Belirtileri haberleri sayfasında Belirtileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14832 Belirtileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Maymun çiçeği salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Acil Durum ilan edildi. Salgın Afrika kıtasında etkin olsa da lokal bazda Afrika dışında da vaka tespitleri yapıldı. Tedirgin edici gelişmelerle birlikte gözler maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülüp görülmediği merak edilip araştırılıyor. Peki, maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği hastalığı ölümcül mü? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...
#Maymun ÇiçeğiSağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 6 kişide Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi. Yapılan açıklama sonrasında gözler Batı Nil Virüsü ile ilgili detaylara çevrildi. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?" sorusunun cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Batı Nil Virüsü ile ilgili merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Batı Nil VirüsüMaymun çiçeği salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etti. DSÖ'den gelen açıklama sonrasında gözler maymun çiçeği hastalığıyla ilgili ayrıntıları merak edip araştırmaya başladı. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Maymun çiçeği ölümcül mü, tedavisi var mı?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, maymun çiçeği ölümcül mü, tedavisi var mı? Maymun çiçeği hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri ve tedavisi, gündemde yer alan haberlerle takip ediliyor. Maymun çiçeği salgını (Mpox Virüsü) Afrika'da yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü salgınla ilgili "Acil durum" ilan etti. Yaşanan gelişmeler sonrası "Maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü?" sorusunun cevabı merak edilirken Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan son dakika açıklama geldi. Öte yandan "Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, tedavisi ve aşısı var mı?" sorusunun cevabı da en çok araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları ve Bakan Memişoğlu'nun açıklamasını haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Maymun ÇiçeğiCilt hastalıkları son günlerde yükselen hava sıcaklıklarının da etkisiyle artış göstermeye başladı. Bunlar arasında kızamık, zona, suçiçeği ve egzama ön sıralarda yer alıyor. Bu hastalıklar neredeyse benzer belirtiler gösterdikleri için birbiriyle karıştırılabiliyor. Peki, kızamık, zona, egzama, suçiçeği belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı, nasıl bulaşır? Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever hurriyet.com.tr için merak edilenleri anlattı.
#ZonaAnastomoz kaçağı, cerrahi bir prosedür olan anastomozun potansiyel olarak tehlikeli bir komplikasyonudur. Ancak pek çok hasta bu durumun farkına dahi varmaz. Peki, Anastomoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#AnastomozKardiyovasküler; Kalp ve damar hastalıklarının genel adıdır. KVH şeklinde ifade edilen kardiyovasküler hastalıklar bütün dünyada ölüm nedeni olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kardiyovasküler sistem, vücudun kan ve damarlarını etkileyen hastalıkların tamamını kapsamaktadır. Kardiyovasküler nedir? Beliertileri nelerdir? Hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri konularını detaylarıyla derledik.
#Kardiyovasküler NedirKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırSağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan videolar ile Corona Virüsü'nden etkili korunma yolları dikkatle anlatıldı. Dikkat edilmesi gerekenler arasında sıklıkla ellerin yıkanması özellikle önerilirken, alınması geren bir dizi önlem var. Ayrıca hastalığın belirtileri de merak edilen konular arasında yer alıyor.
#Corona VirüsüÜroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, mesane kanserinde görülen belirtilerle ilgili bilgi verdi.Mesane kanserinde görülen en önemli belirti ağrısız kanamadır. Ağrısız görülen bu kanamayla birlikte enfeksiyon görülmez. Hastalığın evresine göre belirtiler değişebilir. İlerleyen evrelerde idrar yapamama veya kasık ağrısı da görülebilmektedir.
#HtvsaglikkulubuÇocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Çocuklarda kansızlık (Anemi) belirtileri nelerdir?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı. Çocuklarda kansızlık belirtileri çocuğun yaşına göre değişiklik gösterir. Özellikle ilk bir yaştaki çocuklarda normalden daha uzun süre uyuma, iştahsızlık, besin reddi, solukluk, halsizlik ve oyun oynamada azalma gibi bulgular demir eksikliği anemisinin ilk belirtileri olabilir...
