Vücudun farklı organlarında yaşanan sorunlardan biri olarak bağırsak düğümlenmesi öne çıkıyor. Özellikle ciddi birtakım problemler ile ortaya çıkan sorunlardan biri olduğunu ifade etmek mümkün. Peki, bağırsak düğümlenmesi neden olur, nasıl iyileşir? Bağırsak düğümlemesinin nedenleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bağırsak DüğümlenmesiKediler, köpekler, yunuslar, balinalar... Dünyamızı paylaştığımız hayvanları ne kadar tanıyorsunuz? Mesela nasıl yas tuttuklarını biliyor musunuz ? İngiliz antropolog Barbara J. King’in Türkçeye çevrilen ‘Hayvanlar Nasıl Yas Tutar?’ kitabında “Dünyayı hayvanlar için daha güzel bir yer haline getirmek ancak onların yas tuttuğunu görebilirsek mümkün olur” diyor.
#WompaKediler, köpekler, yabanıl kuşlar, yunuslar, balinalar, maymunlar, bufalolar, ayılar, kaplumbağalar... Dünyamızı paylaştığımız hayvanları ne kadar tanıyorsunuz? Mesela nasıl yas tuttukları konusunda bir fikriniz var mı? İngiliz antropolog Barbara J. King’in Türkçeye çevrilen ‘Hayvanlar Nasıl Yas Tutar?’ kitabında “Bu dünyayı hayvanlar için daha güzel bir yer haline getirmek ancak onların yas tuttuğunu görebilirsek mümkün olur” diyor.
#AntropologToplumda çok bilinmeyen ve genelde trafik kazası, yüksekten düşme, silahlı ya da kesici delici yaralanmalar sonucu ortaya çıkan diyafragma fıtıkları kazalardan uzun zaman sonra ortaya çıkıyor. Belirtileri ise nefes darlığı, egzersiz toleransının azalması ve ciddi sindirim sistemi sorunlarına neden olarak kendini gösteriyor.
#Diyafragma FıtıklarıAilesiyle birlikte Avusturya'da yaşayan altı yaşındaki Hazar, akraba ziyareti için geldikleri Gelnhausen kentinde, karın ağrısıyla kaldırıldığı hastanede beş saat sonra öldü. Hazar'ın ailesi, çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu ileri sürerek, hastane hakkında davacı olacaklarını söyledi.
İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güzin Özarmağan’a rahim ağzı kanseri teşhisi konduğunda 43 yaşındaydı. Akıntı dışında hiçbir belirti yoktu ortada, ilk kez yaptırdığı smear testinden kötü haber geldi ama ciddiye almadı. İkincisinin sonucu gözardı edilecek gibi değildi, "rahim ağzı kanserisin" diyordu. Bütün hayatı alt üst oldu. Doktor olarak kendine yakıştıramasa da her yıl rahim ağzı kanseri tanısı konulan 500 bin kadından biriydi. Aynı nedenle ölen 270 bin kadından biri olmak istemiyordu doğal olarak. Büyük ameliyatlar geçirdi. Ameliyatlar başka sorunlara yol açtı. Rahat bir nefes almak için uzun zaman bekledi. Prof. Dr. Özarmağan yaşadıklarını bizimle paylaştı.
Fıtık, organ veya dokunun, kendisini çevreleyen kasında oluşan zayıf bir noktadan dışarıya çıkmasıyla oluşuyor. Fıtığın birçok türü var. Ancak en sık rastlananı, karın duvarı fıtıkları. Karın duvarı fıtıkları, genellikle ağır yük kaldırarak çalışanlarda gelişiyor. Türkiye’de ilgili istatistiki bir veri bulunmasa da erkeklerde kadınlara göre daha sık görülüyor.