Jurassic World devam filmi olan Jurassic World: Yıkılmış Krallık ekranlara geliyor. Amerikan bilimkurgu filmleri arasında en sevilenlerden olan Jurassic Park film serisinin ise beşincisidir. Peki, Jurassic World Yıkılmış Krallık konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte filmin detayları...
#Jurassic World: Yıkılmış KrallıkUzay filmleri, bilimkurgu filmleri arasında en beğenilen film temalarını oluşturmaktadır. Özellikle bilimkurgu türünde çekilen bu tür filmler yapımcılar açısından yüksek bütçeli filmler olarak bilinir. Uzay filmleri daha çok macera ve gerilim yüklü filmler kategorisine de dahil edilmektedir. İşte, en iyi uzay dizilerine ait tüm detaylar.
#Uzay Filmi2015 yapımı Jurassic World'ün devam filmi olan Jurassic World: Yıkılmış Krallık ekranlara geliyor. Amerikan bilimkurgu filmleri arasında en sevilenlerden olan Jurassic Park film serisinin ise beşincisidir. Peki, Jurassic World: Yıkılmış Krallık ne zaman çekildi? İşte, Jurassic World: Yıkılmış Krallık filmi konusu ve oyuncuları...
#Jurassic World: Yıkılmış KrallıkBilkent Üniversitesi’nden akademisyenler, bilimkurgu filmlerini aratmayan 3 boyutlu hologram teknolojisi geliştirdi. Daha net ve durulan açıya göre bozulmayan 3 boyutlu hologram oluşturmaya imkân veren yöntemin anlatıldığı makale, dünyanın saygın akademik dergilerinden Nature’da kapak oldu. Ekibin kıdemli üyesi Doç. Dr. Fatih Ömer İlday, bu teknolojinin otomotiv, mimari, mühendislik, optik ve 3 boyutlu yazıcılar gibi birçok alanda kullanılabileceğini söyledi.
#Bilkent ÜniversitesiDoğa Rutkay, ikizleri Piraye ve Rutkay Kerim’i doğurmak için artık gün sayıyor. Hamileliği boyunca çalışan Doğa, yeni nesil annelerin yaptığı gibi annelik dersine önceden hiç hazırlık yapmamış. “Dersi derste öğrenmek istiyorum” diyor, “İçgüdülerimi serbest bırakmak istedim”. Buyurun şimdi Doğa Rutkay’la, arada ikizlerin tekme sesinin duyulduğu, son dönem ilişki ruhunun tatlı tatlı gözden geçirildiği, “hayat eşi” Kerimcan Kamal’ın sıkça adının anıldığı orta Türk kahvesi tadındaki konuşmamıza...
#Doğa Rutkay2006’da Orhan Pamuk, Nobel Edebiyat Ödülü’ne, 2015’te Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü. 2018, bir Türkiyeli’nin, ülkesine üçüncü Nobel’i kazandırdığı yıl olabilir mi? Çalışmalarını yurtdışındaki farklı üniversitelerde sürdürseler de bu topraklarda doğan ve adı Nobel ile yan yana anılan biliminsanlarımız...
#Orhan PamukBilgisayar korsanları dün dünyayı etkisine alan öyle bir saldırı gerçekleştirdi ki bilimkurgu filmleri adeta gerçek oldu. Saldırı sonucu korsanlar evimizde internete bağlı ne cihaz varsa ona ulaştı. Ele geçirdikleri cihaz kimlikleriyle Twitter dahil binlerce platformu kitledi. Saldırganların kamera görüntülerine bile ulaşmasından korkuluyor.
#Siber SaldırıPaul Verhoven’ın ilk versiyonundan 22 yıl sonra Len Weisman tarafından sinemaya aktarılan ‘Gerçeğe Çağrı’, gerçek ve hayal arasında gezinirken ‘varoluşumuzun nedeni geçmişimiz mi yoksa eylemlerimiz mi’ sorusunun cevabını arıyor. Arnold Schwarzenegger’le özdeşleşen Douglas Quaid rolünde Colin Farrel var. Soluk soluğa izleyebileceğiniz, adrenalin dozu yüksek ve teknolojinin son imkânlarını kullanan bir film var karşımızda.
Klasikleşmiş bir bilimkurgu ve sosyal yaşam eleştirisi filmi olan ‘Maymunlar Cehennemi’ serisinin en başına, köklerine inen ‘Maymunlar Cehennemi: Başlangıç’, gerek olay kurgusu, gerek karakterler arasındaki gerçekçi duygusal bağı, gerekse de aksiyonuyla yaz sezonunun en iyilerinden.
Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, yarın düzenlenecek törende, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a kentin simgesel "büyük madalyasını" takdim edecek. Paris Belediyesi tarafından ilk kez 1911 yılında oluşturulan ödül, Paris halkına sanatsal açıdan katkıda bulunan şahsiyetlere veriliyor.
Türk atletizminin birkaç yıldır yaptığı hamle, dünya çapında başarılar kazanan Süreyya Ayhan, Elvan Abeylegesse ve Eşref Apak gibi yıldız isimlerle sınırlı kalmadı. Genç kuşaktan özellikle 19-23 yaş grubundan birçok yetenekli genç, gelecek vaat eden derecelere imza atıyor, uluslararası yarışlarda başarılı sonuçlar alıyor.