Belirtileri haberleri sayfasında Belirtileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14938 Belirtileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Maymun çiçeği salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Acil Durum ilan edildi. Salgın Afrika kıtasında etkin olsa da lokal bazda Afrika dışında da vaka tespitleri yapıldı. Tedirgin edici gelişmelerle birlikte gözler maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülüp görülmediği merak edilip araştırılıyor. Peki, maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği hastalığı ölümcül mü? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...
#Maymun ÇiçeğiSağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 6 kişide Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi. Yapılan açıklama sonrasında gözler Batı Nil Virüsü ile ilgili detaylara çevrildi. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?" sorusunun cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Batı Nil Virüsü ile ilgili merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Batı Nil VirüsüMaymun çiçeği salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etti. DSÖ'den gelen açıklama sonrasında gözler maymun çiçeği hastalığıyla ilgili ayrıntıları merak edip araştırmaya başladı. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Maymun çiçeği ölümcül mü, tedavisi var mı?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, maymun çiçeği ölümcül mü, tedavisi var mı? Maymun çiçeği hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri ve tedavisi, gündemde yer alan haberlerle takip ediliyor. Maymun çiçeği salgını (Mpox Virüsü) Afrika'da yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü salgınla ilgili "Acil durum" ilan etti. Yaşanan gelişmeler sonrası "Maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü?" sorusunun cevabı merak edilirken Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan son dakika açıklama geldi. Öte yandan "Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, tedavisi ve aşısı var mı?" sorusunun cevabı da en çok araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları ve Bakan Memişoğlu'nun açıklamasını haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Maymun ÇiçeğiCilt hastalıkları son günlerde yükselen hava sıcaklıklarının da etkisiyle artış göstermeye başladı. Bunlar arasında kızamık, zona, suçiçeği ve egzama ön sıralarda yer alıyor. Bu hastalıklar neredeyse benzer belirtiler gösterdikleri için birbiriyle karıştırılabiliyor. Peki, kızamık, zona, egzama, suçiçeği belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı, nasıl bulaşır? Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever hurriyet.com.tr için merak edilenleri anlattı.
#ZonaAnastomoz kaçağı, cerrahi bir prosedür olan anastomozun potansiyel olarak tehlikeli bir komplikasyonudur. Ancak pek çok hasta bu durumun farkına dahi varmaz. Peki, Anastomoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#AnastomozKardiyovasküler; Kalp ve damar hastalıklarının genel adıdır. KVH şeklinde ifade edilen kardiyovasküler hastalıklar bütün dünyada ölüm nedeni olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kardiyovasküler sistem, vücudun kan ve damarlarını etkileyen hastalıkların tamamını kapsamaktadır. Kardiyovasküler nedir? Beliertileri nelerdir? Hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri konularını detaylarıyla derledik.
#Kardiyovasküler NedirKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırSağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan videolar ile Corona Virüsü'nden etkili korunma yolları dikkatle anlatıldı. Dikkat edilmesi gerekenler arasında sıklıkla ellerin yıkanması özellikle önerilirken, alınması geren bir dizi önlem var. Ayrıca hastalığın belirtileri de merak edilen konular arasında yer alıyor.
#Corona VirüsüÜroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, mesane kanserinde görülen belirtilerle ilgili bilgi verdi.Mesane kanserinde görülen en önemli belirti ağrısız kanamadır. Ağrısız görülen bu kanamayla birlikte enfeksiyon görülmez. Hastalığın evresine göre belirtiler değişebilir. İlerleyen evrelerde idrar yapamama veya kasık ağrısı da görülebilmektedir.
#HtvsaglikkulubuÇocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Çocuklarda kansızlık (Anemi) belirtileri nelerdir?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı. Çocuklarda kansızlık belirtileri çocuğun yaşına göre değişiklik gösterir. Özellikle ilk bir yaştaki çocuklarda normalden daha uzun süre uyuma, iştahsızlık, besin reddi, solukluk, halsizlik ve oyun oynamada azalma gibi bulgular demir eksikliği anemisinin ilk belirtileri olabilir...
#ArpanetDünya genelinde en sık görülen kronik bir deri hastalığı olan Atopik dermatit (Atopik Egzama) ilk belirtilerini bebeklik döneminde göstermesiyle biliniyor. Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir, kızarıklık ve kaşıntı gibi egzamanın tetikleyici unsurlarına dikkat çekerek, bebeklerin cildini korumak için önemli ipuçları veriyor.
