İrmik tatlısı şerbetli, sütlü, dondurmalı olmak üzere çeşitlendirilebilir. Ancak Ramazan'da en çok şerbetli irmik tatlısı tarifi tercih ediliyor. Siz de menünüze hemen eklemeyi ihmal etmeyin diyor ve adım adım şerbetli irmik tatlısının yapımına geçiyoruz.
#İrmik TatlısıGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıGelinim Mutfakta tost pasta tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Pratik bir tatlı sunumu arayışında olanlara lezzetli bir alternatif sunan tost pasta, dilediğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta tost pasta nasıl yapılır? İşte, evde kolay tost pasta tarifi ve malzemeleri...
#Tost PastaGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarOsmanlı Saray Mutfağı'nda ferahlatıcı etkisi olduğu için mutlaka eklen gül suyu hem yapraklara hem de süt içerisine eklenerek katılmaktadır. Ekseriyetle Ramazan ayında rağbet edilmesi sebebiyle, Ramazan ayının denk geldiği mevsime göre üzeri süslenir. Bilhassa nar ile süslenmesi geleneksel tercih olsa da diğer göz alıcı renklere sahip olan çilek, kızılcık gibi meyvelerle veya ceviz, antep fıstığı ile de süslenebilir yahut sade olarak da servis edilebilir. Bunun yanında sarma güllaç da yaprakların sütle ıslatılıp yumuşatılması sonrası yapılan başka bir türüdür. Uzmanlar içerdiği protein, B ve E vitaminleri nedeniyle güllacın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, bu vitaminlerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkileri olduğunu, oruçtan ötürü düşen kan şekerinin normal seviyesine gelmesine yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.
#GüllaçBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#ElmaKeşkülün nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılıyor. Keşkül tatlısı içerisinde toz badem bulunan bir tatlıdır. Bu tatlıda un yer almıyor. Buğday nişastası kullanarak keşkül yapabilirsiniz. Ayrıca keşkül içerisinde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi de koymanız gerekiyor.
#KeşkülHem göze hem damağa hitap eden bir tatlı olan şekerbura tatlısı son zamanların en sevilen hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Peki, şekerbura nedir, nerenin tatlısı, nasıl hazırlanır? Misafirlerinize lezzetli bir beş çayı menüsü hazırlamak istiyorsanız, işte şekerbura tarifi ve malzemeleri ile yapım aşamaları…
#ŞekerburaLübnan geceleri tatlısının yapılışı ve malzemeleri araştırılan konulardan biri oldu. Zengin mutfağı ile sevilen lezzetlere sahip olan Lübnan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Lübnan geceleri tatlısı malzemeleri arasında gül suyu, irmik ve sütte bulunuyor. İşte Lübnan geceleri tatlısı tarifi
#Lübnan GeceleriTam tadında bir irmikli bir şerbetli tatlı olan parmak tatlısı, bayramda baklavanın yerini almaya aday görünüyor. Mersin- Tarsus yöresine ait bir tatlı olan parmak tatlısı şerbetli alternatif tatlı arayanların favorisi olacak. Bu lezzetli parmak tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapımı için püf noktaları haberimizde.
#Parmak TatlısıElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik NedirSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri
#Bugün Ne PişirsemOrijinal adı ‘dulce de leche’ olan süt reçeli, İspanyol mutfağından sofralarımıza taşınarak ülkemizde popüler hale geldi. Yalnızca birkaç malzemeyle her evin mutfağında kolayca yapılan süt reçeli, sağlıklı bir atıştırmalık mı? Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bu konuya açıklık getirdi ve süt reçeli tarifi vermeyi ihmal etmedi.
#TatlıTürk mutfak kültüründe İslam dininin etkisiyle dini ve kültürel bir boyut kazanan aşure, Muharrem’in onuncu günü başlamak üzere daha sonraki günlerde de pişirilip dağıtılıyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşurenin yapımı ise oldukça pratik. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?
#AşureGüllaç tarifi, Ramazan ayının en çok aranılan tatlı tariflerinden biri olarak göze çarpıyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden Güllaç, Ramazan ayının müjdecisi, bereketi ve geleneğidir. Peki, çeşitli süslemelerle hem göze hem damağa hitap eden, hafif bir lezzet olmasına rağmen tatlı ihtiyacını karşılayan Güllaç nasıl yapılır?
#GüllaçAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var