Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar, tüm taleplerinizi lütfen aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderiniz.

Haberin Devamı

Kıyafet taleplerinde mutlaka beden-ne tip giysi istediğinizi, çocuklar için de cinsiyet-yaş bilgilerini eksiksiz belirtiniz.

Bu haftaki Yetiş Ayşe’ye bize gelen bir teşekkürle başlamak istiyorum. Sizler sayesinde yardımcı olduğumuz yüzlerce kişiden sadece bir kadının kızı bunları yazan. Bu güzel dilekleri okurken gözyaşlarımızı tutamadık. Asistanım Aslı ve ben hepinizin adına bu güzel kızımızı sımsıkı sarılarak öpüyoruz.

İyi ki Yetiş Ayşe var… Sizler gibi mükemmel kalplerle tanıştık. Hepinizi çok seviyorum…

 

Merhaba manevi annem Ayşe Aral…

Ben ve kardeşlerimin başına gelen en güzel şey sen ve asistanın Aslı teyzem. Sizlerin sayesinde kocaman bir ailemiz oldu. Annemin her gece çaresizlikten akıttığı gözyaşları sayenizde hep mutluluk oldu. Her şey rüya gibi… Aslı teyzem meleğimiz, bu sıkıntıları atlatalım diye az mücadele vermedin. Tek duamız çoook ama çok mutlu olman. Manevi annem Ayşe, bütün ailemi burada bizim için yaptıklarını yazmak ve teşekkür etmek istedim. Hepsi bizim için tek yürek oldular. Ebru teyzem Bülent amcamla, Emel teyzem Göktürk amcamla iki kere bize geldi. İlk defa aile mutluluğunu, heyecanını onlarla tattık. Emel teyzem sobamızı getirdi. Saadet teyzem annemin ömür törpüsü Uğur amcamla geldiler, sürpriz yaptılar. Burcu teyzem, İlknur teyzem kırtasiye malzemelerimizi gönderdi. Umut amcam ve Şükran teyzem kardeşlerimle benim için her şeyi yapıyorlar. Jale teyzem bize yatak ve giyecek getirdi. Özgen teyzem sürekli bizi rahatsız eden ve bizi yıllarca çaresizliğe sürükleyen, annemi tehdit eden babamın karşısında dağ gibi durdu avukat olduğu için. Nihal teyzem annemin psikologu, o da bize diş doktoru ayarladı, sağlığımız için uğraşıyor. Vildan teyzem bize geldi, ben ve kardeşlerime rüya gibi bir gün yaşattı. Deniz ablam bütün derslerimle ilgileniyor. Allaha şükürler olsun çok şanslıyım, inşallah bütün babasız büyüyen ve çaresiz kalan herkese Allah böyle güzel aile nasip etsin. Bütün ailem okumamız ve huzurlu sağlıklı yaşamamız için her şeyi yaptı. Ben ve kardeşim teşekkür aldık. Her şeyi yapıp okuyacağım, Allahın izniyle güzel yerlere geleceğim. Bu kocaman aileye senin sayende kavuştum manevi annem, hepinizin ellerinden öperim başta seni Ayşe Aral hepiniz canımdan çok seviyorum ve teşekkür ediyorum…

 

Haberin Devamı

Oğlumun adı Sonat Emre ÖZCAN 12 yaşında

Haberin Devamı

Merhabalar ben Sinem Güney KURU. Benim oğlum yaklaşık 2 yıldır lösemi hastası. 1,5 yıl Ankara Lösev Lösante hastanesinde yatarak tedavi oldu. Şu anda Antalya Medikalpark Hastanesinde idame (ayakta) tedavisini sürdürüyoruz. Resmi olarak birkaç aydır Antalya Medikalpark hastanesine bağlıyız ve burada devam edeceğiz. Oğlumun hastalığı Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) genetiğinde Philedelphia kromozomu bozuk olduğu için hastalığının tekrar etme olasılığı çok yüksek. Bu sebeple muhakkak ilik nakli olması gerekiyor. Bu 2 yıllık süreçte gerek dünya ilik bankası gerekse Kızılay ilik bankası sürekli tarandı ve hala taranmakta ama ne yazık ki uygun ilik bulunamadı. Korkuyorum oğlumu kaybetmek istemiyorum artık vakit kaybedemeyiz. Lütfen yardımcı olun gönüllü bağışçılar gerekiyor oğluma uygun iliği bulalım lütfen tek dileğim bu.

