Çocuklarınızı yazın kurs ve etkinliklere gönderiniz

"Saldım çayıra, mevlam kayıra” demeyiniz. Evlatlarınıza yol gösteriniz.

Haberin Devamı

Onları çağın gereklerine uygun yetiştiriniz. Bu yılın temmuz ve ağustos aylarında, 7 hafta boyunca ülkemizdeki 52.500 okulun tümüne yakınında öğrenciler, öğretmenler ve veliler için ‘kurslar’, ‘etkinlikler’ düzenlenecek.

Okullar yaz boyunca açık kalacak. Tatil demek sadece uyumak, boş boş vakit geçirmek değildir. İşlemeyen demir paslanır. Okullar hepimizin malıdır. Bu ülkenin büyümesi, gelişmesi için bilgili, eğitimli insanların sayısının artması şarttır.

Sadece okullarda verilen derslerle yetinmeyiniz. Evladınızı haftada en az bir kere halk kütüphanesine gönderiniz. Hatta birlikte gidiniz. Orada kitapları, dergileri, gazeteleri karıştırmak size iyi gelecektir.

Okullar bünyesinde, talebe göre 100 kadar farklı kurs ve etkinlik düzenlenebilmektedir. Yabancı dil, bilgisayar kullanımı, kodlama, yazılım dilleri öğrenme, Üç boyutlu yazıcı ile tasarım, müzik enstrümanı çalma, halk oyunları vb. gibi kurslar öğrenciler ve veliler içindir. 

Haberin Devamı

Japonya’da okullar 240 gün ders vermektedir. Bizde bu rakam 180’dir. Bizim de 240 gün okulları işletmemiz çok büyük gelişmelere sebep olacaktır.

Temmuz ve ağustos aylarındaki kurslarda okul sınırlaması yoktur. Yani A ilkokulundaki bir öğrenci B lisesindeki kurslara kayıt olabilecektir. Bu faaliyetlerin tümü parasızdır.

Ek bilgi için: https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresine bakabilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

"Madem Kanal İstanbul Projesi'nin amacı Boğaz trafiğini rahatlatmak ve kanaldan gelir elde etmek, o zaman çevre arazilerine neden imar veriliyor?" Doç. Dr. Mehmet Günlük

DİYANET VE KIZILAY’IN VEKÂLET KURBAN BEDELLERİ OLMADI
AMAÇ KURBAN DEĞİL BAĞIŞ MI!

KURBAN Bayramı
’na 1 aydan kısa süre kala ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen kurbanlık hayvanlar il ve ilçelerdeki satış noktalarına getirilmekte, geçen yıl 1.200–2.500 TL fiyat aralığında satılan küçükbaş hayvanların bu yıl 1.600–3.500 TL, 5.000–30.000 TL fiyat aralığında satılan büyükbaş hayvanların ise önümüzdeki Kurban Bayramı’nda 10.000–30.000 TL aralığında fiyatlanması beklenmektedir. Yem fiyatları başta olmak üzere yüksek girdi maliyetleri sebebiyle fiyatlarda yüzde 100’e varan artış olacağı öngörülmekte, üreticilerimiz satışlara ilişkin endişe duymaktadırlar.

Haberin Devamı

Girdi maliyetleri sebebiyle oluşan yüksek fiyatlara rağmen Diyanet İşleri Başkanı vekâleten kurban bedellerini yurtiçi için 1125 TL, yurtdışı için 925 TL olarak, Kızılay vekâleten kurban bedelini 1.050 TL olarak açıklamıştır. Türkiye Diyanet Vakfı ve Kızılay’ın açıkladığı rakamlar ile kurbanlık koyun satın alınmasının mümkün olmadığını ifade eden üreticilerimizin yaptığı açıklamalar sözü geçen meblağların kurban kesimi amacıyla oluşturulmadığını, bedellerin bağış toplama amacıyla belirlendiğini düşündürmektedir. Bir hisse bedeli olarak hesaplandığında dahi büyükbaş kurbanlık fiyatları ile yüzde 30 oranında farklılık gösteren bedellerin nasıl oluşturulduğunun kamuoyuna açıklanması beklenmektedir.   Levent GÖK

