Besin Zehirlenmesi haberleri sayfasında Besin Zehirlenmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 402 Besin Zehirlenmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuBesin zehirlenmesi ülkemizde ve dünya genelinde özellikle yaz aylarında daha sık görülen önemli bir sağlık sorunu. Kış mevsiminde hastanelerde yaygın görülen influenza ve gribin yerini; yaz aylarında Stafilokok, Salmonella, E.Coli gibi bakteriler ile Rotavirüs ve Norovirüs gibi virüslerin yol açtığı besinzehirlenmeleri alıyor.
#Gıda ZehirlenmesiBesin zehirlenmesi, uygunsuz koşullarda tüketilen nedeniyle meydana gelebilir. Bu durumla özellikle yaz aylarında sık sık karşılaşılıyor. Besin zehirlenmesi ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle gıdaları tüketirken bazı noktalara dikkat edilmeli. Peki besin zehirlenmesi neden olur, belirtileri nelerdir? Besin zehirlenmesini önlemenin yolları...
#Besin ZehirlenmesiBesinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için oldukça uygun ortam oluşturuyorlar. Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı ciddi boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor. Üstelik bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını fark etmek ise mümkün olmuyor.
#Besin ZehirlenmesiHavaların ısınmasıyla birlikte beslenme alışkanlıkları da değişti. Ancak besin zehirlenmelerinden korunmak adına yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Yaz döneminde daha da artan bu sağlık probleminin vücut bağışıklığını düşürdüğünü hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, “Tavuk, et gibi proteinden zengin besinlerin saklama koşullarına dikkat edin, besinleri mümkün olduğunca iyi pişirin” dedi.
#SağlıkOrdu'nun Altınordu ilçesinde, doğum günü kutlaması için alınan yaş pastadan zehirlendiği iddia edilen 7 kişi, hastanede tedavi altına alındı. Edinilen bilgilere göre, Muhammet Efe Dere isimli çocuğun 13. yaş günü için bir araya gelen ailesi, 8 Aralık Cumartesi günü Altınordu ilçesinde bulunan bir pastaneden yaş pasta aldı.
#Doğum GünüBURSA'da, Özel Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, yaz aylarında sayıları artan besin zehirlenmesine dikkat edilmesini istedi. Dr. Pekuz, "Pişmiş besinlerin açıkta kalıp yeteri kadar soğuk dolaplarda saklanmadan tekrar ısıtılarak yenmesi gıda zehirlenmelerine sebebiyet verir" dedi.
#BursaHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuBesin zehirlenmesi ülkemizde ve dünya genelinde özellikle yaz aylarında daha sık görülen önemli bir sağlık sorunu. Kış mevsiminde hastanelerde yaygın görülen influenza ve gribin yerini; yaz aylarında Stafilokok, Salmonella, E.Coli gibi bakteriler ile Rotavirüs ve Norovirüs gibi virüslerin yol açtığı besinzehirlenmeleri alıyor.
#Gıda ZehirlenmesiYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkMarketlerde paketi yırtılmış tavuk ürünlerinin satıldığına ilişkin sosyal medya görüntüleri tepki çekti. Uzmanlar özellikle paketi yırtılmış et ürünlerinin çok ciddi bakteri riski taşıdığına dikkat çekerek gıda zehirlenmesi uyarısında bulundu.
