor. Etrafasaçtığı kokuyla vatandaşları rahatsız eden Kars Çayı’nın biran evvelıslah edilmesi gerekiyor.
#Bu ÇaydaBARTIN'da su seviyesi düşen Arıt Çayı'ndaki kirlilik nedeniyle binlerce balık telef oldu. Balık ölümlerine çaya bırakılan kanalizasyonun yol açtığı öne sürülürken Arıt Belediye Başkanı AKP'li Şahidi Kuşçu, bunun sudaki oksijen seviyesinden kaynaklandığını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlık