İngiltere’de yapılan bir çalışma neticesinde COVID-19 geçiren hastaların beyin MR görüntüleri incelendi ve beynin gri maddesinde yüzde 2’lik oranında küçülme gözlemlendi. Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “The Nature dergisinde yayınlanan bu çalışma, COVID-19 ve beyin sistemi arasındaki ilişkiye dair ilk kez somut bir bilgi sunuyor” dedi ve çalışmanın detayları ile COVID-19’un beyin sağlığına uzun vadedeki etkilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
#Beyin KüçülmesiGünlerden cumartesi ve eğlenme zamanı. Bu gece ne giydiğinizin bir önemi yok, feromon dükkanından aldığınız maddeyi üzerinize sürmeyi unutmayın. Bu, cazibenizi ve cinsel cekiciliğinizi ortaya çıkarmak amacıyla özel olarak sizin için hazırlanan esanstır. Belki de bu koku, sizden daha iyi görünümlü, kendine güvenen ve hiç tanımadığınız birinin kimyasından alındı.
Unutkanlık, stres ve yoğun iş temposu gibi nedenlerden ötürü en sık karşıklaşılan problemlerden biri. Düzensiz beslenme de unutkanlığı yol açabilir. Peki unutkanlığa ne iyi gelir? İşte unutkanlığa iyi gelen yiyecekler...
#Unutkanlığa İyi Gelen BesinlerSağlıklı bir beyne sahip olmamızı sağlayan, bilimsel olarak ispatlanmış tek yiyecek balıkta bol miktarda bulunan omega 3 yağıdır. Yedikleriniz yalnızca beden sağlığınızı değil, akıl sağlığınızı da etkiliyor. Bilim adamları beyin sağlığının korunmasında en etkili yiyecek maddesinin balıkta bulunan uzun-zincir omega-3 yağ asitleri olduğunu söylüyor.