 

Haberin Devamı

KPSS kitabı
Merhabalar, öğrenciyim KPSS 'ye hazırlanıyorum. Psikolojik danışma ve rehberlik bölümü alan sınavı için konu anlatım ve soru bankası kitaplarına ihtiyacım var. (Temiz Kullanılmış kitaplarda olabilir. ) Mezun olduğum için bursum yok maalesef zorlu bir sınav süreci desteğinizi bekliyorum

 

Oğluma çocuk odası
Merhaba sevgili Ayşe abla Aslı abla. Yaptığınız bu hayır işi Allah sizden razı olsun. Size yazmamın sebebi çok zor durumda kaldım. Belki sizin aracılığınızla yardımcı olunur. Oğlum için yazıyorum. Oğlum 4 yaşında, her gün tv reklamını gördüğü arabalı yatak için ya da gördüğü çocuk odasına ağlıyor. Resmen psikolojisi bozuldu, ne yapacağımı şaşırdım. Onu alma şansımız yok, belki kullanmayan biri verir bizi çok mutlu eder. İnşallah bir hayırsever sesimi duyar, artık oğlumun ağlamaları beni çok üzüyor. Bir de yumuşak peluş gibi oyuncaklar istiyorum. Yardım eden ve etmeyen herkesten Allah razı olsun.

 

 

Haberin Devamı

BURS TALEPLERİ

Dostlar… Bu öğrencilerimiz sadece okumak istiyorlar… Lütfen bütçeniz doğrultusunda yardımınızı esirgemeyin. Sizin için küçük rakamlar, bu çocuklar için umut demek.

 

Yardıma ihtiyacım var
Merhaba ben Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim. Annem ve babam ayrı, ben annemle beraber kalıyorum. Babamla hiç görüşmüyorum. Annem şuan işsiz ve bana maddi yardım edemiyor. Yolladığı parayla sadece kaldığım yerin parasını ödeyebiliyorum. Yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler ederim.

 

Okulu bırakma durumundayım
Merhaba, ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim. Annem işsiz, babam çalışıyor ama sadece evi geçindirebilecek durumda. Bana para gönderemiyor. Okulu bırakma durumundayım. Yardımınızı bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Babamın masrafları hafiflesin istiyorum
Ailem İstanbul’da yaşıyor ama ben bu sene Aydın Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği bölümünü kazandım. 2 kardeşim daha var, bir tanesi okuyor. Annanem ile dedem bizde yaşıyor, dedem kolon kanseri. Bu yüzden babamın masrafları kat kat daha artı. O yüzden biraz hafiflesin diye sizlerden yardım talep ediyorum...

 

Annemin dul maaşıyla geçinemiyoruz
Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okumaktayım. Babam Ekim 2014’te vefat etti, kirada oturuyoruz ve benim haricimde okuyan iki kardeşim daha var. Sadece annem dul maaşı alıyor ve kirada da olduğumuzdan dolayı geçimimizi çok zor karşılıyor. Özellikle ben il dışında olduğum için okurken maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşıyorum. Sizden bu konu hakkındaki tam desteklerinizi bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

 

Mecbur kaldım

Ayşe ablacığım ben üniversite öğrencisiyim. 400 TL yardıma ihtiyacım var. Ailemden de isteyemiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Gerçekten utanarak sıkılarak yazıyorum bunu ama mecbur kaldım kusura bakmayın lütfen.

