Düzce'nin Yığılca ilçesinde balı fazla kaçırınca, fenalaşan ayının görüntüleri Türkiye'nin gündemine oturdu. Ayının orman gülü balı yediği öğrenilirken, bulan ormancı ise ilk kez konuştu. Korktuklarını belirten Yasin Öztal, "Çok hareket etmiyordu, sallanıyordu. Biz ilk başta korktuk" dedi. Bölgede balcılık yapan İbrahim Sögüt ise ayının bal tutulması yaşadığını söyledi.
#DüzceDüzce'nin Yığılca ilçesinde balı fazla kaçırınca, fenalaşan ayının görüntüleri Türkiye'nin gündemine oturdu. Ayının orman gülü balı yediği öğrenilirken, bulan ormancı ise ilk kez konuştu. Korktuklarını belirten Yasin Öztal, "Çok hareket etmiyordu, sallanıyordu. Biz ilk başta korktuk" dedi. Bölgede balcılık yapan İbrahim Sögüt ise, "Fazla tüketim sebebiyle bal tutmasına maruz kaldı. Bu balın kilosu 4 bin liraya kadar yükseliyor" ifadelerini kullandı.
#DüzceTürkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, narenciye balının fiyatının yıllardan beri üreticinin maliyetini karşılamadığını ve bundan dolayı bu yıl üreticinin, alıcı firmalara kilogramı 20 liradan bal satacağını belirtti.
#BalTunceli'nin Ovacık İlçesi’ndeki Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun yörede organik bal üretimi yapan 40 arıcı ile anlaşarak, Tunceli Arıcılar Birliği ve Dersim Dernekleri Federasyonu ortaklığında, elde edilen organik balları İstanbul’da satmaya başladı.
#TunceliTürkiye bal üretiminde Çin’den sonra dünya ikincisi. Ancak son yıllarda arı görmemiş ballar piyasayı kaplıyor. 60 bin üreticiyi temsil eden Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Merdivenaltı sahte bal piyasayı kapladı. Otellerin çoğunda sahte bal var. Denetim yetersiz. Çare üretilen ürünün kayıt altına alınması” diyor.
#Jale ÖzgentürkTürkiye bal üretiminde Çin’den sonra dünya ikincisi. Ancak son yıllarda arı görmemiş ballar piyasayı kaplıyor. 60 bin üreticiyi temsil eden Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Merdivenaltı sahte bal piyasayı kapladı. Otellerin çoğunda sahte bal var. Denetim yetersiz. Çare üretilen ürünün kayıt altına alınması” diyor.
#Bal ÜretimiOMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından bilimsel çalışma amaçlı üretilen arılardan elde edilen yaklaşık bin 200 kilogram bal, kilogramı 50 liradan satışa sunuldu. OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler: "Eğitim amaçlı yetiştirdiğimiz arılardan elde ettiğimiz bal, tamamen bilimsel metotlar kullanılarak ve doğal olarak elde edilmiştir" dedi.
#BilimselAğrı'da terör olayları nedeniyle gidilemeyen Sinek yaylasında patentli organik bal üretilmeye başlandı. Kentin önemli yaylaları arasında yer alan ve Aras Nehri'nin güneyindeki 2 bin 500 rakımda bulunan Sinek yaylasında Türk Patent Enstitüsü'nden alınan patentle organik bal üretiliyor.
#AğrıGözalıcı yeşilliği, berrak suları, tertemiz havası, benzersiz manzarasıyla Karadeniz yaylaları Türkiye’nin en güzel yerlerinden. Doğu Karadeniz’deki Kaçkar Dağları, Anadolu’da yayla geleneğinin en iyi korunduğu bölgeler arasında. Milli park statüsündeki dağlarda ekoturizm, termal turizm, kültür turizmi ve doğa sporları giderek gelişiyor. Ayder ve diğer yaylalar yaz mevsimini çiçeklerin renklendirdiği çayırlar ve şenliklerle karşılıyor.