Princeton Üniversitesi’nde CERN ve NASA için projeler geliştiren İnci Karaaslan şimdi ABD’nin en büyük parçacık fiziği laboratuvarın olan Fermilab’de çalışmaya hazırlanıyor. Ama 22 yaşındaki İnci’nin asıl büyük hedefi yapacağı bilimsel keşifler sayesinde bir gün fizik Nobel’ini kazanmak. Bu konuda, Einstein başta olmak üzere bir çok Nobel ödüllü fizikçinin yolunun geçtiği üniversiteden mezun olmanın kendisine güç verdiğini söylüyor.
#İnci KaraaslanSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2-4 Temmuz'da başvuruların alındığı TÜBİTAK Fen Lisesine büyük ilgi gösterildiğini belirterek "90 kişilik kontenjana yüzde 1'lik dilimden 3 bine yakın başvuru oldu. İnanıyorum ki bu okul, dünya çapında değer gören, dünya çapında ses getiren bilim insanlarını mezun edecek bir okul olacak" dedi.
#TÜBİTAKOkul öncesi dönem, bilişsel, sosyal-duygusal, fiziksel, dil gelişimi alanında önemli değişimlerin yaşandığı, gelişimin hızlı ve en yoğun olduğu kritik bir dönemdir. Bu dönemde edinilen temel bilgi, beceri ve alışkanlıkların çocuğun gelecek yaşamını etkileyecek olması nedeniyle bu dönemde gelişimi destekleyici etkinlikler ayrı bir öneme sahip. Okul öncesi dönem çocuklarının çok yönlü ve bütüncül olarak gelişimini besleyen en önemli uğraşı ve gereksinimi oyundur. Çocukların oyunları sırasında kullandıkları materyaller ise öğrenmelerini ve gelişimsel alanlara yönelik becerilerini destekler.
#PandemiTürkiye’de ilk bilim ve teknoloji iletişimi konferansı 48 farklı ülkeden 350’ye yakın bilim iletişimcisinin katılımıyla İstanbul’da düzenlendi. Konferans öncesi bilim iletişimi alanında doktora yapan öğrenciler ve genç araştırmacılar için atölye çalışmaları da yapıldı.
#MEBTürkiye’de ilk bilim ve teknoloji iletişimi konferansı 48 farklı ülkeden 350’ye yakın bilim iletişimcisinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferans öncesi bilim iletişimi alanında doktora yapan öğrenciler ve genç araştırmacılar için atölye çalışmaları da düzenlendi.
#Tübitakİki yıldır NASA’da çalışmalarını yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız gençlere, “Bir şeyler yapmak istiyorlarsa belli bazı hayalleri varsa bunu kovalamaları lazım, riske girmeleri lazım. Hayaller için risk almak gerekiyor” diyor.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin Mart sayısında Darwin’le ilgili yazının sansür edilmesinin gerisinde, daha büyük bir skandalın yattığı ortaya çıktı. TÜBİTAK’ın yeni yönetimi, 20 Ocak 2009’da hiçbir açıklama yapmadan altı akademik derginin editörünü görevden aldı. Editörler, yerlerine yeni isimlerinin atandığını dergilerin web sitelerinden öğrendi. Üstelik bu editörlerin hepsi, görev yaptıkları dergiye uluslararası bir nitelik kazandırmış isimlerdi.