Patlıcanla hazırlanan her tarif ayrı güzel oluyor. Sofraların sevilen mezelerinden babagannuş da onlardan biri. Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanıyor. Yapımı oldukça pratik. Peki babagannuş nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğiniz babagannuş tarifi...
#Babagannuş Nasıl YapılırMasterChef eleme adayları ile gecenin kazananı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 30 Ağustos tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel " 7 bölge, 7 yemek" konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi kırmızı takım olurken; mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık sonrası iki isim eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefTürk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş MasterChef programıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor.Peki, MasterChef babagannuş nasıl yapılır? Evde kolay babagannuş tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#Masterchef Babagannuşİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 22 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemTürk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor. Salata olarak da tüketilebilen bu mezenin yapımı aslında çok kolay. Peki, babagannuş nasıl yapılır? İşte, kolay babagannuş tarifi.
#Babagannuş Nedir?Düşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen