Günlük hayatın yoğun çalışma temposuna doğa ile baş başa kalarak ara vermek isteyen çok sayıda insan bulunmaktadır. Türkiye doğal güzellikleri oldukça fazla olan bir ülke olmaktadır. Bulunduğu matematik ve özel konumlar sayesinde Türkiye özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin tercih ettiği ülkeler içinde ilk sırada yer almaktadır. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışından gelenlerin tercih ettiği alanlardan biri de Barbaros koyu olarak ifade edilmektedir. Peki, Barbaros koyu nerede? Nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılabilir detayları ile derledik.
#SeyahatYılda yaklaşık 90 bin ton tereyağı üretilen Türkiye’de kilogram fiyatları 280 ila 500 TL arasında değişiyor. Onlarca üreticinin olduğu pazarda ‘Hakiki tereyağı koyu sarı olur, açık renklilerde margarin var’ algısı hâkim. Tüketici koyu sarı tereyağının peşinden koşunca sanayici beta karotenden ‘annatto’ adındaki gıda boyasına kadar birçok takviyeyle talebi karşılıyor. Peki renk, hakiki tereyağını bulmak için ne kadar güvenilir bir kriter?
#TereyağıYaz mevsimini sonlandırdığımız ve sonbaharı yavaş yavaş hissetmeye başladığımız günlerde, artık tatilin bize çok uzak olduğunu düşünmeye başlarız. Oysaki tam da şu sıralarda gidilmesi gereken birçok yer var. İnternet sitemizde yazan beş gezgin yazarımıza ‘Ekim’ ayında nereye gitmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Beşinden de oldukça güzel, eğlenceli ve bütçeyi pek sarsmayacak öneriler geldi. İşte ekimde mutlaka gitmeniz gereken beş yer...
#Ekimde Gidilecek YerlerCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbe girişimcisi askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin çarpıcı ayrıntıları ortaya çıktı. Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, en dikkat çeken nokta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerinin öğrenilmesi için darbeci askerlerin korumalara yaptığı işkence oldu.
#MUĞLAYıllar öncesinin küçük kasabası Kuşadası, bugün birbirinin kopyası kocaman beton blokların insanlara nefes aldırmadığı koca bir şehir oldu. Ancak halen eşi benzeri olmayan güzellikleri barındırıyor. Dilek Yarımadası’nın Sisam Adası manzaralı plajlarında doyasıya yüzebilir, Artemis Tapınağı’nda tarihe yolculuk yapabilirsiniz.
#KuşadasıTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina’da Yeni Teşvik Paketi’ni açıkladı. Yeni paket 4 ana bileşenden ve 6 bölgeden oluşacak. Yatırımın hangi bileşende yer aldığına, büyüklüğüne ve bölgeye göre farklı teşvikler söz konusu olacak. Ancak stratejik yatırımlar adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5'inci bölge desteklerinden yararlanabilecek. Turizm yatırımcıları, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde yaptıkları yatırımlarda beşinci bölgenin süper teşvik avantajından yararlanabilecek...
Kuşadası ve Çeşme İzmir’e çok yakın iki tatil beldesi. Biri etrafındaki tarihi yerleşimlerle dikkat çekerken, diğeri Türk turistlerin yeni gözdesi olarak öne çıkıyor. Kuşadası’ndan Çeşme’ye sahili takip ederek, güzel manzaralar eşliğinde gidebilirsiniz. Seferihisar üzerinden yapacağınız bu yolculukta Klaros ve Notion gibi eski İyonya şehirlerini de görebilirsiniz.
Bu hafta bir taşla iki kuş vurdum. Hem en sevdiğim yazarlardan biriyle sohbet ettim, hem de bana çok merak ettiğim Rio’yu anlattı. Hop Çiki Yaya Polisiyesi dizisinin yazarı Mehmet Murat Somer yoğun programına rağmen ne yapıp edip, üst üste boş bulduğu her üç gün için seyahat programı yapıyor.