#Dermatolog TavsiyesiCiltte görmeye aşina olduğumuz benler ve çiller kimi zaman zararsız görünse de kontrolden çıktığı an tehlikenin de sinyalini vermeye başlıyor. Özellikle de benlerin sayısı 50’yi geçtiğinde mutlaka doktora gösterilmelidir. Çünkü masum olarak görünen benler cilt kanserinin habercisi olabilir. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt Kanseri NedirHeyecanla beklediğiniz minik bebeğinizin dünyaya gözlerini kalp hastası olarak açması uzak bir ihtimal olarak görülse de bebeklerde kalp hastalığı gözlemlenebiliyor. Kimi zaman anne babanın genetik olarak mirasını alan bebekler, kimi zamanda maruz kaldığı kimyasal maddeler ilaç ve enfeksiyonlar sebebiyle kalp hastalıklarına yakalanabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde kalp hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#TedavisiSofralardan eksik olmayan turşular, mevsim fark etmeksizin içilen sıcak çaylar ve daha birçoğu… Günlük hayatta yaptığımız ve çok normal gelen davranış biçimleri ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Özellikle de beslenme ile doğrudan ilişkili olan mide kanserinin ortaya çıkmasında basit gibi görünen davranışlar belirleyici bir rol üstleniyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, mide kanseri ve beslenme ilişkisini anlatıyor.
#Mide Kanseri TedavisiHer ne kadar geçmişte kaldığı düşünülse de verem hala aramızda dolaşıyor ve her yıl 10 milyona yakın kişi vereme yakalanıyor. Üstelik 2 milyona yakın kişi vereme bağlı olarak yaşamını yitiriyor. Dolayısıyla dikkatli olmanın ve tedavileri atlamamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı, verem hakkında önemli bilgiler veriyor.
#VeremSağlıklı beslenmek çocukların hem gelişimini hem de okuldaki başarısını büyük ölçüde etkiliyor. Yeterli ve zengin beslenemeyen çocuklarda kansızlık ortaya çıkıyor buna bağlı olarak da çocuğun okul başarısı olumsuz etkileniyor. Çocuklarda kansızlığın önemli sorunlara neden olabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Dr. Ersin Sarı hastalıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Kansızlık TedavisiTüm dünyada en önemli kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadın ölmektedir. Rahim ağzı kanserinde farkındalık yakalanması gerektiğinin altını çizen Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş, özellikle 40 yaşından sonra beklenmeyen ani kanamalara ve kanamalı akıntılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, rahim ağzı kanserini anlattı…
#Tedavisiİlk olarak kemikte ya da başka bir organdan kemiğe sıçrayarak ortaya çıkan kanser türüdür. Kemik kanseri herhangi bir kemiğin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Kanser, kemik içinde normal hücrelerin değişmesi, kontrolsüz bir şekilde büyümesi ile başlar, “tümör” adı verilen bir kitle oluşur ya da vücudun herhangi bir yerindeki tümörün kemiğe yayılması sonucu saptanır.
#Kemik KanseriKatoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un çift taraflı zatürre teşhisiyle 38 gün boyunca hastanede yattığı sırada iki kez hayati tehlike atlattığı ve özellikle 28 Şubat akşamı geçirdiği bronkospazm krizi nedeniyle ölümün kıyısından döndüğü belirtildi.
#ALMANYAKomedyen Katherine Ryan, kolunda fark ettiği garip bir ben sonrası cilt kanserinin en ölümcül türüyle savaştığını açıkladı. Ryan, doktorlarının “Endişelenecek bir şey yok” demesine rağmen ısrarla biyopsi talep etti ve hayatını kurtardı. Peki benler ne kadar tehlikeli? Benlerin renkleri ve boyutları ne anlama geliyor? İşte Katherine Ryan hastalıkla mücadelesi ve benlere dair uzman görüşleri…
#SağlıkSağlık nedenleriyle evlerinden çıkamayan ve işitme kaybı yaşayan bireyler için Duymer İşitme Cihazları Merkezi, önemli bir hizmet sunuyor. Duymer İşitme Cihazları CEO’su Salih Baz, "İşitme kaybı yaşayan hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak ve sağlık ihtiyaçlarını daha erişilebilir hale getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.
#1Uyku apnesinin iş ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen, hatta trafik güvenliğini bile tehdit eden ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Op. Dr. Cem Karas, hangi durumlarda tehlike oluşturabileceği hakkında bilgiler vererek tedavi yöntemlerini anlattı.
#1Mart ayının “kolorektal kanserler farkındalık ayı” olduğunu belirten Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, “Kolorektal kanserler, erken teşhisle kontrol edilebilir. Bu nedenle düzenli tarama ve bilinçlenme önemlidir” diyerek, her kanser türünde olduğu gibi kolorektal kanserlerde de erken tanının önemine dikkat çekti.
#1Kolon kanseri genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde daha sık görülürken, son yıllarda genç yaşlardaki bireylerde de hızla artıyor. 39 yaşında kolorektal kanser teşhisi konan fotoğrafçı Lindsey Jayn, yaşadığı zorlu süreci ve fark edilmesi gereken belirtileri sosyal medyada paylaşıyor. Peki, kolon kanseri gençlerde nasıl bir tehdit oluşturuyor? İşte Lindsey Jayn'in yaşadıkları...
