Alerjiler nedeni le pek çok insanın sağlığında ciddi sorunların yaşandığı bilinmektedir. Özellikle bu alerjilerin hayati yerlerde olmaması oldukça önemlidir. Oldukça hayati bir yerde olan boğaz alerjisi hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu soruların başında Boğaz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Boğaz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi nedir? Şeklinde sorular olmaktadır. Bu ve benzeri alerjiler hakkında detayları derledik.
#Boğaz Alerjisi NedirGeçtiğimiz günlerde İzmir’de evde saçını boyarken fenalaşıp hayatını kaybeden Deniz Demirbayraklı'nın, saç boyasına alerjik reaksiyon gösterdiği iddia edildi. Ölüm nedeni adli tıpta yapılacak otopsinin ardından belirlenecek olan Demirbayraklı'nın babası, kızının saçını ilk defa boyamadığını ve mevsimsel alerji dışında başka bir şeye alerjisi olmadığını belirtti. Peki saç boyası gerçekten böyle ciddi bir reaksiyona neden olabilir mi? Defalarca kullanılmasına rağmen bir gün aniden alerji gelişebilir mi? Uzmanlarla konuştuk...
#Saç BoyasıKızamık aşısının ilk dozu çok uzun yıllardır bebeklere bir yaşında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarda yaşanan artış ile bu aşının ilk dozunun 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Ülkede bir kızamık salgını mı söz konusu? En önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı?
#KızamıkUzun yıllardır bebeklerde kızamık aşısının ilk dozu 12'nci ayda yapılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı son dönemlerde bu aşının 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Bir yanda bebeklerde ölümcül olabilen kızamık salgını korkusu, diğer yanda erkenden yapılan aşının olumsuz bir sonuç doğurup doğurmayacağı endişesi aileleri kararsız bırakıyor. Peki ülkede bir salgın var mı? Sağlık Bakanlığı neden aşı ayını öne çekti ve en önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı? Uzmanlar ne diyor?
#KızamıkBirleşik Krallık'ta bir süredir alarm etkisi yaratan Strep A bakterisi, Fransa’da da çocuk ölümlerine neden oldu. Bir anda ortaya çıkan bakteri Türkiye'de görülüyor mu? Neden bu yıl bu kadar güçlü? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlar anlattı.
#Strep ASalgın hastalıklar arasında en çok ismi geçenlerden birisi griptir. Bulaşıcı olan hastalığın görülme olasılığı ise oldukça yüksektir. Sadece yetişkinlerde olmayıp her yaştan insanda görülen gribe karşı önlem alınması çok önemlidir. Çocuklarda grip aşısı ne zaman yapılır? Çocuğa grip aşısı yapılmalı mıdır ayrıntıları ile derledik.
Anafilaksi hastalığı kişilerin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Anafilaksi hastalığının belirtileri ve neden oluştuğu kişilerce merak edilebiliyor. Anafilaksi hastalığının ortaya çıkış sebepleri ve hangi tedavilerin uygulandığı bireylerin tüm detaylarıyla araştırarak bilgi sahibi olmak istediği konu başlıkları arasında bulunuyor. Anafilaksi nedir ve belirtileri nelerdir? Anafilaksi neden olur ve tedavisi hakkında tüm detayları derledik.
#Anafilaksi Nedir?Antihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?Tarçın, sağlığa faydalı olan aromasıyla bilinen baharat türüdür. Bazı hastalıkları iyileştirme ve tedavi etme özellikleri bulunur. Fakat bitkinin tüketimi herkes için uygun olmayabilir. Tarçına karşı bağışıklık sistemi aşırı tepki gösteren kişilerde tarçın alerjisi görülür. Tarçın alerjisi nedir, neden olur, nasıl geçer ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Tarçın AlerjisiAlerjik reaksiyonlar vücutta çeşitli şekillerde ortaya çıkabilirler. En sık karşılaşılan alerjik reaksiyonlar arasında da sonbahar alerjisi yer almaktadır. Sonbahar alerjisi tedavi edilebilen bir durum olmakla birlikte bu alerjiye sahip olanlar doktora başvurmalıdır. Sonbahar alerjisine sahip kişiler çeşitli platformlar üzerinden bu alerjiye dair araştırma yapmaktadırlar. Peki sonbahar alerjisi nedir? Sonbahar alerjisi neden olur ve bu alerjiye ne iyi gelir? İşte sonbahar alerjisi ile ilgili her şey.
