Kripto paralar son yıllarda dünya çapındaki en gözde yatırım araçlarından biri oldu. Bu dijital paraları ucuzken toplayan sayısız kişi, yıllar içinde paranın değeri arttıkça milyarder oldu. Ancak kripto paralarla yapılan yatırımlar her zaman büyük riskler de taşıyor. James Howells’in yaşadığı akılalmaz olay da bunun en iyi örneklerinden biri.
#Bitcoin30 küsur yıl önce, bir köşe yazarı olarak kalemi kağıda dokundurduğum ilk günleri hatırlıyorum. O zamanlar daktilo sesleriyle dolan haber odaları, şimdi yerini sessizce tıklayan klavyelere bıraktı. Teknoloji, bize sürekli evrim geçiren bir dünya sunuyor. Dijital devrim, hayatımızın her alanına nüfuz ediyor ve bizi geçmişin hayal bile edemediği bir geleceğe doğru sürüklüyor.
#1Herkese müjde! Terminatör’ün, cıva gibi şekil değiştirebilen, parmaklıkların ardından eriyip geçebilen, parçalansa bile formunu toplayabilen robot düşmanı T-1000’i yaratmak için ilk adımı resmen atmış bulunuyoruz. Robotik dünyasının ilgi çekici son modelleriyle tanışalım...
#Umut Fırat EroğluAltın Portakal’da jüri üyeleri Harun Tekin ve Nurgül Yeşilçay, “en iyi film” seçilen “Karanlık Gece” yerine tuttu “Kurak Günler”den başyapıt diye bahsetti. Ödülü alan yönetmen Özcan Alper’in jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu’nun talebesi olması da üstüne eklenince ıssız dedikodu koridorları şenlendi.
#Savaş ÖzbeyŞimdiye kadar daha çok fabrika içerisinde yani endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan işlevsel robotlar, yavaş yavaş günlük hayatımıza da girmeye başladı. Özellikle ‘köpek’ formlu robotların sayıları her geçen gün artıyor. Birçok teknoloji şirketi bu alanda yatırımlarını hızlandırırken, çok yakın bir zamanda robot köpekler hayatımızın önemli bir parçası haline gelebilir.
#RobotTeknoloji şirketleri kendi kendine hareket edebilen insansı robotların gelişiminde her gün biraz daha ilerleme kaydediyor. Son olarak Facebook, çok önemli bir sorunun çözüldüğünü açıkladı. Araştırmacıların ilham kaynağı ise bebekler...
#FacebookRobotlarla yaşamaya ne kadar hazırsınız? Evinizi veya işyerinizi robotlarla paylaşma fikri kulağınıza nasıl geliyor? İngiliz araştırma şirketi Oxford Economics’e göre 2030’a kadar 20 milyon işçinin yerine robotlar geçecek. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akın’la bu alandaki son gelişmeleri konuştuk. Prof. Akın, yapay zekâ konusunda araştırmalar yapıyor, zeki robotlar tasarlıyor ve dünyanın en büyük robot yarışması RoboCup’ı 2011’de İstanbul’da düzenleyen kişi. İyi haber: Akın’a göre yapay zekâyla rekabet, bizim kuşağımızın sorunu olmayacak.
#İpek İzciKonya Türkiye’nin ilk yerli robot üretim merkezi oluyor. Birçoğumuzun ekranlarda hayranlıkla izlediği Asimo, Boston Dynamics, Pepper, Fedor gibi robotları ‘yerli’ olarak geliştirip üretmeye başlayan ise Dr. Özgür Akın isimli bir girişimci. 4 farklı kategoride robot üreten ve 82 bin TL’den başlayan fiyatlara satan Özgür Akın’ın ilk müşterilerinden biri İstanbul Havalimanı oluyor.
#Gazetehaberleri