Haberin Devamı

ASKERİ ‘TATİL KAMPI’ İÇİN BU KADAR HASSASİYET GEREKİR Mİ

MARMARA
Ereğlisi’nde bir grup amatör balıkçı diyor ki: “Efendim bizler Marmara kıyısında yazlık evleri bulunan sakinleriz. Yaz aylarında teknemizle balığa çıkarız. Oturduğumuz sitenin hemen yanında da Marmara Ereğlisi Askeri Deniz Eğitim Kampı bulunmaktadır. Son zamanlarda, mutlaka yeni bir komutan gelmiş olmalı ki, balık avlayan bizlere sert müdahaleler yapılmaya başlandı. Kendi sitemizin ön cephesinde balık avladığımız zamanlarda bile askeri kamptan bot gönderilerek teknelerimizin, ‘halk plajı’ statüsündeki sahil kesiminin açığına çıkmamız istenmektedir. Askeri Yasak ve Güvenlik Yönetmeliği’ne göre, askeri sınırlara 400 metreden fazla yaklaşılmaması gerektiğini biliyoruz. Ancak sitemiz, askeri tatil kampına bitişik olmasından ötürü ayağımızı attığımız anda bile ‘kural’ı ihlal ettiğimiz söyleniyor. Hatta halk plajında yüzmekte olan vatandaşlara da kampın denizdeki mantarlara yakın yüzmemeleri, ‘koy’un diğer uzak tarafında yüzmeleri yolunda öneriler yapılması komik değil midir?”

Haberin Devamı

KATARLI ÖĞRENCİ ORDUEVİNE GİREMEZ

CHP
Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel soruyor:

“Tıp, eczacılık ve diş hekimliği eğitimi alan Katarlı öğrencilerin orduevi, askeri misafirhane, askeri hava ve kara ulaşım araçlarından faydalanma hakları tanınmasının gerekçesi nedir? Tank-palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiniz dedik ama az söylemişiz. Siz devletin tüm kurumlarını ve imkânlarını Katar’a peşkeş çekmişsiniz. Bu ülkenin gençleri bir askeri tesisin kapısına gitse içeri almazsınız. Ama Katarlı öğrencilere bu hak tanınıyor. Sonra da diyorsunuz ki bu ülkenin gençleri neden ülkeden umudunu kesmiş. En büyük sebebi sizlersiniz. Maalesef gençlerimiz yabancı ülke vatandaşlarının yanında ikinci sınıf vatandaş yerine konuluyor. Bunun hesabını size, bu gençler de aileleri de ödetecek.”

MESAJ PANOSU
‘DOĞU TÜRKİSTAN ÇALIŞTAYI’

- TÜRKİYE Yazarlar Birliği, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Doğu Türkistan’da insan hakları ihlallerinin müzakere edilerek değerlendirilmesi amacıyla ‘Doğu Türkistan Çalıştayı’ düzenledi. Başta Çin hükümet yetkililerine, ilgili devletlere, uluslararası insan hakları kuruluşlarına, Türkiye’deki ve dünyadaki basın yayın organlarına gönderilmek üzere beş dilde ‘Çalıştay Sonuç Bildirgesi’ hazırlandı. (Okumak İçin: https://www.tyb.org.tr/d/file/dogu-turkistan-calistayi-bildirge.pdf)

Haberin Devamı

- CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Fuat Oktay ve Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle, pandemi döneminde kolluk kuvvetlerince yurttaşlara maske, mesafe, sokağa çıkma kısıtlaması gibi gerekçelerle kesilen idari para cezalarının iptalini istedi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Barut, iktidarı göreve çağırdı.

Yazarın Tüm Yazıları