Yemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor. Tabağınızda önce yeşillikleri (lif), sonra tavuğunuzu (protein) ve en son kızarmış patatesinizi (karbonhidrat) tüketmenin yemek yeme isteğini azaltacağını, iltihaplanmayı azaltacağını ve sizi diyabetten korumaya yardımcı olacağı iddia ediliyor. Peki bilim bunu destekliyor mu?
#YemekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekMercimek baklagiller arasında en fazla yemeklik olarak kullanılan üründür. Bu bakımdan mercimek yetiştiriciliği ve tarımı yoğun bir ilgi görmektedir. Peki, mercimek nasıl yetişir? Ülkemizde mercimeğin en çok yetiştirildiği bölgeler hangileridir? Sizler için mercimeğin yetişme koşullarını ve dünya genelinde yetiştirildiği alanları derledik.
#Mercimek Nasıl YetişirHem normal tercih döneminde hem de ek tercih döneminde tercih edilen pek çok bölüm vardır. O bölümlerden biri de biyokimya bölümüdür. Biyokimya bölümü okuması zevkli olan bölümlerden birisidir. Bu bölüm hakkında bilgisi olmayan kişiler bölümü detaylıca incelemektedirler. Biyokimya bölümü dersleri ve maaşları en merak edilenler arasındadır. Biyokimya bölümü lisans eğitimi ile verilen bir eğitimdir. Pek çok üniversitede yer alan biyokimya bölümü prestijli bölümlerden bir tanesidir. Biyokimya bölümü ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Peki biyokimya bölümü nedir? Biyokimya bölümünden mezun olanlar ne iş yaparlar? Biyokimya bölümünün iş olanakları ve iş imkanları nelerdir? Bu bölümden mezun olanlar ne kadar maaş almaktadırlar? İşte merak edilen biyokimya bölümüne dair tüm detayları derledik.
#Biyokimya Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Beyin hassas bir organ. En çok da kötü duygulardan, korku, keder, kaygı, pişmanlıklardan etkileniyor. Bu nedenle ona diğer organlara göre biraz daha fazla itina göstermek, iltifat etmek lazım. Bunun yolu da her şeyden önce ona “sükûnet zamanları” tanımaktan geçiyor.
#Osman MüftüoğluBiz Türkler, tam bir ‘antibiyotik canavarı’ olup çıktık. Yazılan her 10 reçeteden en az üçünde antibiyotik var. Bunun sorumlusu kim olursa olsun, sonucu ürkütücü. Çünkü sayemizde antibiyotiklere dirençli hale gelen bakteri ve virüsler, gelecekte en ufak bir ‘çizikten’ bile canımızı alabilir...
#Osman MüftüoğluTEOG sistemi kapsamında düzenlenen ortak sınavlardan önce uzmanların uyarıları da devam ediyor. Her öğrencinen farklı bir sınav stratejisi olabileceğinin altını çizen uzmanlar, ‘son gün’cülere de “Test çözmeyin, konu tekrar edin” uyarısında bulunuyor.
#TEOGABD Başkanı Barack Obama'nın Polonya ziyareti sırasında otelde spor yaparken çekilen görüntüleri çok konuşuldu. Hatta sosyal medyada birçok kullanıcı Obama'nın ağırlık çalışırken bazı hareketleri yanlış yaptığını savundu. Peki uzmanlar ABD Başkanı'nın fitness performansını nasıl buldu? İşte top fitness modeli ve yazar Murat Tavman'a göre Obama'nın performansı:
#ObamaKaraciğer, kendi kendini iyileştirme gücü en yüksek organlardan. Öyle ki, yüzde yetmiş beşini yok etseniz, kalanı işini yapabiliyor. Dahası, kendini yenileyip eksiğini tamamlayabiliyor. Ne var ki onun da bir dayanma gücü var. Ve bir defa “pes” dedi mi, bir daha kolay kolay iflah olmuyor...
Yorgunsanız bir sebebi varDoktorlar son günlerde “Niçin bu kadar yorgunum?” sorusu ile eskisinden daha sık karşılaşıyor. Yorgunluk modern zaman hastalıklarından biri oldu. Sorunun bu kadar yaygınlaşmasının nedeni bedensel hastalıklardan çok ruhsal problemler. Özellikle de depresyon ve benzeri kaygı halleri hepimizi yoruyor.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Çocukların konuşma, şarkı söyleme, iletişim, konsantrasyon, okuma becerisi, sözlü ve yazılı ifade yeteneği, kendi kendine yetebilme, anlama ve kavrama yeteneklerinde ilerleme sağlaması için geliştirilen ve Mozart’ın müziklerinin kullanıldığı Tomatis Metodu’nu anne-kız denedik.