#Yırtık PaketlerKoronavirüs, grip ve RSV birlikte büyük bir solunum yolu hastalıkları dalgası yaratmış durumda. Hastaneler dolup taşarken, hastalıklar birbirine karışıyor çünkü semptomların birçoğu ortak… Peki hastalığımızın ne olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkÇocuklarda görülen apandisit nedenleri çoğu zaman yetişkinlere göre farklılık gösterebiliyor. Aynı zamanda apandisit her yaşta olabildiği gibi çoğu zaman da 7-14 yaş arasında görülüyor. Apendiks içine girmiş olan sert dışkı parçasının takılı kalması ya da duvarındaki lenf bezlerinin büyümesi sonucunda kanalı tıkaması apandisite yol açabilir. Çocuklarda apandisit belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#ÇocukBesin zehirlenmesi, uygunsuz koşullarda tüketilen nedeniyle meydana gelebilir. Bu durumla özellikle yaz aylarında sık sık karşılaşılıyor. Besin zehirlenmesi ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle gıdaları tüketirken bazı noktalara dikkat edilmeli. Peki besin zehirlenmesi neden olur, belirtileri nelerdir? Besin zehirlenmesini önlemenin yolları...
#Besin ZehirlenmesiSosyal medya platformu TikTok, dünya çapındaki milyonlarca kullanıcısının paylaştığı sayısız ilgi çeken videoyla gündemden düşmüyor. Ancak çekilen bu videolar kimi zaman da çok tehlikeli 'meydan okumalar'la dolu olabiliyor. Bunun son örneği ise giderek yayılan 'ilaçlı tavuk' akımı.
#Tiktokİsmail Kartal ile yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, Nuri Şahin kontrolündeki Antalyaspor'a konuk olurken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da yaşayabileceksiniz. Unutmayın, Süper Lig keyfi sezon boyunca Misli.com'da olacak!
#Misli.ComF.Bahçe’nin yeni teknik direktörü, 7 gün içinde oynanacak maçlarda 3’te 3 yapıp takımdaki havayı değiştirmeyi amaçlıyor. Sarı lacivertli takım, bugün Antalyaspor, çarşamba Altay, cumartesi de Sivasspor karşısında puan mücadelesi verecek.
#FenerbahçeKocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli öğretim üyesi Dr. Emel Azak Karali (45), 2008 yılında kalp nakliyle yaşama yeniden tutundu. Herkesin organ bağışı yapması gerektiğini belirten Dr. Karali, "Kalp nakli, tekrar yaşama tutunmam için bir araç oldu. En ciddi sorunumuz nakledilecek organı bulmak. İnsanlar, organ bağışı ile benim gibi insanların hayata tutunmasını sağlayabilirler" dedi.
#Kalp NakliBursa Uludağ Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Basut ameliyat sırasında fenalaştı. Prof. Dr. Basut, ayağına takılan serumla operasyona devam etti. Operasyon başarıyla sonuçlandı. Zorlu bir ameliyat olduğunu belirten Prof. Dr. Basut, "Benim sorumluluğumda olan ameliyatın sorunsuz şekilde bitmesi gerekiyordu. Serumdan sonra iyi olunca operasyonu başarılı bir şekilde tamamladım" dedi.
#BursaÇocuklarda böbrek yetmezliğine sebep olan hastalıklardan hemolitik üremik sendromuna ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Cihangir Akgün, "Batı’da hamburger hastalığı olarak da bilinen bu hastalık, az pişmiş etler ile bulaşıyor ve özellikle küçük çocukları etkiliyor. Ani gelişen böbrek yetmezliği, ağır derecede kansızlık ve kanamaya yol açabiliyor" dedi.
#ÇocukTMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği hindiyi tüketecek olanları uyararak, "Paketli ve etiketli hindi eti tercih edilmeli. Ortam sıcaklığına maruz kalmış açıkta kalan hindi etleri, besin zehirlenmelerine sebep olabilir" dedi.
#HindiBesinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için oldukça uygun ortam oluşturuyorlar. Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı ciddi boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor. Üstelik bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını fark etmek ise mümkün olmuyor.
#Besin Zehirlenmesiİzmir’de, sokak lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasındaki midyenin ağır metal içeriği yüksek olduğu için sağlık açısından tehlikeli bir besin olduğunu ifade eden Diyetisyen Deniz Zünbülcan, midye tüketirken çok dikkatli olunması gerektiğini, aksi halde gıda zehirlenmeleri başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.
#Midye