Besinlerin Faydaları haberleri sayfasında Besinlerin Faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 348 Besinlerin Faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlıklı beslenme sadece yaşam kalitenizi değil beyin sağlığınızı da koruyor. Op. Dr. Başak, Alzheimer ve bunama riskine karşı folik asit desteği için fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaların tüketilebileceğini, adaçayının ise hafızayı geliştiren önemli bir E vitamini kaynağı olduğunu söyledi.
#Besinlerin FaydalarıÇağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanserin nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler ile sağlıksız beslenme ilk sıralarda yer alıyor. Yaşam tarzı ve beslenme planınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle kanser riskini en aza indirebilir, ideal kilonuza ulaşabilir ve yaşam kalitenizi yükseltilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sinem Uygun, “1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanserden korunmak ve sağlıklı kalmak için doğru beslenme önerilerini anlattı.
#Besinlerin FaydalarıYoğurt suyu, içeriği ile birçok faydayı da beraberinde getiriyor! Kalsiyum deposu olarak bildiğimiz yoğurt suyu kilo problemlerinden tiroide, diyabetten cilt sağlığına kadar pek çok derde deva. Peki vücudumuza birçok açıdan faydalı olan yoğurt suyunu içmeyi denediniz mi?
#BesinlerSebzeler, insan beslenmesinin en önemli bileşenlerinden biri. Hangi sebzenin nasıl tüketileceğini bilmek ise faydalarını arttırmak için oldukça önemli. Peki sebzeler çiğ mi tüketilmeli yoksa pişirilerek mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkUzmanlar özellikle ramazan ayında tüketimi daha da artan sofraların vazgeçilmesi hurma, çorba, yumurta, yoğurt gibi besinlerin birçok faydası olduğunu belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, ramazan ayında tüketimi artan besinlerin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.
#Ramazanda BeslenmeSağlıklı beslenme sadece yaşam kalitenizi değil beyin sağlığınızı da koruyor. Op. Dr. Başak, Alzheimer ve bunama riskine karşı folik asit desteği için fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaların tüketilebileceğini, adaçayının ise hafızayı geliştiren önemli bir E vitamini kaynağı olduğunu söyledi.
#Besinlerin FaydalarıFaydalı Mamuller adlı şirketin kurucusu Bahar Şamhili Tanju, Gurvita adlı yeni bir marka yarattı. Markayla birlikte kemik suyu başta olmak üzere diğer sakatat çeşitlerinin de çorbalarını üreten Tanju, “Kemik erimesi rahatsızlığı geçirdim. Doktorlar hayatımdan kemik suyunu eksik etmememi söyledi. Sonra da bu işe girdim” diyor.
#Faydalı MamullerÇağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanserin nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler ile sağlıksız beslenme ilk sıralarda yer alıyor. Yaşam tarzı ve beslenme planınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle kanser riskini en aza indirebilir, ideal kilonuza ulaşabilir ve yaşam kalitenizi yükseltilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sinem Uygun, “1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanserden korunmak ve sağlıklı kalmak için doğru beslenme önerilerini anlattı.
#Besinlerin FaydalarıYoğurt suyu, içeriği ile birçok faydayı da beraberinde getiriyor! Kalsiyum deposu olarak bildiğimiz yoğurt suyu kilo problemlerinden tiroide, diyabetten cilt sağlığına kadar pek çok derde deva. Peki vücudumuza birçok açıdan faydalı olan yoğurt suyunu içmeyi denediniz mi?
#Besinler