 

Servis parasını veremiyoruz
Ayşe abla bunları çekinerek yazıyorum ama ihtiyacım olmasa inanın yazmazdım. Ben lise son sınıf öğrencisiyim, 3 kardeşiz. Erkek kardeşim lise 2, kız kardeşim ise lise 1’e gidiyor. Kız kardeşimin ve benim okulum çok uzakta olduğu için servisle gidip geliyoruz ancak servis parasını veremiyoruz. Babam inşaat işçisi, havalar soğuk olduğu için çalışamıyor. Evimiz kira, onu da veremiyoruz şu anda. Lütfen yardımcı olun bana gerçekten zor durumdayım

 

Okul paramı artık ödeyemeyeceğiz
Merhabalar Ayşe hanım, benim yardıma ihtiyacım var. Ne olur bana yardım edin. Ben Kıbrıs’ta bir vakıf üniversitesinde hukuk okuyorum. Daha ilk yılım. Babamın durumu iyi olduğu için oraya kayıt yaptırmıştım. Fakat babamın durumu çok kötüye gitti ve okul paramı artık ödeyemeyeceğiz. En büyük hayalim avukat olmak ve paraya ihtiyacım var. Derslerim çok iyi. Seneye devlet üniversitesine geçiş yapacağım fakat bunun için bu seneyi okumam gerekiyor. Lütfen yardım edin...

 

Burs bulmam konusunda yardımcı olur musunuz

Daha önceden de mail attım ama yardım eden olmadı. Gerçekten çok ihtiyacım olduğu için yazıyorum. Ben Ankara Üniversitesinde okuyorum. Dikey geçiş sınavıyla bu üniversiteyi kazandım. Yüksek okuldan mezun olduktan sonra lisans mezunu olabilmek için bu sınava girmemiz gerekiyor. İlk senemde sınavı kazanamadım yani eğitim hayatıma bir yıl ara verdim. Eğitime ara verdiğim için burs alamıyorum. 2 kardeşim daha var, onlar da üniversitede okuyorlar. Birisi Eskişehir açık öğretim fakültesinde okuyor. Diğer kardeşim Çankırı Karatekin Üniversitesinde okuyor. Babam inşaat işçisi ve üçümüzü okutmakta maddi sıkıntı çekiyor. Bu sene son yılım ve staja gidiyorum. Staja gittiğim okul biraz uzak ve yol parası yemek ihtiyacım arttı. Bunları karşılamakta biraz zorlanıyorum, bana burs bulmam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. . Şimdiden teşekkürler ederim.

 

Eğitimimi parasızlıktan devam ettirmekte çok zorlanıyorum
Ben lise 3 sınıf öğrencisiyim. Eğitimimi parasızlıktan devam ettirmekte çok zorlanıyorum. Babam Manisa Soma’da meydana gelen faciadan yaralı kurtarıldı ama o günden sonra kalp krizi geçirdi. O yüzden doktorlar bir daha çalışamaz dedi. Biz 4 kardeşiz. Ablam üniversite öğrencisi, abim de işsiz. Sizden ricam bana burs sağlamanız.

 

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Merhaba ben Afyon Kocatepe Üniversitesinde öğrenciyim. Babam ve annem işsiz. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, son çare olarak size yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

Devlet bursu ve yurt çıkmadı

Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Devlet bursu ve yurt çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Kardeşim üniversiteye hazırlanıyor. Okulum dolayısıyla çalışamıyorum. Ailemin bir parça da olsa yükünü hafifletmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

Bu zor şartlar altında okumaya, vatana millete hayırlı bir evlat olmaya çalışıyorum

Merhaba Ayşe Hanım. Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.2 kız kardeşim var, bir tanesi lise son, bir tanesi lise 2.sınıfta öğrenim görüyor. Ailem İstanbul’da yaşamasına rağmen zor şartlar altında Ankara’da akrabalarımızın yanında kalıyorum. Babam çok uzun süredir işsiz, annem ise asgari ücretle bir huzur evinde hasta bakıcı olarak çalışıyor. Ancak aldığı ücret aylık geçimlerini bile karşılamıyor. Üstelik babamla boşanma sürecindeler. Bu zor şartlar altında okumaya, vatana millete hayırlı bir evlat olmaya çalışıyorum. Sizden ve yardımseverlerinizden burs talep ediyorum. Okuluma devam etmek için bana katkıda bulunursanız çok müteşekkir olurum. Allah sizden razı olsun.

