Boyun Fıtığı haberleri sayfasında Boyun Fıtığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 771 Boyun Fıtığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Boyun Fıtığı olarak bilinen rahatsızlık Servikal Disk Fıtıklaşması olarak tanımlanır. Omuriliğimizde disk olarak bilinen spiral halkalar vardır ve bir disk dejenere olduğunda diskin içindeki yumuşak jel omurilik kanalına sızar ve fıtıklaşmış disk olarak bilinir. İşte, tüm detaylar.
#Servikal Disk FıtıklaşmasıBoyun ağrısı, pek çok kişinin yaşadığı durumlardan biri. Günlük hayatı olumsuz etkileyebilen boyun ağrısı nedenlerinden birçoğu kas iskelet sistemiyle ilgili olabiliyor. Bu nedenlerinden en başında da boyun fıtığı geliyor. Peki boyun fıtığı belirtileri nelerdir ve neden olur? Boyun fıtığı hakkında merak edilenler...
#Boyun FıtığıBoyun ağrısı günlük hayatta sık karşılaşılan durumlardan biri. Üç kişiden biri hayatı boyunca en az bir defa boyun ağrısı ile karşılaşabiliyor. Boyun ağrısı sebeplerinin birçoğu kas iskelet sistemi ile ilgilidir. En sık nedenlerin başında da boyun fıtığı bulunur. Peki boyun fıtığı nedir, neden olur? İşte boyun fıtığı belirtileri ve tedavisi...
#Boyun FıtığıGünümüzde boyun fıtığı görülme sıklığı, yaşam tarzında yaşanan değişimlere bağlı olarak her geçen gün artıyor. Özellikle telefon ve tablet gibi teknoloji ürünlerinin kullanımındaki artış, yanlış duruş ve hareketsizlik gibi nedenler boyun fıtığını yaygınlaştırıyor. Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması da beraberinde getirdiği teknoloji kullanımı ve hareketsizliği artırdığı için boyun fıtıklarının artmasına neden oluyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Seçer, boyun fıtığını ve bu hastalıktan korunmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
#Boyun FıtığıPandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
#Boyun FıtığıUzm. Dr. Şevket Yalçın, pandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirterek “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
#Uzm. Dr. Şevket YalçınHer boyun ağrısının fıtık olduğu anlamına gelmeyeceğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işlerini yapanların, bedensel olarak yoğun işte çalışanlar gibi bazı meslek grupları boyun ağrılarına yatkınlık gösterdiğini söyledi.
#Fıtıkİnsan boynunda 7 adet omurga vardır. Bu omurgalar arasında 5 adet disk bulunur. Birinci ve ikinci omurga arasında disk yoktur. Boyun ağrısı oldukça sık rastlanan hastalıklardan biri tanesidir ve genel görülme sıklığı %20-30 aralığındadır. Buradan da anlaşılacağı üzere üç kişiden biri hayatları boyunca en az bir kez boyun ağrısı yaşıyor.
#Boyun FıtığıGünümüzde boyun fıtığının görülme sıklığı giderek artmaya başladığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, orta bölümden çıkan fıtıklarda kişi ağrıyı; omuzlarda, boynunda ve kürek kemiklerinde veya sırtta hissedebileceğini söyledi.
#Boyun FıtığıBoyun düzleşmesi ve boyun fıtığının belirtilerinin birbirine çok yakın olabildiğine dikkat çekerek 10 kişiden 7’sinin hayatının belli döneminde boyun ağrısı yaşadığını dile getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yaltırık, her boyun ağrısının boyun fıtığına işaret etmediğini ve ağrının kaynağının tek başına boyun düzleşmesi olabileceğini söyledi.
