Beslenme ve Diyet Uzmanı haberleri sayfasında Beslenme ve Diyet Uzmanı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3049 Beslenme ve Diyet Uzmanı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İftardan sahura kadar geçen sürede en az 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Eda Honça Türe, genellikle Ramazan’da yetersiz su tüketimi nedeniyle mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü gibi birçok olumsuz durumla karşılaşılabildiğini dile getirdi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıRAMAZAN ayında oruç tutarken koronavirüs ile de mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, koronavirüs sürecinde oruç ve beslenme hakkında önemli bilgiler verdi. Dyt. Havva Kılınç, “Öğün içerikleri, her türlü besin grubunu (sebze, meyve, tahıl, et, yumurta, kurubaklagil, süt ve ürünleri) yeterli miktarda içermelidir” uyarısında bulundu.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan çalışmada 2050 yılında dünyada 300 milyon insanın açlıkla mücadele etmek zorunda olacağını ortaya koydu. Dünya nüfus artışı ve iklim değişikliği nedeniyle günümüzde daha dikkat çeker hale gelen ‘sürdürülebilir beslenme’ hakkında açıklamalar yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ayşe Huri Özkarabulut, “Dünya çapında artan nüfus ve gıda israfı gelecek nesiller için büyük bir tehdit oluşturuyor” dedi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıBESLENME ve Diyet Uzmanı Ayşegül Savsa, koronavirüs, grip gibi hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bağışıklık sistemi bu dönemde önemli bir faktör. Bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için sağlıklı ve dengeli beslenmemiz gerekiyor" dedi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıKolajen proteininin vücut için en elzem proteinlerden olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, "Kolajen cilt yenilenmesi ve kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili. Son yapılan çalışmalarda da yağ yakımını hızlandırarak, kas kütlesi oluşumuna etkisi vardır. Besinler yoluyla yeterli miktarda kolajen alamıyorsanız, takviye olarak bir uzman önerisiyle güvenli dozlarda kullanılması uygundur" dedi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıÇin tuzu, bağımlılık yapıcı özelliğinin yanı sıra vücuda verdiği ciddi zararlardan dolayı sağlık uzmanlarınca tehdit olarak görülen maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda, yemeklere lezzet vermek ve gıdaların raf ömrünü uzatmak için sıkça kullanılan ve Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sinir sistemini bozduğu ve vücutta iltihabi reaksiyonlara neden olduğu ortaya çıktı.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanANKARA'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olan ileri yaş bireyler başta olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin günlük beslenmesinde protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin kaynaklara yer vermesi çok önemli" dedi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıKALSİYUM ve D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray, “Peynir tüketimi özellikle koronavirüsün yaşandığı bu dönemde çok önemli. Günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek gerekiyor” dedi.
#OsteoporozVücut tipine göre beslenmek bölgesel yağlardan kurtulmak için faydalı bir yöntem. Birçok insanda yağ dokusunun belirli bölgelerde daha fazla olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet uzmanı Evnur Saray, bölgesel yağlanmanın elma ve armut tipi olarak 2 farklı tipe ayrıldığını belirtti. Diyetisyen Saray, elma tipi vücuda sahip olanların göbek bölgesinde yağlanma görülürken, basen ve bacak kısmında yağlanma olanların ise armut tipi olduğunu belirtti. Saray, dirençli basen yağları için semizotu, ananas gibi yiyecekleri önerdi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıRamazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.
#Medical Park Gebze HastanesiDünyayı derinden sarsmaya devam eden yeni tip koronavirüs(COVID-19) sonrası yaz döneminde sağlıklı beslenme için tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Fatmagül Yılmaz Öztürk, “Zeytinyağlılar vücudun serin kalmasına destek olur. Günlük 5-8 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye dikkat ediniz. Yağlı gıdalardan, hamurlu tatlılardan uzak durulmalı” dedi.
#Beslenme Ve Diyet UzmanıHer bayram olduğu gibi pek çok evde misafirlere ikram edilecek tatlılar ve sarmalar heyecanla hazırlandı, şekerler ve çikolatalar da yerini aldı. Ancak bayram neşesine eşlik eden bu besinleri tüketirken aşırıya kaçmamak, özellikle oruç tutanlar için yavaşlayan metabolizmaya birden yüklenmemek sağlıklı bir bayram geçirmek için olmazsa olmazlar karşımıza çıkıyor.
