Gıdaların uzun süre taze ve güvenilir kalması için bazı muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekiyor. Prof. Dr. Vedat Göral, gıdaların evlerde muhafaza edilmesine yönelik tavsiyelerde bulunarak, alışverişinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı.
#Gıdalar Nasıl SaklanmalıKurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıBaharın geldiğinin habercilerinden biri de polenler. Ağırlıklı olarak bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler, kimi zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece “Uygun şekilde tedavi edilmeyen alerjik hastalıklar kronikleşebilir" dedi, bahar alerjisine karşı önerilerde bulundu.
#Bahar Alerjisi'Sütüm az' diye kaygılanan annelerin en büyük yardımcısı doğa ana. Fitoterapist Dr. Serdar Özgüç, bebekleri anne sütüne doyuracak bitkileri anlatıyor. Ayrıca doğumdan hemen sonra göğüslerin etrafına çepeçevre sürülecek ve sütün çabuk gelmesini sağlayacak bir yağ karışımı tarifi de veriyor.
#Anne SütüDünyanın en büyük mucizelerinden biri kabul edilen anne sütü aynı zamanda emziren anneler ve anne adayları için de hassas bir dönemi işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Ela Tahmaz ve Dr. Ebru Gözer, anne sütü ve emzirme ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#EmzirmeKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkAğırlıklı olarak bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler, kimi zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Aşırı hijyen, sigara, ani hava değişiklikleri, besinlerde kullanılan katkı maddeleri, ilaç ve kozmetikler, stres günümüzde alerjinin daha da artmasına sebep oluyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjenleri anlattı.
#AlerjiYapılan araştırmalar, Türkiye'de bebek maması kullanımının hızla arttığını, bebeğe anne sütü verilme oranının ise azaldığını gösteriyor. Uzmanlar ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü verilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Bebek mamalarına ve ek gıdaya ise 6. aydan itibaren başlanması gerektiği belirtiliyor. Peki, bir bebek mamasının doğal olup olmadığı nasıl anlaşılır? Hero Türkiye Genel Müdürü Aslı Çetkin, "Bir ürünün içeriğinde kullanılan girdilerin tamamının doğal tarım yöntemleriyle üretilmiş olmasının gerekli olduğunu" belirtiyor.
#Bebek