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi UzmanıBir takım tramvalar ve zorlanmalar sonucunda meydana gelen boyun fıtığı ve boyun fıtığı belirtileri internette aranan konular arasında yer alıyor. Boynumuzda 7 tane omur ve bunların arasında 5 tane disk bulunur. Peki Boyun fıtığı nedir ve nasıl anlaşılır? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir
#Boyun FıtığıBoyun fıtığı, kişinin günlük yaşantısını ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilecek fiziksel rahatsızlıklardan biridir. Boyun ağrısı yaşayan kişilerde ağrı standart ve kronik bir ağrı konumuna erişmeden nedeni araştırılmalı ve problem ortadan kaldırılmalıdır. Bu sayede ağrı ve problem ameliyat konumuna gelmeden tedavi edilebilir.
#Boyun FıtığıSabahları boyun ağrısı ile uyanıyorsanız ve bu durum kronikleşmeye başladıysa bir çok nedeni olabilir. Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Ateş Önal, yaşam kalitesini oldukça düşüren boyun ağrılarının 9 nedenini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Boyun AğrısıAlışveriş merkezlerinde dolaşırken birçoğumuz hem kısa bir dinlenme molası hem de rahatlama hissi için masaj koltuklarına oturmuşuzdur. Bu koltuklarda masaj yaptırmak kısa süreli rahatlama sağlasa da çoğumuz tehlikenin farkında değiliz. Uzmanlar, bu koltukların yanlış kullanımının felce kadar giden ciddi problemlere neden olabileceğini söylüyor. Peki, neden bu kadar zararlı? Doçent Doktor Mustafa Çorum ile konuştuk.
#SağlıkSaatlerce bilgisayar başında aynı pozisyonda oturmanın ve cep telefonundan mesajlaşmanın 12-25 yaş arası gençlerde teknoboyun ve teknoparmak adlı iki yeni hastalığa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Murat Ulaşlı, “Kambur bir nesil geliyor” uyarısında bulundu.
#Z KuşağıDuvar pilatesi, evde aletli pilates ve tüm vücut, bacak, karın gibi bölgeler için çeşitli seviyeler içeren 30 günlük zorlu fitness görevi gibi spor uygulamaları son dönemde çok popüler oldu. Ama bu egzersizleri bilinçsizce yapmanın bazı zararları olabilir mi? Uzmanlara sorduk.
#EgzersizDeğerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...
#AnkaraKahramanmaraş'ta yaşayan Sultan Tıraş'a (40) boyun fıtığı nedeniyle takılan ve bir süre sonra yerinden çıkan implantlardan birisi yemek borusunu yırtarak midesine düştü. Sultan Tıraş, tıp literatüründe nadir rastlanan bu olayın ardından Gaziantep'teki özel bir üniversite hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.
#KahramanmaraşYaz yaklaşırken çoğu insanı kilo verme telaşı sardı… Sıkı diyetler ve egzersizlerin yanında son zamanlarda oldukça popüler olan, her yerde karşımıza çıkan yeni bir trend var: Duvar pilatesi… Normal pilatesi sevmeyenler, şınav çekemeyenler ve spor salonuna gitme imkânı olmayanların gözdesi haline gelen duvar pilatesi gerçekten sanıldığı kadar etkili mi? Kilo vermeye ve vücudu şekillendirmeye yardımcı oluyor mu? Uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkKULAK Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erhan Demirhan, tek taraflı ses teli felci olan hastaların, karşı ses tellerinde ciddi bir hareket bozukluğu olmadığı sürece tedavi edilebildiklerini ve eski seslerine kavuşabildiklerini söyledi. Demirhan, “Ses teli felci geliştikten sonra hemen tedaviye başlayabildiğimiz gibi, felç gelişmesinden yıllar sonra da hastalarımızı eski seslerine kavuşturabilmekteyiz” dedi.
#1Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği’nin Nürnberg’de düzenlediği ‘Doktor-Hasta Semineri’ne ilgi yoğun oldu. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını Bavyera Tabipler Birliği Başkanı Dr. Reşit Demir yaptı.
