Bilgisayar Kullanımı haberleri sayfasında Bilgisayar Kullanımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3140 Bilgisayar Kullanımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Corona virüs sonrası neredeyse tüm dünyada hayat dijitalleşti. Ancak dünya bu kadar ciddi bir dijitalleşme sürecine hazır mıydı? Beraberinde bazı sıkıntılar da doğurdu. Bu yüzden kaçınmanız gereken siber güvenlik hatalarını sizler için derledik...
#Siber SaldırıÇağımızın modern teknolojisi gereği iş ve özel hayatta bilgisayar kullanımı her geçen gün artıyor ve beraberinde herkeste göz yorgunluğuna neden oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, bilgisayar ekranlarının göz sağlığı üzerine etkilerini anlatıyor.
#Göz TedavisiÇocuğunuz bilgisayar başından kalkmıyor mu? İstemediğiniz oyun ve yazılımları mı çalıştırıyor? Herhangi bir programa ihtiyaç duymadan, onun hangi saatlerde bilgisayar kullanabileceğini ve hangi yazılımları çalıştıracağına siz karar verebilirsiniz.
#Çocuk KilidiSAĞLIK Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, Türkiye’de uyku dışındaki zamanın yüzde 43.92’sinin, TV, cep telefonu, tablet, bilgisayar vb elektronik cihazların ekranları karşısında geçirildiğinin tespit edildiğini belirterek, ekran bağımlılığının halk sağlığı sorunu haline geldiğini açıkladı.
#Şuayıp BirinciHalk arasında uzağı görememe olarak bilinen miyop, göz sağlığına yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor. Hastalığın görülme sıklığı dünya çapında endişe verici oranlarda artarken, çocuklar ve genç yetişkinler arasında daha yüksek yaygınlık görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, 2050 yılına kadar dünyanın yarısının gözlüğe ihtiyaç duyacağı ve bunun küresel bir görme salgınına yol açacağı konusunda uyarıyor. Peki miyop neden ‘salgın’ gibi artıyor? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye'de durum nasıl? Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBir çok kişi bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor. Keratokonusun sinsi bir göz hastalığı olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof.Dr.Mahmut Kaşkaloğlu konu ile ilgili şunları anlattı;
#1Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
#Birleşmiş MilletlerHenüz 22 yaşındayken Türkiye’nin ilk tarımsal e-ticaret sitesini kuran Tülin Akın, köylünün teknolojiyle tanışması için yaptığı bir dizi çalışmanın ardından 2015 yılında Türkiye’nin ilk Akıllı Köyü’nü kurdu. Köy 8 senedir dünyanın dört bir yanından ziyaretçi topluyor.
#Akıllı KöyDünya havayolu şirketlerinin çatı kuruluşu IATA, 79. Genel Kurul Toplantısı’nı Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane’nin desteğiyle İstanbul’da yaptı. Neredeyse gelmeyen havayolu şirketi CEO’su kalmadı. Artan havayolu trafiği bütün şirketlerin yüzünü güldürüyordu. Yüksek moral altında yapılan toplantıda kadının gücü de öne çıktı.
#Türk Hava YollarıKarpal tünel sendromu, masa başı işlerde çalışan pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal TünelSalgın hastalıklarla başlayan 'sürekli alarm durumunda olma hali' sosyal endişeyle birleşince ortaya kronikleşen bir yorgunluk hali çıktı. Bu ruh halinden kurtulmak için uyusak olmuyor, dinlenmeye çalışsak yeterli gelmiyor. Peki, giderek yaygınlaşan bu yorgunlukla nasıl başa çıkacağız? Üzerine çeşitli araştırmalar yapılan bu konuyu uzmanlara sorduk...
#Kronik YorgunlukGünümüzde Servikal lordoz, oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Doğal bir eğriyi ifade eder ancak, telefon ve bilgisayar kullanımı fazla olan insanlarda da zaman içerisinde meydana gelmektedir. Peki, Servikal lordoz nedir, nasıl tedavi edilmelidir tüm detayları ile derledik.
#Servikal LordozDünya ve ülkemiz genelinde en fazla gözlemlenen sağlık sorunlarından bir tanesi de miyoptur. Özellikle teknolojinin hızla yaygınlaşması sayesinde kişiler sürekli teknolojik aletlere bakmakta ve bu nedenle göz bozuklukları da sıklıkla meydana gelmektedir. Peki, Miyop neden olur, hastalığı nasıl oluşur? Miyop hastalığı kendi kendine iyileşir mi sizin için tüm detayları ile derledik.