#RamazanBayrama sayılı günler kala evlerde bayram telaşı başladı. Ziyarete gelen misafirler için çikolata, şeker ya da tatlı alışverişlerinin başladığı bugünlerde uzmanlar taklit ve tağşişe dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Peki bayramda şekerleme, tatlı, çikolata ve lokum gibi gikramlıkları alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Şeker BayramıRamazan ayında uzun süren açlık periyotları ve düzensiz beslenme, vücut sağlığını olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru beslenme alışkanlıklarıyla oruç süresince sağlıklı ve enerjik kalmak mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Hançer Bingili, ramazanda sağlıklı ve dengeli beslenmenin yollarını açıkladı.
#Ramazanda Beslenmeİftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, "İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.
#SağlıkBeslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Çağatay Kansız, sahura kalkmadan oruç tutmanın vücut için dezavantajlar oluşturabileceğini ifade ederek, "Ramazan, zayıflama süreci olarak değerlendirilebiliyor. Daha az tüketmek adına iftarda yenilen ile oruç tutuluyor. Alınması gereken besinler yeterli kadar alınamıyor" dedi.
#SağlıkRamazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
#SağlıkSahur ve iftar öğünlerinde yapılan beslenme hatalarının, oruç tutan kişilerin sağlıklarını ciddi şekilde etkileyebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, “Bu hataları önlemek için dengeli, hafif, sağlıklı ve sindirimi kolay gıdalar tercih edilmeli, aşırı tuz, şeker ve yağ alımından kaçınılmalıdır” dedi.
#SağlıkÖzellikle kapalı ve kalabalık mekanlarda çok hızlı bulaşabilen influenza virüsü ile dünya genelinde her yıl 1 milyardan fazla kişi enfekte oluyor. Kış aylarında hızla yaygınlaşan influenzadan korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin kritik önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek “Hapşırma, öksürme, konuşma ya da enfekte olan yüzeylere dokunma yoluyla çok kolay bulaşan influenza virüsü özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri hedef almaktadır.
#GripEmziren anne oruç tutabilir mi sorusu, yaklaşan Ramazan ayı öncesi merak konusu oldu. Ramazan ayının maneviyatına oruç ibadetini yerine getirerek dahil olmak isteyen pek çok vatandaş, emziren anne oruç tutabilir mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, emziren anne oruç tutabilir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#DiyanetUzun süre bilgisayar başında hareketsiz çalışmak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Uzmanlara göre, geçmiş yıllarda sağlık sorunları daha çok ağır fiziksel aktivitede bulunan mavi yakalılarda görülürken, bugün bilgisayar başında çalışanlar risk grubunda. Özellikle evden çalışanların hareketsizliğin yanında bir de beslenme noktasında hatalar yaptığını belirten uzmanlar, çalışma alanının düzenine, dinlenme molalarına, hareket etmenin önemine ve dengeli beslenmeye vurgu yapıyor.
#ÇalışanKış aylarında sofralarımıza renk katarken, sağlığımıza da büyük fayda sağlayan balkabağını, özellikle bazı besinlerle birlikte tükettiğimizde etkisinin çok daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Edagül Kopuz “Günümüzde birçok ülkede anti-inflamatuar, antioksidan, antiviral ve antidiyabetik özellikleri nedeniyle ilaç olarak kullanılmakta olan balkabağı, besleyici içeriği ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde diyetimizde mutlaka yer alması gereken bir besindir.
#SağlıkSofra tuzundan içme suyuna, temizlik ürünlerinden kozmetiklere mikroplastikler kafamızı çevirdiğimiz her yerde. Bununla kalmıyor, artık vücudumuzu ele geçiriyorlar. Biliminsanları mikroplastiklerin obezite, diyabet, alzheimer gibi hastalıklara ve üreme sorunlarına neden olabileceği fikrinde. Bu küçük ama çok büyük sorunumuzu uzmanlarla konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkBeslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, cips, çikolata, kraker, bisküvi, şekerli kahvaltılık gevrekler, şekerlemeler, dondurmalar, salam-sosis gibi işlenmiş gıdaların zihinsel zararları olduğuna dikkat çekti. Gündüz, bu gıdalar yerine bol sebze ve meyve içeren Akdeniz diyeti tavsiye etti.
#SağlıkAçlık olmamasına rağmen haz veren yiyeceklerin fazlaca yenmesinin obezite potansiyeli barındırdığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Arabalı bazen ruh halimizi iyileştirmek için yemek yediğimizi belirtti.
#SağlıkBeslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, obezite nedeniyle vücuttaki yağ dokusunun artmasının kadınlardaki östrojen hormonunun artışına yol açarak meme kanserine yakalanma riskini yükselttiğini belirterek uyarılarda bulundu
#Sağlık