Sezai Hazır, yıllardır gençlerin kapasitelerini geliştirmeleri ve inovatif düşüncelerinin desteklenmesi kapsamında özel sektörle kamu ortaklığında bilgi-iletişim teknolojileri, finansal bilinç, girişimcilik, kırsal kalkınma, yönetişim programları yürüten bir isim. Hem Türkiye’yi, hem de dünyayı çok iyi bilen ve tanıyan Hazır, yaklaşık 8 yıldır çalışma hayatına Kuşadası’ndan devam ediyor. Sezai Hazır, tüm bu sorumluklarının yanı sıra Kuşadası’nın tanıtımı için de gönüllü elçilik yapıyor.
#1O ABD'nin ve hatta dünyanın en zengin insanlarından biri. 2021 yılında her dakika 4788 dolar, her gün 1,9 milyon dolar kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Kazandığının yüzde 90'ını hayır kuruluşlarına bağışlıyor ama parası her an biraz daha çoğalıyor. Oldukça mütevazı bir hayat yaşıyor ama halkın gözündeki "açgözlü zenginler" imajı onu da etkiliyor. Ve tüm bu çelişkilerin ortasında soruyor: Ben tam olarak neyi yanlış yaptım?
#Leon CoopermanTüm dünya merakla iPhone5’i beklerken yaratcısı Steve Jobs’un ölüm haberiyle sarsıldı. Teknoloji dünyasının önde gelen ismi Apple’ın kurucusu, satış rekorları kıran iMac, iPod, iPhone ve iPad’in yaratıcısı Steve Jobs pankreas kanserine yenik düşerek 56 yaşında hayatını kaybetti. Jobs, 35 yıl önce garajında kurup, 1985 yılında kovulduğu Apple’ı 351 milyar dolarlık değere ulaştırmıştı.
Beyaz Saray Türkiye’ye, İngilizlerin ünlü ajan tipi James Bond kadar hareketli, maceracı ve iş bitiren bir ismi büyükelçi olarak atadı: Francis Ricciardone. Yeni elçi, daha önce Türkiye’de 3 kez görev yapmış, çok iyi Türkçe konuşan, Irak ve terör uzmanı bir diplomat. Afganistan’tan Filipinler’e kadar çok sayıda görevde bulunan Ricciardone, Çekiç Güç’te Türk ve Amerikan askerlerine danışmanlık yapmıştı.
Japon basınının 'uzaylı' lakabını taktığı eski Başbakan Yukio Hatoyama'nın yerine, 'sinirli Kan' lakaplı Naoto Kan gelmesi bekleniyor. Kan geçmişte ülke çapındaki emekli maaşlarına katkı paylarını ödemekteki başarısızlığı ortaya çıkınca halkından özür dilemek için kafasını kazıtmıştı.
Prof.Dr. Aydın Köksal, Türkiye’de Bilişim sektörünün doğmasına öncülük eden bilim adamı. Bu işe de ilk olarak yabancı terimleri Türkçeleştirerek başladı. ’Bilgisayar ve bilişim’ gibi 2 bin 500 kelimeyi dilimize çevirdi. Bunların 700’ü 1966 yılına, bin 500’ü ise 1971 yılına denk geliyor. Geri kalanı ise 80’li yılların başında çevrilmiş.