#SağlıkKontakt lensler, gözlük yerine tercih edilen pratik bir seçenek olsa da uzun süreli kullanım göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle ‘kornea hipoksisi’ adı verilen rahatsızlık, oksijen eksikliği nedeniyle gözde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Peki, kontakt lens kullanıcılarını bekleyen bu tehlikenin belirtileri neler? Görme kaybına neden olabilecek bu durumdan nasıl korunulur?
#Sağlık14 Şubat'tan bu yana hastanede tedavi gören, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un, yarın hastanenin önünde kendisini bekleyenleri pencereden selamlamayı ve onlarla beraber dua etmeyi planladığı bildirildi.
#Papa FranciscusSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu hafta radyo programımda konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Doç. Dr. Ali Şahin oldu. Menisküs, menisküs yırtıkları, tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Serkan KızılbayırBursa’da, 5 yaşındaki Erdal Gazioğlu, gribal enfeksiyon sonrası gelişen zatürre nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu acı olay, zatürrenin tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, üst solunum enfeksiyonlarının zatürre ile karıştırılmasının, hastalığın ciddiyetinin göz ardı edilmesine neden olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise dünya genelinde her yıl yaklaşık 450 milyon kişinin zatürreye yakalandığını ve ülkemizde ise son bir aydır sayının arttığını belirtiyor. Peki zatürrede ölüme bile neden olan bu artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Belirtileri neler ve aşı ne kadar etkili?
#SağlıkCilt, yaşımızı yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Ancak çevresel faktörler, genetik yapı ve yaşam tarzı gibi etkenler cilt sağlığını doğrudan etkileyerek yaşımızdan daha büyük ya da daha genç görünmemize neden olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, cilt sağlının yaş almaya etkisini sizler için anlatıyor.
#CiltAlerjik rinit sezonu bu yıl beklenenden erken başladı. Uzmanlar, sosyal medyada vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerken, kullanıcılar Ekşi Sözlük’te alerjik rinitin hayatlarını nasıl zorlaştırdığını ‘Hayatımı zindan etti’, ‘Perişan oldum’, ‘Yoruldum’, ‘Bıktım’ gibi ifadelerle paylaşıyor. Dahası, daha önce alerjik rinit yaşamamış olanlar bile bu yıl hastalığın etkilerini hissediyor. Bazı besinler ise hastalığı tetikliyor. Konuyu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkKabızlık birçoğumuzun yaşadığı, çoğunlukla da pek önemsemediği bir durum ama uzmanlara göre vücudumuzun erken uyarı sisteminin verdiği bir alarm. Altında yatan tiroit, nörolojik rahatsızlıklar, rektum kanseri gibi sebepler olabilir. Kabızlığı önlemenin yollarından biri de egzersiz yapmak.
#KabızlıkFenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında deplasmanda konuk olduğu İskoçya temsilcisi Rangers’a normal süresi ve uzatma dakikalarını 2-0 önde tamamladığı maçın penaltı atışlarında 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Hürriyet yazarları Uğur Meleke ile Banu Yelkovan da sarı-lacivertlilerin Avrupa'ya veda ettiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi.
#FenerbahçeMide kanseri belirtileri, ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever'in hayatını kaybetmesinin ardından gündeme geldi. Dünyada görülen kanserler sıralamasında 5. sırada yer alan mide kanseri, ülkemizde hem erkek hem kadınlarda en sık görülen kanserlerden birisi. Çocukluktan başlayan bilinçsiz beslenme alışkanlığı, sigara, alkol tüketiminin de tetiklediği mide kanserinin erken evredeki belirtileri, ülser, gastrit gibi çok sık görülen mide rahatsızlıklarına benzer şikâyetlere benzerlik gösterdiği için tanısında gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu nedenle mide şikâyetleri olan her hasta önemsenmeli. Peki, mide kanseri nedir? Şinasi Yurtsever'in hastalığı mide kanseri belirtileri nelerdir, neden olur? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Mide Kanseri BelirtileriCilt yaşlanması yalnızca yüzümüzde değil, vücudumuzun diğer bölgelerinde de belirginleşebilir. Özellikle boyun ve eller, yaşlanmanın en hızlı fark edilebileceği bölgelerden ikisidir. Uzm. Dr. Gökçen Duymaz, boyun ve ellerdeki yaşlanma belirtilerinin nasıl önlenebileceği konusunda merak edilenleri sizler için anlattı.
#Bakım40'lı yaşlarının ortasına kadar hiçbir sağlık sorunu olmayan kadının sırtındaki kaşıntılarla ve geçmeyen yorgunlukla başlayan hastalığının ne olduğu ancak 5 yıl sonra anlaşılabildi. Halbuki iki basit testle gerçekler kısa sürede ortaya çıkabilirdi. İşte ayrıntılar...
#Sağlıkİngiliz kraliyet ailesindeki kardeş kavgasını bilmeyen kalmadı artık... Aslında daha öncesinde de belirtileri vardı ama Meghan Markle ile Prens Harry'nin 2020 yılında ailedeki görevlerini bırakmalarının ardından bütün ayrıntılar daha fazla gün yüzüne çıkmaya başladı.
#Prens William