#ArpanetDünya genelinde en sık görülen kronik bir deri hastalığı olan Atopik dermatit (Atopik Egzama) ilk belirtilerini bebeklik döneminde göstermesiyle biliniyor. Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir, kızarıklık ve kaşıntı gibi egzamanın tetikleyici unsurlarına dikkat çekerek, bebeklerin cildini korumak için önemli ipuçları veriyor.
#Dermatolog TavsiyesiCiltte görmeye aşina olduğumuz benler ve çiller kimi zaman zararsız görünse de kontrolden çıktığı an tehlikenin de sinyalini vermeye başlıyor. Özellikle de benlerin sayısı 50’yi geçtiğinde mutlaka doktora gösterilmelidir. Çünkü masum olarak görünen benler cilt kanserinin habercisi olabilir. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt Kanseri NedirHeyecanla beklediğiniz minik bebeğinizin dünyaya gözlerini kalp hastası olarak açması uzak bir ihtimal olarak görülse de bebeklerde kalp hastalığı gözlemlenebiliyor. Kimi zaman anne babanın genetik olarak mirasını alan bebekler, kimi zamanda maruz kaldığı kimyasal maddeler ilaç ve enfeksiyonlar sebebiyle kalp hastalıklarına yakalanabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde kalp hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#TedavisiSofralardan eksik olmayan turşular, mevsim fark etmeksizin içilen sıcak çaylar ve daha birçoğu… Günlük hayatta yaptığımız ve çok normal gelen davranış biçimleri ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Özellikle de beslenme ile doğrudan ilişkili olan mide kanserinin ortaya çıkmasında basit gibi görünen davranışlar belirleyici bir rol üstleniyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, mide kanseri ve beslenme ilişkisini anlatıyor.
#Mide Kanseri TedavisiHer ne kadar geçmişte kaldığı düşünülse de verem hala aramızda dolaşıyor ve her yıl 10 milyona yakın kişi vereme yakalanıyor. Üstelik 2 milyona yakın kişi vereme bağlı olarak yaşamını yitiriyor. Dolayısıyla dikkatli olmanın ve tedavileri atlamamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı, verem hakkında önemli bilgiler veriyor.
#VeremSağlıklı beslenmek çocukların hem gelişimini hem de okuldaki başarısını büyük ölçüde etkiliyor. Yeterli ve zengin beslenemeyen çocuklarda kansızlık ortaya çıkıyor buna bağlı olarak da çocuğun okul başarısı olumsuz etkileniyor. Çocuklarda kansızlığın önemli sorunlara neden olabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Dr. Ersin Sarı hastalıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Kansızlık TedavisiTüm dünyada en önemli kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadın ölmektedir. Rahim ağzı kanserinde farkındalık yakalanması gerektiğinin altını çizen Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş, özellikle 40 yaşından sonra beklenmeyen ani kanamalara ve kanamalı akıntılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, rahim ağzı kanserini anlattı…
#Tedavisiİlk olarak kemikte ya da başka bir organdan kemiğe sıçrayarak ortaya çıkan kanser türüdür. Kemik kanseri herhangi bir kemiğin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Kanser, kemik içinde normal hücrelerin değişmesi, kontrolsüz bir şekilde büyümesi ile başlar, “tümör” adı verilen bir kitle oluşur ya da vücudun herhangi bir yerindeki tümörün kemiğe yayılması sonucu saptanır.
#Kemik KanseriABD'nin California eyaletinde kuş gribi (H5N1) vakalarında gözlemlenen artış sonucu "acil durum" ilan edildi. Dünyayı alarma geçiren artış sonrası gözler "Kuş gribi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?" sorusunun cevabına çevrildi. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte sorgulanan "Kuş gribi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?" sorusunun cevabıyla ilgili ayrıntılar...