 

Desteğinize ihtiyacım var

Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünü bu sene kazandım. Devlet yurdu ve burs çıkmadı. 1 tane abim var, Ordu Üniversitesi'nde okuyor. Babam bir şirkette çalışıyor, annem ev hanımı. Özel bir yurtta kalıyorum herhangi bir burs almıyorum.

 

Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum

Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık okuyorum. Size daha öncede yazmıştım. Ailemin maddi durumu çok iyi değil. KYK yurdu ve bursu çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum. Babamın belli etmese de bana para göndermekte zorlandığını biliyorum. Biraz da olsa onun yükünü hafifletmek istiyorum.

 

Defalarca yazdım ama hala burs çıkmadı

Bu yıl İstanbul Üniversitesi kimya bölümünü kazandım. Şu anda hazırlık okumaktayım. Defalarca yazdım ama hala burs çıkmadı, arkadaşlarım sizin sayenizde burs almakta ve hepsi şu an çok rahatlar. Umarım artık bana da çıkar. Babama yük olmak istemiyorum artık, verdiği parayla zor geçiniyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

 

OKULA YARDIM TALEPLERİ

GÜVENDİK İLKOKULU-ORTAOKULU GÜVENDİK KÖYÜ BAŞKALE/VAN

Ben Van'ın Başkale ilçesinin Güvendik köyünde müdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Okulumuz ilçeye 65 km, ile ise 155 km uzaklıktadır. Okulumuzun durumu oldukça kötü. Okulun kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Öğrencilerin maddi imkanları yeterli olmadığından biz öğretmenlerce yardımlarda bulunuyoruz fakat yine de yeteri kadar ihtiyaçlar karşılanamıyor. Okulun fiziki şartları, araç gereçleri ve kitap konusunda fazlasıyla eksiğimiz var. Buralarda da yardıma muhtaç öğrencilerin ve okulların olduğu maalesef unutulmuş bu yüzden yardım elinizi buraya da uzatırsanız çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ:
*100 temel eser ( dünya ve Türk klasikleri)
*İlkokul ve ortaokul düzeyinde okuma kitapları,hikayeler,romanlar
*Teog hazırlık kitapları denemeler ve testler (her ders için)
*Her derse yönelik yardımcı kaynak kitaplar
*İngilizce sözlük
* Türkiye ve dünya siyasi ve fiziki haritalar,Dünya küresi
* Eğitici posterler
* Fen ve matematik dersine yönelik araç ve gereçler
*Anasınıfı için eğitici oyuncaklar
*Kırtasiye Malzemeleri
* Kütüphanemiz için kitaplık
*Beden eğitimi dersi için spor malzemeleri
*Öğretmen dolapları
*Okul panoları
*Fotokopi Makinesi
*Bilgisayar ve bilgisayar masası
*Yazıcı
*Projeksiyon

Okul Sabit Telefon Numarası :0432 651 23 02 / 0543 423 53 68

Okul Açık Adresi: Güvendik İlkokulu-Ortaokulu Güvendik Köyü Başkale/Van

Okul Web Adresi :
*Güvendik İlkokulu :http://gvendikilkokul.meb.k12.tr/tema/index.php
*Güvendik Ortaokulu :http://gvendikortaokul.meb.k12.tr/tema/index.php

 

KADIKÖY İLKOKULU-ORTAOKULU KADIKÖY KÖYÜ BULDAN /DENİZLİ
Okulumuz Denizli'nin Buldan ilçesinin Kadıköy Mahallesinde bir köy okuludur. Toplamda 10 öğretmen 2 de idarecimiz vardır. İlkokul ve Ortaokul birlikte eğitim görmektedir. Okulumda ciddi bir kitap eksikliği yaşamaktayım. Hatta kütüphanemiz bile yok. Seyyar raflarla kitaplıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yüzden yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*İlkokul ve ortaokul seviyesinde hikayeler ve romanlar
*Bilim teknik dergileri
*Coğrafya,tarih dergileri
*Teog hazırlık kaynakları (Test kitapları,soru bankaları)
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar ve boyama kitapları,aktivite kitaplarina
*Kırtasiye Malzemeleri
Okul Sabit Telefon Numarası :0258 435 10 83 / 0 553 621 05 62
Okul Açık Adresi :Kadıköy İlkokulu Ortaokulu Kadıköy Köyü Buldan/Denizli
Okul Web Adresi :
*Kadıköy Ortaokulu :http://buldankadikoyoo.meb.k12.tr/tema/index.php

