Rakamlarla "10" şeklinde yazılan on, iki basamaklı en küçük sayıdır. Birler basamağından sonra gelen, ''Onlar basamağı'', matematikte terim anlamında kullanılır. Örneğin 1249 sayısında, onlar basamağındaki sayı 4'tür. Sözcüğün fiil hali onmak şeklinde yazılır. Onmak, düzelmek ve iyileşmek anlamına gelir. On ile ilgili eş sesli örnek cümleleri ve merak edilen tüm detayları derledik.
Cümle içerisinde sıfat görevinde kullanılan kelimeler anlamlarına ve yapılarına göre birçok türe ayrılır. Anlamlarına göre sıfatlar işaret, belgisiz, sayı ve soru sıfatı olarak dörde ayrılır. Örneğin: 1- Hangi Film (soru sıfatı) 2- Bir yığın kağıt (Belgisiz sıfat) Yapılarına göre ön adlar ise basit, birleşik ve türemiş sıfat olmak üzere üç ana başlıkta toplanır. Birleşik sıfat konusunu örneklerle birlikte derledik.
#Eğitimİsim soylu sözcükleri hal, durum, biçim ve renk bakımından niteleyen kelimelere sıfat ya da ön ad denir. Ön adlar niteleme ve belirtme sıfatı olarak ikiye ayrılır. Belirtme sıfatları da belgisiz, (birkaç, hiç, birçoğu), sayı (bir, yüzde elli, üçte iki), işaret (bu, şunlar, öteki) ve soru sıfatları (kaç, hangi) olarak dört ana başlıkta toplanır. Belgisiz sıfat konusunu örnek cümlelerle ayrıntılı olarak derledik.
#EğitimDilimize Farsçadan geçmiş olan bazı kelimesi, ''baz'' sözcüğünden türetilmiştir. Baz tekrar, sık aralıklarla ve yeniden anlamına gelirken, bazı kelimesi bir kısım, bir bölüm demektir. Bu kelime cümle içerisinde hem belgisiz sıfat hem de zamir olarak kullanılır. Örnekler: 1- Bazı zamanlar çok yalnız hissediyorum. (Sıfat) 2- Bazıları çok okusalar da hiçbir şey öğrenemezler. (Zamir) Bağzı nasıl yazılır? Bağzı kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek kelimeler ve cümleler ile birlikte derledik.
Türkçede kullanılan bazı kelimeler anlamlarına göre değişik şekilde yazılmaktadır. Her biri kelimesi de doğru yazımı konusunda karışıklığa neden olan bir kelimedir. Her biri kelimesi Türk Dil kurumuna göre ayrı mı bitişik mi yazılmalıdır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Her Biri Nasıl Yazılır?Dilimize Arapçadan geçen falan sözcüğü hem yazılı metinlerde hem de günlük konuşmalarda sıklıkla kullanılıyor. Cümle içerisinde belgisiz sıfat olarak görev alan bu kelime, kimliği tam olarak bilinmeyen kişiler için kullanılır. Bunun dışında yeri tam olarak bilinmeyen mekanlar için de ''falan'' ya da ''falanca'' yer denir. TDK'ya göre falan nasıl yazılır? Felan mı Falan mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Falan Nasıl Yazılır?Sıfat tamlaması dil bilgisi açısından en önemli konular içerisinde yer alır. Özellikle lise çağına kadar mutlaka öğrencilerin doğru şekilde bilmesi gereken dil bilgisi konularından biridir. Bu yüzden pek çok öğrenci internet üzerinden de araştırma yapmakta ve örnekleri incelemektedir. Peki, sıfat tamlaması nedir? Sıfat tamlaması konu anlatımı ve örnekleri konusunda bilinmesi gerekenler.
#Sıfat TamlamasıVarlık isimlerinin yerine geçen ve cümle içerisinde kullanılan kelimelere zamir denir. Zamirlerin diğer adı Adıl'dır. Zamirler ek alarak da kullanılabilir. Bunlara iyelik ve ilgi zamirleri adı verilir. 6. sınıflar için zamirler konusunu örneklerle anlattık.