#Kuş GribiSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSon 1.5 ayda sadece İstanbul’da sahte içki nedeniyle zehirlenen 73 kişiden 37’si öldü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri merdiven altı imalathanelere baskınlar yapsa da sahte içki satışının internetten ya da el altından hızla devam etmesi nedeniyle yılbaşı öncesi ölümlerin artmasından endişe duyuluyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Ama vergiler!” Bu konuda da muhakkak çalışma yapılmalı. Zira hem ölüyoruz hem devlet daha çok zarar ediyor. Sadece geçen yıl kaçak içki sebebiyle vergisel zarar 10 milyar lira civarında. Peki sahtesi ile gerçeğini ayırt etmenin bir yolu var mı? Biz ne yapmalıyız ve bu konuyu önemli bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkarmak için neler yapılmalı? Sordum.
#Sahte İçkiGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#Sağlıkİzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi’nin konferans salonunda, İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları (İBH) konusunda farkındalığı artırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İBHAYHD Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte, İBH’nin toplum sağlığı üzerindeki etkisi ve güncel tedavi yaklaşımları detaylı bir şekilde ele alındı.
#1İzmir Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Gücük, toplumda her 10 kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluştuğunu, ancak özellikle beslenme, yaşam tarzı ve çevresel etkenlerdeki bozulmaların, hastalığın daha sık görülmesine sebep olduğunu söyledi. Tüm yaşam boyunca taş düşürme riskinin erkeklerde 10 erkekte 1 iken, bu sayının kadınlarda ise 30 kadında 1 olduğunu belirten Opr. Dr. Osman Gücük, “Taş hastalığı her yaş grubunda görülebilmekle birlikte, sıklık 20-50 yaşları arasında artmaktadır. Yaşamı boyunca bir kez üriner sisteminde taş problemi yaşamış bir kişinin 1 yıl içerisinde aynı problemle tekrar karşılaşma olasılığı yaklaşık yüzde 10, beşinci yılda yüzde 35 ve onuncu yılda yüzde 50’dir. Ailesinde üriner sistem taşı hikayesi olanlar yüksek risk grubundadırlar. Genetik yatkınlık, taş oluşumundaki önemli bir risk faktörüdür” dedi.
#1İzmir Ekol Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ertaş, yumurtalık kistlerinde erken teşhis ile hastalığın ilerlemeden tedavi edilebildiğini belirterek, düzenli yıllık jinekolojik muayenenin önemli olduğunu söyledi. Yumurtalık kistlerinin tanı ve tedavi yöntemlerini anlatan Doç. Dr. Egemen Ertaş, merak edilen soruları yanıtladı:
#1Sağlık nedenleriyle evlerinden çıkamayan ve işitme kaybı yaşayan bireyler için Duymer İşitme Cihazları Merkezi, önemli bir hizmet sunuyor. Duymer İşitme Cihazları Merkezi Genel Müdürü Av. Salih Baz, "İşitme kaybı yaşayan hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak ve sağlık ihtiyaçlarını daha erişilebilir hale getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.
#1Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, sosyal medyanın gereksiz ve eğlencelik kullanımını ifade eden "beyin çürümesi"nin tüm yaş gruplarını etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Hastürk, "Beyin çürümesi, sürekli kaydırma hareketiyle birlikte sosyal medyanın anormal kullanımı sonucu entelektüel fonksiyonların ve insan ilişkilerinin gerilemesine bağlı olarak gelişen genel bir tablonun popüler bir ismidir" şeklinde konuştu.
#Sosyal MedyaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozBilim insanları, savaştan zarar gören Ukrayna'da birçok ilaca direnç gösteren ‘aşırı patojenik’ bakterilerin endişe verici artışına dair uyarıda bulundu. Özellikle ‘Klebsiella pneumoniae’ bakterisi korkuttu. Peki bu durum tüm Avrupa’ya yayılabilir mi? Klebsiella pneumonia tam olarak nedir ve hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Nasıl önlemler alınmalı?
