Sonbahar aylarıyla birlikte hava değişimlerinin de etkisiyle grip salgını yine boy göstermeye başladı. İlaç kullanmayı sevmeyenlerin başlıca şifa kaynağı ise alternatif tıp ile bitkisel çözümler oluyor. Gribe karşı önlem olarak etkili gıdalarından bahseden Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 10 öneride bulundu. İşte, Gribe karşı önlem almak isteyenler için Osman Müftüoğlu'nun önerileri
#Grip TedavisiAkciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.
#AkciğerHamilelik döneminde kadınlar için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bu dönemde grip olmamak için dikkatli ve özenli olmak gerekir. Hamilelikte gribe ne iyi gelir ve gribi atlatmanın yolları nelerdir? Gebelikte iyi gelen yiyecekler ve doğal çözümler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Zeytin yaprağı özü, zeytin bitkisinin yapraklarından elde edilir. Zeytin yaprağı ekstraktının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerine katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Bu nedenle zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır, ne işe yarar merak edilmektedir. İşte virüslere karşı bir kalkan göre üstlenen zeytin yaprağı çayının faydaları ve kullanımı.
#Zeytin Yaprağı ÇayıSağlık Bakanlığı, Pfizer/BiNTech ile 120 milyon dozluk aşıya imza attı, bir başka deyişle 'tünelin sonundaki ışık göründü.' Sonbahara kadar toplumsal bağışıklığın kazanılacağı öngörülüyor. Tabii yeterince insan aşı olmak isterse...
#Aşı SorularıHerkesin kafasında soru şu: Normalleşme ne zaman? Bilelim ki her şey gibi pandeminin de kendine özel bir matematiği var. Ve o matematik bize normalleşmenin elimizdeki rakamlarla en azından şimdilik mümkün olmadığını söylüyor. Dahası, konuştuğum halk sağlığı uzmanları -ki pandemi matematiğini en iyi onlar bilirler- günde 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün olamayacağını söylüyor. Kısacası başlıktaki sorunun yanıtını yetkililer değil, biz vereceğiz. Kurallara daha sıkı, daha samimi, daha kalıcı ve içselleştirilmiş bir uyum dinamiği geliştirerek vaka sayılarını düşürmek ve yavaş da olsa normalleşmek bizim elimizde.
#YAZARKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaKORONAVİRÜS salgını nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği grip aşısı, yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlar için uygulanmaya başlandı. Edirne Eczacı Odası Denetim Kurulu Başkanı Şükrü Ciravoğlu, koronavirüs dolayısıyla kentte talep patlaması yaşanan aşı için eczanelerde tutulan listelerin iptal edildiğini ve prosedüre bağlandığını ifade ederek, "Her şey prosedürüne göre, kesinlikle her aşaması kayıt altında işlemle yapılıyor. Bunların dışında ne eczanelerin ne de aile hekimlerinin bir aşı talep etme imkanı yok. Tamamen bu sistem içerisinde adına özel belirlenmiş şekilde yurttaşlarımız grip aşısını temin edecekler" dedi.
#Şükrü CiravoğluDünyada hızla yayılan ve ülkemizde de görülen corona virüs salgınının yol açtığı korku ve panik ruhsal sağlık için de risk oluşturuyor. Bu salgının ne kadar süreceğinin ve nihayetinde ne kadar yıkıcı olacağının yarattığı belirsizlik ve bunun sonucunda en kötü durum senaryolarına aşırı odaklanmanın neden olduğu stres, korku ve kaygının en iyi panzehiri doğru bilgidir.
#Corona VirüsKış aylarında soğuk ve yağışlı günler ile birlikte; gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı, bronşit ve zatürre gibi rahatsızlıkların görülme sıklığı artıyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Erhan Aslanhan, kış hastalıkları ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
#Grip AşısıKonu ilaç olunca bırakın çocukları yetişkinler dahi endişe ile kullanır. Son zamanlarda ortaya çıkan yüzlerce ilaç çeşidi bir yandan hastalıklardan kurtulmamıza yarıyorken diğer taraftan da doğru giden şeyleri bozabiliyor. Hele bir de ilacı içmesi gereken kişi çocuk olunca kullanılması gereken ilacın araştırılması gerekiyor. Çocukların bünyeleri yetişkinlere göre daha zayıftır. Bu yüzden onlara ilaç verirken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir.
#TabletSardunya, faydaları ile modern tıbbın da kullandığı bitki türleri arasında yer alıyor. Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen Sardunya, eski zamanlarda bağırsak problemleri, ateş ve yorgunluk gibi rahatsızlıklarda da kullanılmıştır. Peki, Sardunya'nın faydaları arasında neler yer almaktadır? Sardunya neye iyi gelir? İşte, sinüzit ve bronşit gibi rahatsızlıklara derman olan Sardunya çiçeği hakkında detaylı bilgiler
#SardunyaŞu bilgi çok önemli: Besinlerle ihtiyacımız kadar yağı kazanmazsak sağlığımızı koruyamayız. Prensip olarak da günlük enerji ihtiyacımızın en az yüzde 20, en çok yüzde 35’ini yağlardan kazanmak zorundayız. Bunu yaparken de ayrıntılara dikkat etmemiz, katı ve sıvı yağları doğru miktarlarda kazanmamız lazım.
#Osman MüftüoğluGeçtiğimiz günlerde intiharıyla kaybettiğimiz Bayburt Üniversitesi Rektörü, dünyanın önemli atom fiziği bilim insanlarından Prof. Gökhan Budak’ın ölümü, gözleri tekrar, sürekli uyarılarda bulunduğumuz ‘ot-çöp hapları’na çevirdi. Muhtemelen dört dörtlük bir ‘SEROTONİN SENDROMU’ söz konusu...
Basit bir virüs enfeksiyonu olmasına rağmen nezlenin bugün de etkili bir ilacı, güçlü bir tedavisi yok. Zaten bu nedenle de “yapılması gereken ilk şey korunmak olmalı” diyoruz. Nezlelilerden uzak durmak, ellerimizi sık yıkamak etkili önlemler. Peki, bütün bunlara rağmen yine de nezle olursak ne yapacağız?
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.