Biryani tarifi, alışılmış lezzetlerinden dışında farklı şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Hindistan mutfağına ait olan bu lezzet, et veya balıkla hazırlanıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olarak hazırlanan biryani, içerisindeki baharatlarla da lezzetini katlıyor. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, biryani tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiMasterChef eleme adayları, dün gece belli oldu. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu ile seyirci karşısına çıkan MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, kırmızı takım ve mavi takım Hint yemeklerini yapmak için mücadele verdi. Dünya mutfağından özel menünün yapıldığı gecede takım dokunulmazlığını mavi takım kazanırken, kırmızı takımda oynanan bireysel dokunulmazlığın ardından iki isim eleme potasına girdi. Öte yandan, Barış ve Burak'la tartışma yaşayan Fatma Nur'un tüm takımın kendi ismini yazacağını söylemesi dikkat çekti. Peki, MasterChef'te eleme adayı kimler oldu, kim kazandı? İşte, dün gece potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefPunjabi Samosa, Hindistan mutfağında karşımıza çıkan tanınmış bir lezzet. Patates, bezelye veya et ile hazırlanan iç harcıyla ve çıtır çıtır tadıyla favorilerinizden biri olacak. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, samosa güzel bir alternatif. Peki Punjabi Samosa nasıl yapılır? İşte adım adım Punjabi Samosa tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Punjabi Samosa Nasıl YapılırYaklaşık bir yıldır Çankaya Yıldızevler’deki adresinde hizmet veren Dhaaba 47, Pakistan mutfağının leziz yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Bir aile işletmesi olarak çalışan restoran, Pakistan’ın yanı sıra Arap, Afgan ve Hindistan mutfağından çeşitli yemeklerle menüsünü zenginleştiriyor.
#Haşim KILIÇDünyanın farklı şehirlerinde arka sokaklardaki lezzet duraklarını bulmayı hedefleyen yemek rehberi Culinary Backstreets’in yeni keşfi İstanbul’da bir Hint lokantası. Kumkapı’daki Fusion Indian Restaurant’ı işleten ailenin misafiri olduk...
#GazetehaberleriThe Ritz-Carlton İstanbul’un bu yıl dördüncü kez düzenlediği Hint Yemekleri Festivali’nin yıldızı Hintli şef Rajneesh Gandhi. Gandhi’nin ekibiyle hazırladığı yemekler 19 Kasım’a kadar Çintemani Restaurant’da sunulacak. "Hint mutfağının pilav ve köriden ibaret olduğunu sananlar, çeşitlilik ve renkliliği görünce çok şaşırıyor" diyen ünlü şef, bölgesel ve dinsel farklılıklara karşın Hint mutfağının bir bütün olduğunu savunuyor.