Boşnak mutfağına ait yöresel bir lezzet olan Begova ya da 'Bey Çorbası' hikayesi de en az yapılışı kadar merak ediliyor. Kurutulmuş çiçek bamyası ve tavuk etinin muhteşem uyumuna tanık olduğuuz Balkanlara özgü bu çorba, kışın soğuktan ve hastalıklardan korunmanın da en güzel yolu. İşte Bey Çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
#Bey ÇorbasıBalkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bugün de sımsıcak lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi geliyor. Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde içinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba pişirmeye ne dersiniz?
#Begova Çorbası Nasıl YapılırTürkiye’de köklü aile geleneği düşünülünce de, iş dünyası deyince de, kültür sanattan bahsedince de akla ilk gelen isimlerden biri o. Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yönetim Kurulu, İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti Başkanı Bülent Eczacıbaşı, pek çok hayata yön verecek deneyim ve birikimlerini bir kitapta topladı. ‘Işim Gücüm Budur Benim’i fırsat bilip buluştuk. Geçmişten bugüne hayatını, dünyaya bakışını, memleketin yönünü ve gençlere önerilerini konuştuk.
#Bülent EczacıbaşıYaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.