ABD, Çin'in rakiplerini öldürmek yerine felç etmek için kullanılabilecek 'beyin kontrol silahları' geliştirdiğini iddia ederek Çin'in Askeri Tıp Bilimleri Akademisi ve akademiye bağlı 11 araştırma enstitüsüne yaptırım uygulama kararı aldı. Yetkililer söz konusu silahların Uygur Türkleri üzerinde kullanılmasından endişeli...
#ABDNefes alıp verirken sempatik ve parasempatik sistemler harekete geçiyor. Nefes alırken kalp atış hızı artıyor, nefes verildiğinde de zayıflayıp yavaşlıyor. Uzmanlar doğru nefesin pek çok şeyin anahtarı olduğunu söylüyor. Dr. Öğretim Üyesi Gülnur Öztürk, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Doğru NefesDünya tatlısı bir şey İrem Derici. Bana sosyal medyadan çağrı yaptı. “Neden ya? Niye benle altı yıldır röportaj yapmadınız! Çirkin olduğum için mi? Ağzım büyük diye mi? Babamla bile yaptınız, iki hafta üst üste üstelik! Benim neyim eksik? Oysa benimle röportaj yapmanız için her türlü doneyi de verdim elinize. Evlendim, boşandım, yoğun bakıma kaldırıldım, sokakta alkollü yakalandım. Televizyon programı yaptım, reklamda oynadım. Türkiye’nin ilk 100 milyon izlenen video klibi benimki. Ama siz benimle röportaj yapmayınca kendimi ünlü hissedemiyorum!” dedi.
#Aysel Gürelİnsanoğlu bir plan ve program dahilinde delirtiliyor sevgili okuyucular. Bunu ben keşfettim. Artık telefon sinyalleriyle mi, televizyon ışınlarıyla mı, gazlı içecekler veya gece kaçırılıp kalçaya çip takılma yöntemiyle mi, bilmem. Ama ülke ayırmadan tüm dünya insanları hızla tırlatıyor ve dolayısıyla suçlu muhtemelen uzaylılar!
#Gülse BirselSosyetenin çok göz önünde olmayan ancak çok sevilen ve yaşam tarzı takdir edilen üyelerinden biri Clara Amram. Günün iki saatini yoga ve meditasyona ayıran, hem ruhu hem bedeni beslemekte ustalaşan Amram, yaşam önerilerini daha çok insanla paylaşabilmek için bir kitap yazdı. Adı ‘Clarita’s Way’ yani ‘Clarita’nın Yolu’. Faydalanacağınızı umduğumuz bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Clara Amram,“Çok yemek yerim ancak vücudumun ihtiyacı olduğu kadar yerim. Doyma hissini hissettiğim ilk anda çatalı bıçağı bırakırım. Yemekle sevişir gibi yemek yerim” diyor.
Richard Condon'ın Mançuryalı Aday adlı romanı 1962 yılında usta yönetmen John Frankenheimer tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Büyük ilgi gören film Frank Sinatra, Janet Leigh gibi dönemin ünlü yıldızlarını biraraya getiriyordu. Mançuryalı Aday, 42 yıl sonra bu kez günümüzün ustalarından Jonathan Demme'in yorumuyla beyazperdede. Bu yılki Sinema Tarih Buluşması'nın açılış filmi olan Mançuryalı Aday'ın (The Manchurian Candidate) bu ikinci çevrimide başrolleri Denzel Washington ve Meryl Streep paylaşıyor.
Tuhaf semptomlar sergilemeye başladığında henüz 12 yaşındaydı. Ne kadar uyursa uyusun doyamıyor gün içinde olmadık yerlerde uykuya dalıyordu. 20'li yaşlarında durum daha da kötüleşti, gönül rahatlığıyla kahkaha bile atamaz hale geldi. Pek çok doktor dolaştı, hastalığı nihayet 2007'de teşhis edilebildi. Peki hayatını kâbusa çeviren bu belirtilerin nedeni neydi?
#SağlıkEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizTrendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 1-1'lik beraberlikle sonuçlanan dev maçı yöneten hakem Ali Şansalan'ın kararlarını beIN Trio ekibi ve yazarımız Fırat Aydınus değerlendirdi.
#TRABZONSPORSon günlerde adından sıkça söz ettiren virüs türlerinden birisi olan Doğu At Ensefaliti Virüsü, bulaş riski dolayısıyla merak edilen virüs türleri arasında yer alıyor. Ölümcül risk barındırması nedeniyle pek çok vatandaş tarafından tüm riskleri ile araştırılan Doğu At Ensefaliti Virüsü, araştırılmaya başlandı. Peki, Doğu At Ensefaliti Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve virüsten nasıl korunulur?
#Doğu At Ensefaliti Virüsü