Fantastik dünyadan gerçek hayata

Güncelleme Tarihi:

Fantastik dünyadan gerçek hayata
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 14:40

İstanbul’da düzenlenen Cosplay yarışmasına kendi yaptığı ‘Female Barbarian’ kostümüyle katılan Ankaralı Maria Roza, 200 karakter arasında 3’üncü oldu. Roza, yeni çılgınlık Cosplay için, “Kıyafet giydiğimde heyecanlanıyorum ve o karakteri yaşıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Dünyada, özellikle de gençler arasında çılgınlık haline gelen ‘sinema, roman ya da bilgisayar oyunlarındaki karakterlerin kılıklarına bürünme oyunu’ anlamındaki Cosplay, Ankaralı gençleri de sardı. Ankara’da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Maria Roza, Diablo 3 adlı bilgisayar oyununun en favori karakterlerinden ‘Female Barbarian’ kostümüyle Başkent’i, İstanbul’da düzenlenen Oyun Fuarı Gaming İstanbul’da temsil etti.
4-7 Şubat tarihlerinde 20 bin ziyaretçinin katıldığı Gaming İstanbul’da yapılan Cosplay yarışmasında, 200 karakter yer alırken, Maria Roza’nın Female Barbarian kostümü, 3’üncü olmayı başardı. Roza, dünyada hızla yayılan, Türkiye’de de son dönemlerde popüler hale gelen Cosplay’i, ete kemiğe büründürdüğü ‘Female Barbarian’ karakterini ve İstanbul’daki yarışmayı Ankara Hürriyet’e anlattı. Roza, heyecanlı ve eğlenceli bir hobi olarak nitelendirdiği ‘Cosplay’ ile ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

Fantastik dünyadan gerçek hayata

SİNEMA SEKTÖRÜNE KATKI

“Yaklaşık bir buçuk yıldır Cosplay ile uğraşıyorum. Oynadığım bilgisayar oyunları, izlediğim fantastik-bilimkurgu filmleri beni bu uğraşıya yönlendirdi. Şu an için hobi olarak yapıyorum fakat bu hobiye ilgi Türkiye’de her geçen gün artıyor. Bence güzel bir gelişme. Çünkü birbirinden kaliteli karakter kıyafetleri yapılmaya başlandı. Ve bu kıyafetler, düzenlenen yarışmalar Türkiye’deki sinema sektörünün de gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu sayede Türkiye’de de fantastik filmler çekilebilir.

Fantastik dünyadan gerçek hayata

O KARAKTERİ YAŞIYORUM 

Kıyafet giydiğimde heyecanlanıyorum ve o karakteri yaşıyorum. Normal hayatın içinden farklı bir dünyaya adım atıyorum. Zihinsel olarak da rahatlatıyor, keyifli ve eğlenceli. Bazı insanlar tarafından ‘çılgınlık ve boş iş’ olarak algılansa da gençler arasında hızla yayılıyor. Bence gayet iyi bir gelişme çünkü, herkesin bir hobisi olmalı. Bir uğraşıyla uğraşan gençler kötü alışkanlıklardan da uzak duruyor. Ankara’da da bu hobi ile uğraşan arkadaşlarım var, fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Fantastik dünyadan gerçek hayata

KIYAFETLERİMİ İLMEK İLMEK DOKUYORUM

Giydiğim kıyafetlerin her biri ayrı ayrı parçalar halinden oluşuyor. Kolay gibi görünse de her detay titizlikle incelenmeli ve yapılmalı yani ince işçilik gerektiriyor. Ben daha önce de ilmek ilmek dokuyorum kıyafetlerimi. League of Legends oyununden Kayle karakterinin kıyafetini yapmıştım. Kayle kıyafetiyle de geçtiğimiz sene Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin geniş çaplı ilk Cosplay etkinliklerinden biri olan Torucon Ankara’da üçüncülük almıştım. Hedefim, Türkiye’yi yurt dışında düzenlenen uluslararası yarışmalarda temsil etmek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!