Behçet hastalığının belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Gündemde merak edilen hastalıklar arasında yer alan Behçet hastalığı ilk kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında tanımlanmıştır. Peki, Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı nedeni bilinmeyen ve bazı organları etkileyen bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde de görülebilen bu hastalık, erkeklerde daha fazla görülebiliyor. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Behçet hastalığı bulaşıcı mı, öldürücü müdür, genetik mi soruları özellikle araştırılıyor. İşte tüm soruların yanıtları ile birlikte Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi haberimizde...
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ilk olarak 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır. Literatürde de Behçet hastalığı olarak tanımlanan bu rahatsızlıklık herhangi bir yaşta görülebiliyor. Peki, Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte Behçet hastalığı hakkında merak edilenler
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ülkemizde pek çok insanın muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biri. Görüldüğü ülkeler sebebiyle‘İpek Yolu Hastalığı’ da denen bu hastalık, göz, sinir, damar, kas-iskelet ve bağırsak sistemini etkiliyor. Peki, behçet hastalığı tam olarak nedir? Behçet hastalığı belirtileri neler?
#Behçet Hastalığıİlk olarak 1937 yılında Türk doktor Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve literatürde bu isimle anılan hastalık, Türkiye'de her 100 bin kişiden 100 ile 420 kişi arasında değişen oranla görülüyor. Daha çok tarihi 'İpek Yolu'nun geçtiği güzergahtaki ülkelerde görülmesiyle biliniyor. Peki Behçet hastalığı nedir? Behçet hastalığı kimlerde görülür?
#Behçet Hastalığıİnsanların hayatını etkileyen çok sayıda hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar çeşitli isimler ile anılmaktadır. Her hastalığın bir grubu olduğu görülmektedir. Bundan dolayı bazı hastalıklara deri ve zührevi hastalıklar denilmektedir. Sizler için Deri ve zührevi hastalıklar nedir ve hangi hastalıklara bakar? Deri ve zührevi hastalıklar hangi bölüm detayları ile derledik.
#SağlıkRomatizmal hastalıklardan kaynaklı iltihaplı hastalıklar ve kas sistemi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı olan romatoloji, son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan romatizma ile birlikte araştırılmaya başlandı. Peki romatoloji nedir, ne demek? Romatoloji bölümü hangi hastalıklara, neye bakar? İşte detaylı bilgiler…
#RomatolojiSon dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiSteroid, eğer tıp literatürüne hakim değilseniz bir şey ifade etmeyebilir. Fakat kortizon deyince akla daha çok bilgi gelebilir. Daha yakından inceleyecek olursak; steroid nedir? Steroid ne işe yarar? Steroid zararları ve yan etkileri nelerdir gibi pek çok soruya cevap olabilecek önemli bilgileri sizler için derledik.
#Steroid Nedir Ve Ne İşe Yarar?'Kral hastalığı' ya da 'zengin hastalığı' olarak bilinen gut hastalığı, geçmişte padişahların ölümüne yol açmış şiddetli bir romatizmal rahatsızlık. Gut hastalığının tedavisinde kullanılan ‘kolşisin’ ilacının Covid-19 tedavi sürecini kısalttığı yönünde haberlerin çıkması üzerine Prof. Dr. Fürüzan Yıldız ile bu ilacın salgınla mücadeledeki etkileri hakkında konuştuk.
#Kolşisin İlacıKoronavirüsle ilgili gelişmeleri yakından takip edenlerin en sık duyduğu şeylerden biri de ‘The Lancet’ oldu. “Lancet’te yayınlanan araştırma…”, “Lancet’te duyurulan haber…” Peki nedir bu Lancet? Bir işyeri sahibi, uzun süre evden çalıştıktan sonra ofise gelip konsantre olamayan çalışanlarından yakınıyor. Ne yapmalı? Virüsün testlerde tespiti en erken ne zaman yapılabiliyor? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriRomatoloji; yumuşak dokular, eklemler, kalıtsal bağ dokusu, otoimmün hastalıkları gibi hastalıklar ile ilgilenen iç hastalıkları ve pediatri alanında alt uzmanlık alanı şeklinde tanımlanabilir. İşte ramotoloji nedir, ramotoloji doktoru hangi alanlarda uzmandır gibi sorulara hazırladığımız cevaplar.
#Romatoloji Nedir?Dermatoloji halk dilinde cildiye; deri ve deri ekleri rahatsızlıkları, cinsel yol ile bulaşan rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, takibiyle ilgilenen tıp dalı şeklinde tanımlanabilir. Bunun yanı sıra cildin sağlıklı ve güzel görünmesi ile de ilgilenmektedir. Peki, dermatoloji nedir, hangi hastalıklar ile ilgilenir tüm detaylara yer verdik.
#Dermatoloji Nedir?İZMİR’de yaşayan ve halk arasında balık derisi hastalığı olarak bilinen iktiyozis hastası Kayra Uzman (10) engelli raporu iptal edildiği için engelli maaşı kesildi ve aile tedavisi için gerekli ilaç ve kozmetik ürünleri temin edemez hale geldi. Kayra, şimdi vücudundaki yaralarının iyileşmesi için krem ve diğer kozmetik ürünler konusunda destek bekliyor. Yardım çağrısında bulunan anne Süheyla Uzman, "Evdeki kremleri keserek, dibine kadar kullanıyoruz ancak yetmiyor. Biz para değil yalnızca krem istiyoruz" dedi.
#Balık Derisi HastalığıMANİSA’da inşaat ustası Serdar Dilenç’in üç çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Egemen, yakalandığı ve dünyada 500 bin kişiden birinde görülen Hermansky-Pudlak sendromu hastalığı nedeniyle zor günler yaşıyor. Anne Kadriye Dilenç, hastalığın tedavisinin yurtdışında olduğunu ve bunun için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.
Ağız içindeki yaralar sık tekrarladığında can sıkıcı bir sorun haline gelir. Yanaklar ve dudağın iç kısmı, damak, dil, diş eti veya yutak bölgesinde ortaya çıkan solgun sarı renkli, kırmızı bir hale ile çevrili yaralara “aft” deniyor. Bunlar bazen çok büyük ve çok ağrılı olabiliyor.