Güncelleme Tarihi:
Yaz mevsiminde, kış ve bahar aylarından daha çok sıvı alınması gerekiyor. Hem ihtiyaç duyulan sıvıyı sağlıklı bir şekilde almak hem de bitkilerin faydalarından uzak kalmamak için uzmanlar bitki çaylarının yazın, soğuk olarak tüketilmesini öneriyor. Bitki çayları soğuk tüketildiğinde de faydasının eksilmiyor. Yapılan araştırmalar, poşet halindeki bitki çaylarının içeriğinin suya geçmesi için suyun 80 derece civarında yani sıcak olmasının yeterli olduğunu gösteriyor. Kaynar su kullanılırsa, çaydaki uçucu yağda da kayıplar oluyor. Bu yüzden artık bitki çaylarını hazırlarken kaynar su değil sıcak su kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
Büyük bir bardak veya kupa içine, kışın içmekten zevk aldığınız bitki çayından bir poşet koyun ve üzerine bardak veya kupa tam dolmayacak miktarda sıcak su ilâve edin. 5 dakika kadar bekletip poşeti çıkarın. Bir süre daha bekledikten sonra bardağın üzerini örtüp buzdolabına koyarak, soğumaya bırakın. İçine 1-2 parça buz ekleyerek de tüketebilirsiniz.
Bu tarifler yazın gün boyunca tüketmek için büyük bir cam veya porselen kap içinde daha fazla miktarda hazırlanabilir. İçine konulacak bitki çayı poşetinin artırılmasını gerekir. Bitki çayları gün boyu, gönül rahatlığıyla şekersiz olarak tüketilebilir. Biraz tat ihtiyacı duyanlar da bitki çayını bal ilavesiyle tatlandırabilir.
[fotogaleri=1358,2758,1333]