Gastronomi turistlerinin yeme-içmeye diğer yabancı konukların yaklaşık 1.5 katı daha fazla para harcadığı bir ortamda Urla, at çiftliklerinden masmavi koylarına, tarihi yapılarından zengin mutfağına geniş ve butik seçenekleriyle gastronomi turizminde de atağa kalkmaya hazırlanıyor.
#İzmirYüzyıllara varan bir şölen... Çeşitli uygarlıkların gelip geçtiği ama hiçbirinin vazgeçmediği bağbozumu dönemi Şarköy’de bugünlerde yeniden başladı... Üzüm bağları, şarap fabrikaları hareketlidir bugünlerde. Yolunuzu düşürün ve sürprizlere açık olun
#Şarköy BağbozumuEge’nin en güzel adalarından... Türkiye’nin dört bir yanı sıcaktan kavrulsa da sürekli esen poyraz sebebiyle her daim serin. Başlı başına bu bile adaya gitmek için önemli bir neden. Akvaryum gibi koyları, Ayazma gibi plajları, bağları, şaraplarından bahsetmiyorum. Ancak bu yaz adaya gitmek için farklı nedenler de var.
#BakkalVaralım hele, görelim hele...<br>Karanlık zamanları, korsan günlerini düşünüp kendinizi ürküntüye vuracak olursanız yalnız Bozcaada’da değil, hiçbir adada işiniz olamaz! Ada yalnızlık demektir çünkü. Ada ıssızlık demektir. Fırtınanın ufukları tuttuğu, bulutların oynaş kaynaş olduğu günlerde unutulmak demektir, "ıssızlığın ortasında" tek başına kalmak demektir. Tersinden bakacak olursanız, ada, ıssızlıktaki ses demektir. Tıpkı Bozcaada gibi. O ıssızlığa varmanızı ve uzak seslerin tadına bakmanızı dilerim.