Yine bir yaz ve yine Bodrum ve Çeşme’nin ne kadar pahalı olduğu tartışmaları... Bu terane hiç bitmeyecek anlaşılan. Bir top dondurma şu kadarmış, lahmacun şu kadar olmuş, filanca beach’in girişinde şu kadar alıyorlarmış. Bunları işitmekten o kadar sıkıldım ki...
#Savaş ÖzbeyGüneşlenenlerin arasından geçip deniz kıyısındaki Cristian Mohaded’in ‘Dalgalanan Kuleler’ine ulaşıyoruz. ‘Happy hour’ partisinin yapıldığı yerin hemen yanında Steve Messam’ın dev balonları bizi karşılıyor. Mehmet Ali Uysal’ın kırmızı kayığının bulunduğu havuzda bir genç adam yüzüyor... İSTANBUL’74’ün Bodrum, Maçakızı’ndaki sergisindeyiz...
#İSTANBUL’74Son zamanlarda gastronomi dünyasında en ilham veren isimlerden biri şef Alex Atala. Kimsenin varlığının bile farkında olmadığı Brezilya mutfağını ve Amazonlar’daki malzemeleri dünyaya tanıtmasının dışında, kurduğu enstitüyle küçük üreticileri destekleyerek yerel gıda üretim zincirini de güçlendirmeye çalışıyor. Şef Atala geçen hafta Bodrum’a geldi, elinden bir şeyler tatma fırsatını kaçırmadım elbette.
#BrezilyaMaksut Aşkar, MasterChef 2020’nin bu akşamki konuğu olacak. Final için geri sayımın başladığı yarışmada bu akşam Emir, Özgül ve Barbaros ikinci finalist olabilmek için yarışacaklar. Yarışmacılar Maksut Aşkar’ın da bir yemeğini yapacaklar. İşte 1976 İskenderun doğumlu ünlü şef hakkında bilgiler
#Maksut AşkarMaksut Aşkar, dahil olduğu etkinlikler ve ekran karşısındaki duruşu ile pek çok kişinin araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Kariyeri boyunca pek çok mekanda hizmet veren Maksut Aşkar, son zamanlarda üniversite öğrencilerine de deneyimlerini aktarıyor. Peki, Maksut Aşkar kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilen bazı detaylar
#Maksut AşkarBodrum’daki dengeler geçen yıllara göre değişti. ‘Bitti’ denilen Türkbükü küllerinden doğdu. Bodrum’un kalbi Yalıkavak’ta atmaya başladı. Gün plajlarda başlıyor, akşamüstü partileriyle devam ediyor. Yalıkavak’taki Palmarina’da yemek ve dondurma keyfinden sonra adres gece kulüpleri. İşte Bodrum’un ‘en iyi happy hour’ları’, ‘sezonun gözde mekânları’, ‘müzik türleri’, ‘kitlelerin tercihleri’...
#BodrumBodrum Maçakızı otelde bir lahmacun 39 liraya satılıyor. Yanında ayran içmek isteyen için hesap 50 liraya kadar çıkabiliyor. İstanbul'da ise lahmacunun fiyatı 3 lira ile 6 lira arasında değişiyor. İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, "İnsanlar neden 39 liraya lahmacun yer anlamıyorum" dedi.
Borusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik’le Bodrum’da kurdukları Range Rover House’da bir araya geldik. İş, sanat ve gastronomiye dair sohbet ettik. İşte İngiliz otomobil markasının Türkiye’ye duyduğu güven ve Türk yöneticilerin globaldeki başarılarına dair sohbetimizden anekdotlar...
#Carlo BernardiniYaz tatilinin başlamasıyla özel plajlardaki tarife de merak konusu oldu. Biz de özel plajların fiyatlarını araştırdık. Buna göre, en uygun beach fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 66 ila 140 arasında arttığını gözlemledik. Bu yıl Bodrum’da denize girmek için kişi başı 225 Euro isteyen işletme de var, 600 TL isteyen de. Çeşme’de ise fiyatlar 500 TL’den başlıyor, 3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Bazı plajlar ise hem giriş ücreti hem de harcama limiti almıyor.
#PlajTürkiye’de restoran işletmenin birçok zorluğu var. Yüksek kiralar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, kalifiye personel yönetimi ve paket servis maliyetleri... Tüm bu zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan restoranları aslında desteklemek gerekirken linç etmek ne kadar adil?
#RestoranGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat Milor