bitki çaylarının faydaları haberleri sayfasında bitki çaylarının faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 39 bitki çaylarının faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.
#Baharatların FaydalarıHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte içecek rutininizde de değişikliklere başlayabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde vücudumuzda kalkan görevini üstlenen çaylar sayesinde, dış etkenlere karşı daha dirençli oluruz. Güçlü antioksidanlar ve antienflamatuvar özellikleriyle, yaşayabileceğiniz çeşitli rahatsızlıkları engellemeye yardımcı olurlar. İşte mevsim geçişlerinde tüketebileceğiniz çaylar ve vücuda etkileri...
#Çayın YararlarıGöğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bayram, öksürük şuruplarının ezbere kullanılmaması gerektiğini belirterek "Nezle ve gribe bağlı öksürükler kışın sık görülür. Bu durumlarda kuşburnu, ıhlamur, ayva yaprağı çayı tüketmek önemli. Toz zencefil, karanfil, bal ve limon karıştırılıp çay şeklinde içilmesi öksürüğü rahatlatır" dedi.
#Ayva ÇayıSoğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutmak bizi söz konusu hastalıklardan koruyor. Bu korunmanın belki de en keyifli yolu ise sıcacık bitki çaylarından tüketmek oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutacak, hastalıklardan koruyacak 8 bitki çayını açıkladı.
#Bitki ÇayıBitki çayları hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Peki, yararları ve yan etkileri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Zayıflama amaçlı tüketilen hiçbir bitki çayının, yağ yakımını direkt olarak sağlamadığına dikkat çeken Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, hangi bitki çayının ne için tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Bitki ÇayıKış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlü tutmak hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemine dikkat çeken uzmanlara göre, kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı ancak demleme süresine dikkat edilmeli. Adaçayının ise antimikrobiyal etkisi mikroplardan ve bakterilerden koruyor. Ateşli hastalıklarda zencefil, yorgunlukla başa çıkmada papatya çayı etkili olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Köse, bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemini anlattı.
#AdaçayıDoğada çeşit çeşit bulunan bitkilerin faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını fazla tüketmenin yarardan çok zararı oluyor.Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.
#Bitki ÇatıBitki çayları denince aklınıza kış günleri gelmesin. Kışın hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bitki çaylarını, soğuk olarak yaz aylarında da tüketmek mümkün. Sıvı tüketiminin fazlasıyla önem kazandığı yaz aylarında yeşil çay ve bitki çaylarını soğuk tüketmeyi öneren Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, hem şifa veren hem de serinlik katan bu çayların nasıl hazırlanacağına dair önerilerini paylaştı.
#Bitki ÇayıBitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.
#Baharatların FaydalarıHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte içecek rutininizde de değişikliklere başlayabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde vücudumuzda kalkan görevini üstlenen çaylar sayesinde, dış etkenlere karşı daha dirençli oluruz. Güçlü antioksidanlar ve antienflamatuvar özellikleriyle, yaşayabileceğiniz çeşitli rahatsızlıkları engellemeye yardımcı olurlar. İşte mevsim geçişlerinde tüketebileceğiniz çaylar ve vücuda etkileri...
#Çayın YararlarıGöğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bayram, öksürük şuruplarının ezbere kullanılmaması gerektiğini belirterek "Nezle ve gribe bağlı öksürükler kışın sık görülür. Bu durumlarda kuşburnu, ıhlamur, ayva yaprağı çayı tüketmek önemli. Toz zencefil, karanfil, bal ve limon karıştırılıp çay şeklinde içilmesi öksürüğü rahatlatır" dedi.
#Ayva ÇayıSoğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutmak bizi söz konusu hastalıklardan koruyor. Bu korunmanın belki de en keyifli yolu ise sıcacık bitki çaylarından tüketmek oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutacak, hastalıklardan koruyacak 8 bitki çayını açıkladı.
#Bitki ÇayıBitki çayları hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Peki, yararları ve yan etkileri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Zayıflama amaçlı tüketilen hiçbir bitki çayının, yağ yakımını direkt olarak sağlamadığına dikkat çeken Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, hangi bitki çayının ne için tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Bitki ÇayıKış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlü tutmak hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemine dikkat çeken uzmanlara göre, kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı ancak demleme süresine dikkat edilmeli. Adaçayının ise antimikrobiyal etkisi mikroplardan ve bakterilerden koruyor. Ateşli hastalıklarda zencefil, yorgunlukla başa çıkmada papatya çayı etkili olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Köse, bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemini anlattı.