#Miyop TedaviBatman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve "Batman Kartalı" adı verilen yük taşıma kapasitesine sahip İnsansız Hava Aracı (İHA) projesi kapsamında geliştirilen araç, TEKNOFEST liseler arası "İnsansız Hava Araçları" kategorisi Türkiye finalinde yarışacak.
#TEKNOFESTBilgisayarda kullanılması gereken bir takım işaretler ve semboller bulunmaktadır. Bu işaretler arasında en fazla kullanılanlardan birisi de et işareti olarak bilinmektedir. Et işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesi ile mail işareti yapımı ve kısayol kopyalama (Windows 10, 8, 7 ve Mac) nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bitcoin son dönemlerde sıklıkla adından bahsettiren kripto paralar arasında öne çıkmaktadır. Bu bakımdan sizin için sıklıkla sorulan Bitcoin mining (madenciliği) nedir, bitcoin nasıl üretilir? Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Bitcoin Mining (Madenciliği) Nedir Bitcoin Nasıl Üretilir?Bilgisayarda karşılaşılan tüm dosyalar hakkında her zaman bilgi sahibi olmak mümkün olmayabilir. Ancak bilgisayar kullanırken karşınıza çıkan dosyaların ne işe yaradığı hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. VCARD dosyası nedir ve nasıl açılır? VCARD dosyası açma işlemi ve program önerisi nelerdir? VCARD dosyaları hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#VCARD Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?Bilgisayar kullanımı günümüzde her geçen gün daha da fazla artarak devam etmektedir. Bilgisayar kullanıcıları da bilgisayarlarında gördükleri dosyaların ne işe yaradıkları konusunda bilgi edinmek istiyorlar. Üstelik dosyaların işlevleri hakkında da kullanıcılar artık bilgi sahibi olmak istiyorlar. Biz de içeriğimizde MKV dosyaları ile ilgili bilgileri sizler için bir araya getirdik. MKV dosyası nedir ve nasıl açılır? MKV dosyası açma işlemi ve program önerisi nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#MKV Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?Bilgisayar kullanımı her geçen gün giderek bir artış göstermektedir. İnsanlarda karşılaştıkları dosyalar hakkında bilgi edinmek isterler. Görev Yöneticisindeki WMI Provider Host nedir? WmiPrvSE.exe neden çok işlemci harcar? Sizin için WMI Provider Host hakkındaki bilgileri ve merak edilen tüm detayları ile derledik.
#Görev Yöneticisi'ndeki Wmı Provider Host Nedir?Pandemi dönemiyle birlikte iş hayatı da evlere taşınmaya başladı. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal Tünel Sendromu BelirtileriYaygın bir sorun olan kirpik dibi iltihabına “blefarit” adını veriyoruz. Blefaritin; göz kapağının hangi kısmının etkilendiğine bağlı olarak 2 tipi var. Göz kapağının ön kısmı etkilendiğinde, “anterior blefarit”, arka kısmı etkilendiğinde ise “posterior blefarit” adını veriyoruz.
#GözPandemi sürecinin çocuklarda miyop gelişimini artırdığını söyleyen Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arif Koytak “COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020 yılında hem eğitimlerini sürdürmek hem de sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla bilgisayar, tablet ve telefon ekranlarına maruz kalan çocuklarda miyop oranı arttı. 2020 yılında miyopluk görülme sıklığının önceki yıllara göre 6 yaşındaki çocuklarda 3 kat, 7 yaşındaki çocuklarda 2 kat, 8 yaşındaki çocuklarda 1,4 kat arttığı tespit edildi” dedi.
#ÇocukYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#Tatil22 Ocak itibariyle öğrenciler için 3 haftalık sömestir tatili başlıyor. Bu yıl sömestir, korona önlemleri kapsamında 2 değil 3 hafta planlandı, Nisan ayındaki 1 haftalık ara tatil sömestire eklendi. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak, çocukların sömestiri verimli geçirmesi için öneriler sundu.
#ÇocukKış mevsiminde yaşadığımız soğuk havalar sebebiyle vücudumuz kendini korumaya odaklanıyor. Soğuk havaya karşı dirençli olduğu bilinen gözler de kendini korumak için çeşitli reaksiyonlar verebiliyor. Göz kapakları haricinde soğuk havayla temasının kesilmediği gözlerde kış mevsiminde kızarıklık, sulanma ve kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Yaygın mikrop kapma olasılığı sebebiyle konjonktivit gibi bulaşıcı göz hastalıkları da görülebiliyor. Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu kış mevsiminin etkilerinden gözleri korumanın yollarını anlatıyor.
#Konjonktivit Nedir