#6. Sınıf Türkçe Zamirler Konu AnlatımıÖznelerin durumunu, nesnelerin rengini ya da biçimini anlatmak için kullanılan ön adlara sıfat denir. Sıfatlar, niteleme ve belirtme başta olmak birçok türe ayrılır. Varlıkların sayı ve renklerini belirtmek için de cümle içerisinde sıklıkla kullanılır. 6. sınıflar için sıfatlar konusunu örnekleriyle anlattık.
#6. Sınıf Türkçe Sıfatlar Konu AnlatımıBir isim ve sıfattan oluşan tamlamalara sıfat tamlaması denir. Sıfat tamlamaları bir varlığın rengini, sayısını ya da biçimini belirtir. En az bir tamlayan ve tamlanan ögelerinden oluşur. Bazı sıfat tamlamalarında birden fazla sıfat ya da isim olabilir. 6. sınıflar sıfat tamlamalarını örneklerle anlattık.
#6. Sınıf Türkçe Sıfat Tamlamaları Konu Anlatımıİsim soylu sözcüklerin önüne getirilen ve kelimeleri miktar, ölçü, durum, renk ve biçim yönünden tanımlayan sözcüklere sıfat denir. Belirtme sıfatları kendi içerisinde dörde ayrılır. Bunlar sırasıyla işaret, sayı, belgisiz, soru sıfatlarıdır. İşaret sıfatı nedir örnek cümlelerle birlikte detaylı bir şekilde derledik.
#İşaret Sıfatı Nedirİsim soylu sözcüklerin biçimi, rengi ve miktarı hakkında bilgi veren kelimelere sıfat ya da ön ad denir. Ön adlar belirtme ve niteleme sıfatı olarak ikiye ayrılır. Belirtme sıfatları ise sayı, işaret, belgisiz ve soru sıfatı olarak dört ana başlıkta toplanır. Belirtme sıfatı nedir? Sizin için örnek cümlelerle birlikte detaylı olarak derledik.
#Belirtme Sıfatı Nedir?Cümle içerisinde öznelerin ve varlık adlarının yerine kullanılan isim soylu sözcüklere zamir denir. Sözcük durumundaki zamirler, belgisiz, kişi, soru ve işaret zamiri olarak dörde ayrılır. Belgisiz zamir nedir ve nasıl bulunur? Sizin için örnek cümlelerle birlikte detaylı bir şekilde derledik.
#Belgisiz Zamir NedirSıfatlar, bir nesnenin ya da öznenin temel niteliklerini belirten kelimelerdir. İsimlerin başına getirilen bu, şu, o gibi kelimeler işaret sıfatıdır. Bir şeyin rengine, biçimine ya da yapısına dair bilgi veren sıfatlar ise niteleme sıfatı olarak adlandırılır. Diğer sıfat çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir: Nicelik, İyelik Sıfatları ve Belgisiz sıfatlar. Sizin için İngilizce adjectives konusunu örnek cümleler ile birlikte derledik.
#İngilizce SıfatlarZamirler, Türkçe dilbilgisinin önemli yapıtaşlarından. Cümlede kullanımlarını yakından öğrenmek isteyen öğrenciler, çalışanlar ve dilbilgisine değer veren kişiler tarafından araştırılan bir konu. Zamirleri yakından ve detaylı öğrenmek isteyenler için zamir nedir? Zamir çeşitleri ve özellikleri nelerdir? Sorularının cevaplarını konu anlatım ve örnekleri ile sizin için derledik.
#Zamir Nedir?Türkçe Dil Bilgisinde sıfat önemli bir yere sahiptir. Sıfat aynı zamanda ön ad olarak ta bilinmektedir. Varlıkları tanıtma ve tanımlama da büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle de Türkçe Dil Bilgisi konuları içerisinde yer alan en önemli konulardan birisidir. İşte sıfatlar hakkında merak edilenler.
#Sıfat Nedir?