BENAN Bilek ile Armağan Portakal’ın bir yıldır ayda bir düzenlediği ‘Yaşam Elekleri Atölyesi’nde mutlu sona ulaşıldı. Yıllardır her çalışma sezonunun sonunda bir sivil toplum kuruluşu için sergiyle taçlanan ‘Yaşam Elekleri Projesi’nde bu dönem 70 eser oluştu. Katılımcı 51 kadın, işledikleri 70 eleği EÇEV’in (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ) ‘51 Kadından 51 Öğrenciye’ projesi için sergiliyorlar. 24 Nisan Pazar günü saat 16.00’da BonVivant’ta açılacak sergi yalnızca o gün ziyaret edilebilecek.
#1Eğitmen, yazar Banu Yüksel “Sorunları olan bir erkek, psikolog yerine neden konsomatrise gitmeyi tercih eder?” sorusundan yola çıkarak Kadın Araştırmaları Anabilim Dalındaki tezi için akademik bir araştırma gerçekleştirdi. Bu çalışma için pavyon müşterileri, sahipleri ve konsomatrislerle görüşmeler yapan Yüksel, tezinin bulgularını daha geniş kitlelere ulaştırmak için “Kimse Fahişe Doğmaz” isimli bir roman yazarak okuyucularıyla buluşturdu. Yüksel, röportajımızda kurguladığı hikâye ile çocuk yetiştirme konusunda yapılan yanlışların ileride nelere mal olabileceğini göstermek istediğini de anlattı.
#Sibel Bağcı UzunBanu Yüksel, ikinci kitabı ‘Kimse Fahişe Doğmaz’ı yazabilmek için ikinci kez yüksek lisans yaptı. Tezinin geniş kitlelerce okunması amacıyla hazırladığı bu kitap için onlarca pavyon çalışanı ve müşterisiyle konuştu. Yüksel ‘insanların zamanla ruh fahişesine dönüştüğünü’ savunuyor.
#Banu YükselSanatçı Cenk Yüksel, “Sesim Resim” projesi ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’ne başvuran ve destek alan kadınların hikâyelerini duygu dünyasında tuvale aktarırken; sanat, iş dünyası ve akademik alandan tanınan isimler de sesleriyle resimlere hayat verdi. Dünyada ilk kez, sesi, hikâyeyi, resmi ve teknolojiyi bir arada kullanan bir sergi gerçekleşeceğine dikkat çeken Yüksel, sosyal sorumluluk esasına dayalı projenin dernek yararına gerçekleşeceğini belirtti.
#BursaSes sanatçısı Cenk Yüksel’i ilk kez, girdiği bir yarışma sonrası yaklaşık 20 milyonda bir rastlanan ses özelliğine sahip kontrtenor olmasıyla tanıdık. Son olarak sesinin özelliğini bir sosyal sorumluluk projesi için de projelendiren Yüksel, sahnede hem sesini hem bedenini erkek ve kadın olarak kullanarak toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeye hazırlanıyor.
#BURSABiri oyunculuktaki başarısının yanı sıra pandemide sosyal medyada yayımladığı dans videolarıyla kalbimizi çaldı. Diğeri yeni neslin genç ve parlayan isimlerinden. Onları buluşturan, 21 Eylül akşamı Vadi Açıkhava’da ikonik film sahnelerinin canlı performanslarla yorumlanacağı ‘Oscar’lık Sahneler’ projesi. Tek gala olacak şov öncesi Fırat Çelik ve Yağmur Yüksel’le bir araya geldik. Oyunculuğu, dansı ve tutkuyu konuştuk.
#Hakan GenceMERHUM sanatçı Kayahan ve İpek Açar çiftinin kızları Aslı Gönül Açar, fizik alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi olan İngiltere’deki Durham Üniversitesi’ni kazanmış ve gözlerden uzak bir hayat yaşamayı tercih etmişti. 22 yaşındaki Aslı Gönül Açar, üniversiteden mezun oldu.
#KayahanÇok sayıda sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Türkiye’nin önde gelen çatı sivil toplum kuruluşları Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON) ile Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED), kadınlara yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için halı saha futbol maçı düzenledi. Maçın santrasını spor camiasının sevilen ismi Yılmaz Vural yaparken, Konfederasyon ve Federasyon yöneticileri ve üyeleri ‘’Kadına Şiddete Hayır’’ pankartıyla anlamlı bir mesaj verdi.
#Yılmaz Vural