 

YUKARI KESMEKAYA İLKOKULU YUKARI KESMEKAYA KÖYÜ HARRAN/ŞANLIURFA

Okulumuzun çok kitaba ihtiyacı var. Urfa’ya 100, Harran’a 50 km uzaklıkta. Birleştirilmiş sınıf okutuyorum, ilkokul 1. Sınıf. El yazılı seviye gruplarına göre ayarlanmış (e l a t i n o r m... ) şeklinde olan kitaplar istiyorum eğer mümkünse. Okulumuza yapılan gönderimlerin sadece ama sadece Ptt Kargo ile yapılması gerekmektedir. Bize gönderimleri ulaştıran tek kargo firması Ptt Kargo'dur.(Ulaşım şartları nedeniyle)

İHTİYAÇLARIMIZ:

*İlk Okuma-yazma setleri
*Öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma-hikaye kitapları
*Kırtasiye malzemeleri( fon kartonu, mukavva ,yapistirici,el isi kagitlari, makas ,cetvel A4 kagidi vb)
*Oyun Hamurları
*Eğitici oyuncaklar
*Öğretmen masası örtüsü

Okul Sabit Telefon Numarası :0506 425 29 73

Okul Açık Adresi :Yukarı Kesmekaya İlkokulu Yukarı kesmekaya Köyü Harran/Şanlıurfa

Okul Web Adresi :http://yukarikesmekaya.meb.k12.tr/tema/index.php


KANDİLLİ İLKOKULU ORTAOKULU KANDİLLİ KÖYÜ BOZÜYÜK/BİLECİK
Okulumuz öğrencilerinin merkezdeki öğrencilerle biraz olsun eşit seviyede eğitim görebilmeleri için eğitim malzemelerine ihtiyacımız var. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak için bu köy çocuklarına yardım talep ediyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma kitapları(Hikaye,roman,şiir)
*Teog hazırlık kaynakları(Soru bankaları,testler,denemeler)
* Fen laboratuvari için çeşitli fen malzemeleri
*Matematik Materyalleri
*Sosyal Bilgiler Ekipmanları
*Kırtasiye Malzemeleri
*Bilgisayar/notebook
*Projeksiyon
Okulun Sabit Telefon Numarası : 0228 323 22 25
Okul Açık Adresi :Kandilli İlkokulu -Ortaokulu Kandilli Köyü Bozüyük /Bilecik
Okul Web Adresi :
*Kandilli İlkokulu :http://bozuyukkandilliilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php
*Kandilli Ortaokulu :http://bozuyukkandilliortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

BAŞLAMIŞ CEYHAN KARASOY ORTAOKULU BAŞLAMIŞ KÖYÜ AKHİSAR/MANİSA

Okulumuzda bir kütüphane kurmayı hedefliyoruz ve bununla ilgili kitap yardımı kampanyası başlattık. Öğrencilerimiz ortaokul düzeyinde olup (10-14 yaş aralığı) öncelikli olarak hikaye , roman türü kitaplar ile şiir kitapları, fıkra kitapları, masallar, bilim dergileri, çocuk dergileri vs. ihtiyacımız vardır. Yardımcı olmanızı istiyoruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

İHTİYAÇLARIMIZ :

*Ortaokul öğrencilerinin(10-14 yaş aralığı)hikaye,roman,şiir türünde okuma kitapları

*Fıkra kitapları,masal kitapları

*Bilim dergileri

*Çocuk dergileri

*Tarih/Coğrafya dergileri

Okul Sabit Telefon Numarası :0236 441 10 81

Okul Açık Adresi :Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu Başlamış Köyü Sındırgı Yolu Üzeri 23.Km Akhisar/Manisa

Okul Web Adresi : http://bck.meb.k12.tr/tema/index.php  

 

Yazarın Tüm Yazıları