#Sonbahar AlerjisiTurunçgillere alerjisi olan pek çok insan, genellikle yemek yedikten sonra ve çiğ turunçgilleri tükettiği zaman ya da bu turunçgillerden yapılan bir içeceği içtikten sonra belirtiler yaşamaya başlar. Bu belirtiler ise genellikle lokalize olur. Portakal alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Portakal AlerjisiParfüm alerjisi oldukça fazla rastlanılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Parfüm alerjisi hem parfümün cilde sıkılması sonucunda meydana gelebilirken hem de parfümün kokusuna karşı oluşabilir. Parfüm alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Parfüm kokusu alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Parfüm alerjisi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Parfüm AlerjisiLateks alerjisi, son yıllarda giderek artan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Hatta günümüzde uluslararası bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Lateks alerjisi, direkt yüzey teması ya da solunum yolu ile olabiliyor. Lateks alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lateks AlerjisiKivi C, A ve E vitamini ve alfa linoleik asit açısından zengin bir meyvedir. Lif bakımından zengin olan kivi antioksidan özelliğine de sahiptir. Bu faydalarına rağmen günümüzde pek çok kişide kivi alerjisi görülmektedir. Peki, kivi alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Kivi alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Kivi Alerjisi NedirKestane alerjisi en basit tanımıyla kestane yedikten sonra vücudun bu yemeye bağlı olarak ortaya çıkardığı reaksiyona verilen addır. Bu alerji, kestane içerisinde bulunan lipid transfer proteine bağlıdır. Çoğunlukla hafif derecede deri belirtileri ile kendini gösterir. Türkiye'de ciddi derecede kestane alerjisi belirtileri görülmemektedir. Bunun nedeni ise kestanenin çiğ olarak değil közlenerek ya da haşlanarak tüketilmesi ile açıklanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kestane Alerjisiİncir alerjisi, kuru ya da yeşil incirden olan posa ya da kabuğunun, incir özü ya da taze incirin tüketiminden dolayı ortaya çıkabilir. İncir ağaçlarından çıkan polenlerin solunumu halinde de ya da meyveye dokunmaktan da alerjinin meydana gelmesi mümkün olan bir durumdur.
#İncir Alerjisi Nedirİnsanların bazı gıdalara veya ürünlere alerjisi olabiliyor. Bu alerjiler sadece test yapılarak öğreniliyor. Alerji çeşitlerinden biri olan domates alerjisi herkesin merak ettiği bir alerji türüdür. Bu alerjinin neden olduğu ve nasıl geçeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Domates alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Domates alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında detayları derledik.
#Domates Alerjisi NedirBuğday alerjisi, içeriğinde buğdaydan üretilen ürünlerin olduğu yiyeceklere karşı gösterilen alerjik reaksiyon türüdür. Buğday alerjisi nedir, neden olur, nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir, ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Buğday Alerjisi NedirBal, bal arıları tarafından çiçekli bitkilerden elde edilen nektar kullanılarak yapılan doğal bir tatlandırıcı üründür. Bal, çoğunlukla şekerden yapılmış olmasına rağmen içinde çeşitli vitaminler, aminoasitler ve antioksidanlar bulunur. İçinde bulunan bileşenler, balı doğal bir iyileştiricidir. Bal alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bal Alerjisi NedirBazı kişilerde arı sokmasına karşı alerji gelişebilir. Sizler için arı sokması alerjisi nedir, neden ve nasıl olur sorularını yanıtladık. Ayrıca arı sokması alerjisi nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir, arı alerjisine ne iyi gelir ve nasıl geçer, arı sokması alerjisi tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Arı Alerjisi NedirAnanas alerjisi, ananas yedikten sonra vücutta görülen bir alerji türü olarak bilinir. Ananastan çıkan suyu ya da ananas içeren besinler ve yiyecekler tüketildiğinde de belirti gösterir. Çok yaygın görülen bir alerji türü değildir. Ananas alerjisi, diğer gıda alerji türlerinde de olduğu gibi, vücutta bulunan bağışıklık sistemi ile ananas içinde bulunan proteinin uyuşmazlık ve anlaşmazlık yaşamasından doğan bir alerji türü olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ananas AlerjisiPapatya bitkisinin gerek kürü gerekse yağı sağlık alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Kökeni Eski Mısır'a kadar dayanan papatya kürü pek çok hastalığın tedavisinde şifa olmaktadır. Görüntüsü ve hoş kokusuyla çok sevilen çiçeklerden olan papatya sakinleştirici etkisi olan bir bitkidir. Papatya kürü nedir ve nasıl yapılır, papatya kürü faydaları ve tarifi nedir tüm detaylarıyla derledik.
Cemrelerin düşmesi ve ardından bahar aylarının gelmesi ile birlikte ağaçlardaki polen artışı burunda kaşıntı, hapşırık, sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığını da beraberinde getiriyor. Peki, bahar alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bahar alerjisi hakkında bilinmesi gerekenler…
#Bahar Alerjisi NedirBirçok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor .Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sinüzitin belirtilerini ve tedavisini anlatıyor.
#SinüzitBahar mevsimini yaşadığımız şu dönemde, özellikle polen alerjisi olanlar, sık sık ellerini burun ve gözleriyle temas ettirebiliyorlar. Peki, koronavirüs alerji hastaları için risk oluşturuyor mu? Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#Koronavirüs