Türk televizyonlarının tanınan simalarından Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında meteoroloji editörü görevini üstlenen ve sunduğu hava durumu raporları ile akıllara kazınan Gökhan Abur, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gökhan Abur hayatı ve biyografisi de bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun olan Gökhan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Birçok albümü de bulunan Abur müzikle de yakından ilgileniyordu. Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi? Ünlü Meteoroloji Editörü Gökhan hayatı ve biyografisi!
#Gökhan AburBir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında hayatını kaybetti. Ayşe Erbulak, usta sanatçıyı paylaştığı fotoğrafla andı. Erbulak, paylaşımında sitemini de dile getirdi.
#Yılmaz GrudaEskiden annelerimiz bayat ekmeğin arasına taze kaşarı, sucuğu koyar, makinede ısıtır tabağın içinde önümüze koyardı, "Al sana tost." Şimdi öyle değil mis gibi tost yapan dünya kadar mekan var. İsimleri, malzemeleri, sunumları, lezzetleri farklı farklı. Kullanılan peynirler, soslar, et ürünleri, vejetaryen tostlar aldı başını gitti. Tost üzerine kafa yorsanız tez bile yazarsınız. Tostta sınır tanımıyorlar. Ancak en hoşuma gideni ise çikolatalı muzlu tatlı kıvamındaki tosttu. Tatlıdan tost olur mu demeyin bal gibi olur. Evet, şaka yapmıyorum ballısı bile var. Anadolu Yakası'nın en gözde tostçularını sizler için buldum...
#TostçularAilesinde üniversiteye giden ilk kız çocuğu... Sonrasında çalıştığı şirketin ilk kadın mühendislerinden, doğduğu şehrin ilk kadın milletvekili, kadın bakanı ve ilk belediye başkanı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile geçmişine gittik, onu bugünlere getiren yolculuğu konuştuk…
#GazetehaberleriAtina’da arkadaşımın lokantasında yediğim karpuz kokusuyla, tadıyla içimi sızlattı.Bizde artık öyle karpuz yok. Nedeni basit: Daha çok ürün elde edip daha fazla kazanmak için kabak aşılı, hibrit tohumlu çeşitlere yöneliyoruz. Oysa Türk mutfağı demek, atalık tohumlar demek. Milli bir dava bu. Birbirimizi suçlamayı bırakıp elimizden geleni yapmalıyız.
#BiyoçeşitlilkO bir tekstil işçisi. Aynı zamanda bir eş ve anne. Zor şartlarda çalışmış hep. Bodrum katlarında, rutubetli ortamlarda... Kazandığı paranın bir kısmı taşerona gitmiş, sigortasız çalıştırılmış. Kadın işçi olmanın zorluklarını çok iyi biliyor ve anlatabiliyor.Fatma Akın, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Güngören belediye başkan adayı. 1977 doğumlu. Dört yıl önce partiye üye olmuş. Kendini geliştirmiş biri. Pratik, hızlı, tatlı, sezgileri kuvvetli ve zeki. Ortaokul mezunu ama şu anda liseyi dışarıdan bitiriyor. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyor, çözümün de komünizmde olduğunu düşünüyor. AK Partili kocasını TKP’li yapmış, ona Cumhuriyet’ten bu yana önemli tarihi dönüm noktalarını gösteren bütün videoları izletmiş. “YouTube’dan indirdim, hepsi var!” diyor. “Büyük resmi görünce o da ikna oldu!” diye ekliyor. Seçimde şansı var mı yok mu bilmiyorum ama evet, dibine kadar gerçek biri o. Şans diliyorum. Varlığı ve farklılığı çokseslilik adına sevindirici bir gelişme bence. Onun gibi cesur kadınların artmasını diliyorum.
#Yazar70’li yılların en popüler isimlerinden olan Asu Maralman, konuk olduğu programlar ve yeni projeleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Çocuk yaşlardan bu yana müzikle iç içe olan Asu Maralman, Özdemir Kaptan, Çiğdem Talu, Ülkü Aker, Bülent Pozam gibi şarkı sözünü şiir belleyen söz yazarlarıyla çalıştı. İşte Asu Maralman’ın hayatına ilişkin diğer bilgiler.
#Asu MaralmanZula İstanbul’da yediğim burger tam istediğim gibi; orta-az pişmiş ve içi sulu. Dana sosisli sandvici daha da çok sevdim. Karamelize soğan, sarmısaklı mayonez, cheddar, ballı hardal ve kereviz ‘relish’le sunuluyor. Öğrencilik yıllarımda Berkeley’de, Top Dog adlı minik dükkânda yediklerimden daha iyi. Ama en mükemmeli ‘taco’... Dana kaburgası kullanılmış. Ağır pişmiş, sulu kalmış. Nefis!
#VEDAT MİLOR