#AdaçayıDoğada çeşit çeşit bulunan bitkilerin faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını fazla tüketmenin yarardan çok zararı oluyor.Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.
#Bitki ÇatıBitki çayları denince aklınıza kış günleri gelmesin. Kışın hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bitki çaylarını, soğuk olarak yaz aylarında da tüketmek mümkün. Sıvı tüketiminin fazlasıyla önem kazandığı yaz aylarında yeşil çay ve bitki çaylarını soğuk tüketmeyi öneren Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, hem şifa veren hem de serinlik katan bu çayların nasıl hazırlanacağına dair önerilerini paylaştı.
#Bitki ÇayıMevsimsel alerjiler, alerjik rinit veya saman nezlesi Nisan ve Ağustos ayları arasında nüfusunun neredeyse dörtte birini etkiler. Birçok kişi semptomlarını hafifletmek için eczanelerde satılan antihistaminiklere yönelir. Ancak mutfağınızda bu reaksiyonlarla savaşmak için bitkilerden ve bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AlerjiBitki özlerinin faydaları genellikle hazırlanan özel karışımlarla elde edilir ve karaciğer yağlanmasına karşı etkili bir çözüm olabilir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları ve karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çaylarının tarifleri neler? İşte tüm detayları sizin için derledik.
#Karaciğer YağlanmasıÇay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
İnsanların birçoğu sağlıklı yaşamak için bitki çayı tüketmektedir. Bitki çayları arasında oldukça farklı türlerin olduğuda bilinmektedir. Her bitki çayının kendine has bir kokusu ve yararı bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketilen bitki çayları birçok hastalığı önlemede başarı sağlamaktadır. Bitki çayları isimleri nelerdir? Bitki çayları ve faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Sonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarGüvey otu ya da kekik otu olarak da bilinen mercanköşk, vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan bir bitkidir. Özellikle de Akdeniz bölgesine özgü kekik alttürü olan bu bitkinin çiçekleri ve yaprakları çeşitli baharatlarda ve bitkisel ilaçlarda sıkça kullanılıyor. Mercanköşkün faydaları nelerdir sizler için derledik.
#FaydalarıGünümüzde birbirinden farklı içecek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle de çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek çeşitlerinden biridir. Çay türleri ise çeşitlilik gösterir. Çay türleri ve faydaları nelerdir? Siyah çay ve bitki çaylarının isimlerini ve tariflerini sizler için derledik.
Sinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Türk kültüründe çayın yeri çok başka. Sadece siyah değil beyaz çayın sağlığa faydalarını artık bilmeyen yok. Cilt sağlığı üzerinde de etkili olan beyaz çayın diğer çaylardan farkı nedir? Sağlıklı kilo kaybı için tüketilebilir mi? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada beyaz çayın faydalarını anlattı.
#Beyaz ÇayBitki çayları, kış aylarının kurtarıcı içeceği olarak bilinir. Ara öğünlerin en harika eşlikçisi olduğu gibi, pek çok hastalığa da şifa oluyor. En çok sevilen bitki çaylarından biri olan papatya çayı da sayısız faydası olanlardan biri. Peki papatya çayının faydaları nelerdir? Diyetisyen Seçil Kenar ve Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı açıkladı.
#Papatya ÇayıTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı. Pakdemirli tanıtım sonrasında Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.
#Bitki Çayları Nasıl SaklanırBal, doğal yapısından dolayı hassasiyet gösterilmesi gereken bir ürün. İçeriğindeki zenginlikler ve faydaları saymakla bitmez. Balı buzdolabında saklamayın. Balın tadını alabilmeniz için oda sıcaklığında olması gerekir. Mümkün olduğunca karanlık, ışık almayan ve serince bir dolap içinde, kapağı sıkıca kapalı olarak muhafaza edin. Balın bozulması diye bir şey söz konusu değildir. Gerçek balda asla bakteri oluşmaz.
#BAL