#SağlıkAstraZeneca Türkiye, akciğer kanseri ve kronik solunum yolu hastalıklarının erken teşhisi ve yönetimi konusunda farkındalık yaratmak, bilimsel araştırmaları desteklemek ve yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla “Akciğer Sağlığı İnisiyatifi”ni hayata geçirdi. İnisiyatifin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden akciğer sağlığı hakkında en güncel bilimsel veriler ve bilgilere erişim sağlanacak. <br><br>Ayrıca inisiyatif kapsamında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) iş birliği ile “Belirti Yoksa da Yok Sayma” farkındalık kampanyası başlatıldı. Kampanya ile akciğer kanseri hakkında farkındalık sağlanması ve risk faktörlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor.
#Sponsorlu İçerikKüçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz AnemiOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkTip 1 diyabet hastalığı nedir, ne demek, soruları Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Kritik toplantının ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tip 1 Diyabetli çocuklara SGK kapsamında sensörlü ölçüm cihazı verilmesiyle ilgili beklenen gelişmeyi duyurdu. Pankreasın çok az ya da hiç insülin üretmediği, özellikle genetik faktörlerle birlikte diğer bazı nedenlerin sonucunda genellikle çocuklar, gençler ve erişkinlerde görülen Tip 1 diyabet hastalığı, tedavisi olmasa da insülin, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle şeker kontrolü yönetilebiliyor. Peki, Tip 1 diyabet nedir, belirtileri nelerdir? TİP 1 diyabetli çocuklar için sensör cihazı desteği sağlanacak mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Tip 1 Diyabet BelirtileriYapay zekâ teknolojileri hayatımızı kolaylaştırmanın yanında önyargı, yanlış bilgi ve duygusal bağımlılık gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Öğrencileri bu teknolojilere hazırlamak ve onları etik bir çerçevede yönlendirmek ise hepimizin sorumluluğunda. Onları yapay zekâ ile sağlıklı bir ilişki kurmasına yönelik teknoloji geliştirici, eğitim kurumları, aile ve topluma düşen görevler vardır.
#Konuk YazarCumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın farklı bir yere doğru evrildiğini belirterek “Onun için de bizim önümüzdeki 2-3 ay çok önemli. Biz de Türkiye olarak elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz, ortaya koyuyoruz. Ve mesajlarımızı da ona göre dünyaya veriyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon iki yıldır bütün dünyanın merakla takip ettiği bir konu Bruce Willis'in sağlık durumu.... Bu da boşuna değil elbette. Gençlik yıllarından orta yaşına kadar kamera karşısında canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan Willis, büyük olasılıkla hiç planlamadığı şekilde erkenden emekliye ayrılmak zorunda kaldı.
#Bruce WillisÇikolata hem çocuklara hem büyüklere hitap eden bir lezzet bombası ancak birçoğumuz zararlı olduğu endişesiyle çikolata yemekten kaçınıyoruz. Halbuki araştırmalar çikolatanın doğru şekilde tüketildiği takdirde sayısız faydası olduğuna işaret ediyor. Son olarak hafta içi yayımlanan bir çalışma, çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Peki faydalarını görmek için çikolatayı nasıl ve ne kadar tüketmek gerek?
#Sağlıkİzmirli 12 yaşındaki Aras Denizer'e 3 buçuk yaşındayken Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığı teşhisi konuldu. Aras Denizer'in babası Cem Denizer, valilik onaylı kampanyalarının yüzde 2'ye ulaştığını belirtti. İlacın değerinin 100 milyon lira olduğunu söyleyen Denizer, "1 lira bile yatırsalar bizim için umuttur. Herkes 1 lira 2 lira verse bu çocuk iyileşir" diye konuştu.
#DMD HastalığıAlmanya’da yapılan güncel COPSY araştırmasına göre, çocuk ve gençlerin psikolojik sağlığı pandemi dönemine kıyasla iyileşmiş durumda. Ancak bu iyileşme, pandemi öncesindeki seviyelere ulaşabilmiş değil. Araştırma, gençlerin ruhsal yükünün hâlâ yüksek seviyede olduğunu gösteriyor.
#AlmanyaGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#Kanser