#Bavyera Türk-Alman Tabipler BirliğiKBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erhan Demirhan, genellikle tiroid bezi, boyun fıtığı, akciğer veya kalp ameliyatları sonrası gelişen tek taraflı ses teli felci, hiç bir ameliyat geçirmemiş bazı hastalarda da gelişebildiğini belirtti. “Hastaların bir kısmında herhangi bir müdahale yapılmadan düzelebilen bu durum, bazı hastalarda ise maalesef düzelmemekte ve ses kısıklığı kalıcı hale gelebilmektedir” diyen Doç. Dr. Demirhan, ses teli felci hakkında merak edilen soruları yanıtladı
#1Kol ağrısı denilen hastalık, kolun belli bir kısmının ya da tamamında görülen bir rahatsızlık olarak bilinir. Kolda yanıcı etki göstermesinin yanı sıra kasılma ve kramplara da neden olur. Kolun tek bir bölgesinde de meydana gelebilen kol ağrısı, kolun bütün bir kısmına da yayılabilir. Ağrıyan kolun dinlenmesi ve bir süre hareketlerinin kısıtlanması gerekir. Ağrının büyüklüğü ve düzeyine göre akut ya da kronik görülebilir. Sağ ya da sol kolda meydana gelen kol ağrısının pek çok farklı nedeni bulunur. Sol kol ağrısı neden olur ve sol kol ağrısı için hangi doktora gidilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sol Kol AğrısıSağ kol ağrısı omuz bölgesinden parmak uçlarına kadar olan bölgede ortaya çıkan ve rahatsızlık veren bir ağrıdır. Yük taşıma, yazı yazma ya da kolu zorlama sonucu ortaya çıkabildiği gibi kaza sonucu da ortaya çıkabilir. Sağ kol ağrısı stres ya da kireçlenme gibi durumlar sonrasında da olabilir. Sağ kolun ağrıma nedenleri hakkında ayrıntıları derledik.
Boyun ağrısı, toplumumuzda sıkça gözlemlenen bir şikayet olarak bilinir. Boyun ağrıları ise, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunlardan bazıları ise, telefon ile fazla vakit geçirme, uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakma gibi duruş bozukluklarına bağlıyken; bazılarının da altında yatan farklı bir tıbbi rahatsızlık sonrasında gelişir. Çocuklarda boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukBoyun Fıtığı olarak bilinen rahatsızlık Servikal Disk Fıtıklaşması olarak tanımlanır. Omuriliğimizde disk olarak bilinen spiral halkalar vardır ve bir disk dejenere olduğunda diskin içindeki yumuşak jel omurilik kanalına sızar ve fıtıklaşmış disk olarak bilinir. İşte, tüm detaylar.
#Servikal Disk FıtıklaşmasıBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Seymen Özdemir, genellikle bel fıtığı ve belde oluşan diğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin büyük önem taşıdığını belirtti. Dar kanalhastalığının hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Özdemir, tedavi ve alınması gereken önlemleri anlattı.
#1Karpal tünel sendromu, masa başı işlerde çalışan pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal TünelEKOL Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden estetik ve plastik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Cenk Görken, meme yapısının ve şeklinin kadın vücuduna, estetik yapısına etki eden önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Memenin diriliği ve güzelliğiyle beden imajını tamamlayan önemli bir yapı olduğunu aktaran Opr. Dr. Cenk Görken, “Bu sebeple memesi küçük bayanlar, meme büyüklüğünden şikayeti olanlar, doğumsal meme bozukluğu olanlar, meme sarkmasından şikayeti olanlar, meme asimetrisi yaşayanlar meme estetiği için estetik cerrahiye başvuruyor” dedi.
#1Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Rauf Nasirov, genellikle bel fıtığı ve belde oluşandiğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin yapılmasınınbüyük önem taşıdığını belirtti. Dar kanal hastalığının hafife alınmaması gerektiğini söyleyenOpr. Dr. Rauf Nasirov, tedavisi ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.
#1