Tavada biftek, etle arası iyi olan birçok vatandaşın menüsünde baş köşede yer almaya devam ediyor. Tavada biftek pişirme hususunda birçok tarif yer alsa da asıl merak edileni yumuşak olan tarif olmaya devam ediyor. Peki, tavada yumuşak biftek nasıl pişirilir? İşte, güzel bir menü hazırlamak isteyenlerin merak ettiği o tarif
#Tavada BiftekEt, özellikle de parça et denince akla genellikle ilk önce biftek geliyor. Dananın antrikot, bonfile, kontrnuar, kontrfile ve sokum gibi bölümlerinden elde edilen biftek, az yağlı bol proteinli yapısı ve inanılmaz lezzetiyle, et sevenlerin rüyalarını süslüyor. Ancak biftek doğru şekilde pişirilmediği takdirde bu rüyaları süsleyen lezzet ortadan kayboluyor, et kayış gibi sert oluyor, yiyeni adeta pişman ediyor. Bunun için biftek pişirenlerin dikkat etmesi gereken bazı kuralları aşağıda sıraladık. İşte “Biftek nasıl pişirilir?” diye soranlar için kritik püf noktaları…
#Biftek Nasıl PişirilirKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiAntrikot İngilizceden çevrilmiş bir sözcüktür. Fransızcada ise bu kelime sığır eti kesiminden yapılan biftek için kullanılan terimdir. Kaburga bölgesinden gelen dana antrikot da tüm dünyada sevilerek yenilen et çeşididir. Elbette ki bu etin pişirilme teknikleri bulunmaktadır. Dana antrikot nasıl pişirilir, nasıl terbiye edilir, en güzel dana antrikot nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
#Dana AntrikotSaraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor
Taze vişne çıkalı birkaç hafta oldu, iyice de irileştiler şu sıralar. Fiyatı da makulken stok yapmak iyi bir fikir olabilir. Daha önce yaptığım vişne sosunun yeni bir versiyonunu denedim bu hafta. Konsantre bir lezzet için vişneleri kısık ateşte yarı yarıya çektirip nar ekşisi ve pul biberle karıştırıyorsunuz. Genel karakteri ekşi olan bu sosla, tatlı akça armut ve hafif tuzlu islenmiş somonlu bir roka salatası tarifi hazırladım.