Sonbaharda soğuyan havalar ve viral enfeksiyonlar bağışıklık sistemini olumsuz etkilerken, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres ve yetersiz uyku gibi etkenlerle hastalıklar çok daha hızlı şekilde kapıyı çalabiliyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak şart!
#Gripten KorunmakKilender'in ne anlama geldiği, bir öğretmenin sosyal medya üzerinden paylaştığı videonun ardından merak konusu oldu. Bir öğrencinin öğretmenine hediye olarak getirdiği kilender isimli süt mamulü, muhteviyatı ve nasıl yapıldığı gibi konularla gündemde yer alıyor. Peki, Kilender nedir ve nasıl yapılır? İşte, Anadolu'da süt ağzı olarak da geçen o mamul hakkında detaylı bilgiler
#KilenderÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk… Kimileri yastığa başını koyar koymaz uyuyan şanslılardan olsa da pek çok insan uykuya dalmakta zorlanıyor. Özellikle akşam yemeğinden sonra televizyon izlerken koltukta uyuyakalmak çok tatlı gelirken, kanepeden yatağa gidildiğinde uykuya devam etmek işkenceye dönüşebiliyor. Peki neden kanepede saniyeler içinde uyuyakalırken yatakta uyumakta zorlanıyoruz? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkKalp ve damar hastalıkları, obezite, tip 2 diyabet ve astım... Bunlar ve benzeri kronik hastalıklarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirmek önemli. Uzmanlar ayrıca kronik inflamasyonu azaltacak bir yaşam sürmeyi öneriyor.
#Dr. Levent SepitBu yıl çocuklar farklı virüslerle köşe kapmaca oynuyor; anne-babalar telaşlı. Hangi ilacı kullanmalı, antibiyotiksiz geçer mi gibi sorular akıllarında... Elbette çocukların tedavisinde bitkilerden yararlanmak mümkün. Ama doğru kullanım için doktorunuzun ve eczacınızın danışmanlığında olmalı.
#Dr. Ecz. Metin UyarFiliz Kutlutürk, Türkiye’de alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan ‘hacamat’ ve sülükle tedavi yöntemleriyle Almanya’nın Köln kentinde şifa dağıtıyor. Almanya’da eğitimini aldığı detoks ve vücuttaki enzimlerin dışarı atılmasıyla ilgili bilinen eski ve yeni tıp yöntemlerini kullanan Kutlutürk, hacamat ve sülük tedavisini Hürriyet’e anlattı:
#ALTERNATİF TIPCOVID-19 vakalarının yeniden arttığı bugünlerde çocuklarımızın sağlığını korumaya dikkat etmeliyiz. Vitamin ve mineralleri mümkün olduğunca doğal kaynaklarından temin etmeye çalışmak, takviye gereken durumlardaysa doktor ya da eczacı önerisine başvurmak çok önemli.
#COVID-19Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı tutma konusunda kefir önemli bir yer taşır. Özellikle birçok farklı bakteride mikrop ile benzeri hastalıklar konusunda bünyeyi güçlendirir. Ancak aynı zamanda kilo problemi yaratıp yaratmayacağını konu hakkında bilgi almaya çalışılmaktadır. Peki, kefir kilo aldırır mı? Yatmadan önce sade, çilekli ve meyve aromalı kefir içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamHalk arasında harnup adı İle de bilinen keçiboynuzu pekmezi, çok iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Başta astım ve akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde keçi boynuzu pekmezi yemek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamHamilelik sırasında sağlıklı besin çeşitleri yemek, bebeğin kilo almasına ve bebeğin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, yeterli besin ve mineral alımı, annelerin hamilelik sırasında canlı ve sağlıklı tutar. Özellikle yeni taze ve organik ürün kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Yeni doğal ürünler, vücuda hayati besin takviyesi veren önemli bir lif kaynağı olduğundan son derecede gereklidir. Bu meyvelerin en başında nar gelmektedir. Hamilelikte nar yemek bebeğe kilo aldırır mı? Leke yapar mı? Gebelikte nar yemenin faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Aplastik Anemi, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem teşkil eden rahatsızlıklar arasındadır. Bu bakımdan Aplastik Anemi nedir öğrenebilir ve tedavi aşamaları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Aplastik Anemi nedir? Nasıl tedavi edilir? Aplastik anemi belirtileri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Aplastik AnemiSalgının başından beri bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için çeşitli yollar denedik. Biz de sıklıkla bu konuyu sayfalarımıza taşıdık. Uzmanlar “İyi beslenmek, stresten uzak durmak, düzenli uyumak ve egzersiz yapmak şart” dedi. Pandemi sürecinde bağışıklığımızı nasıl güçlü tuttuğumuzu o haberlere bakarak hatırlayalım, kendimizi korumaya devam edelim…
#SalgınAdını duyunca kafamızda hemen mikroplar canlanıyor. Eminim, ‘İyi de bir mikropla nasıl dost olunur’ diye düşünenleriniz olacaktır. Oysa bazı bakteriler sağlığımızı bozarken bazıları da sayısız katkı sağlıyor. Üstelik bağışıklığımızı güçlendiren, kötü bakterilerle savaşıp bizi hastalıklardan koruyan ‘iyi bakteriler’i vücudumuzda arttırmanın yolları oldukça kolay...
#SağlıkKış aylarında sağlığı korumak adına dengeli ve yeterli beslenmek çok önemlidir. Gripal enfeksiyon ve daha pek çok kış hastalığından korunmak için bol vitamin alarak bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Bu bağlamda en fazla merak edilen sebzelerin hangi aylarda hasat edildiğidir. İşte ilgiyle okuyacağınız marul hangi mevsimde yetişir ve toplanır, marul en taze hangi ayda markette olur ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Soğuk algınlığından gribe, faranjitten bronşite... Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklar sıkça kapımızı çalmaya başladı. Dolayısıyla virüs ve bakteri gibi hastalık yapan etkenlerin vücuda girmelerini önleyen bağışıklık sistemimizin güçlü olması bu dönemde ayrı bir öneme sahip. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolu ise doğru beslenmek! Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Bağışıklık Sistemini GüçlendirenBağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şarttır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerin başında beslenme gelmektedir. Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklığı kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştır. Haftada en az üç gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, mevsim sebze ve meyveleri yemek, süt ayran, yoğurt, kefir gibi hayvansal gıdaları tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.
#Bağışıklık SistemiHavaların soğumasıyla birlikte koronavirüs vakaları yeniden artmaya başladı. Salgının ilk dönemlerinde çocukların bu hastalıktan etkilenmediği söyleniyordu. Ancak son dönemde okula giden çocuklarda da virüse rastlanması velileri endişelendirdi. Yoğun ameliyat programına kısa bir mola vererek İzmir’e gelen KBB, baş ve boyun cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Cem Erdurak, aileleri rahatlatan açıklamalar yaptı.
#1