Babagannuş nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sofranıza lezzet katacak babagannuş tarifi ve yapımı
Patlıcanla hazırlanan her tarif ayrı güzel oluyor. Sofraların sevilen mezelerinden babagannuş da onlardan biri. Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanıyor. Yapımı oldukça pratik. Peki babagannuş nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğiniz babagannuş tarifi...
Babagannuşun ana malzemesi patlıcan. Yöreden yöreye farklı şekillerde hazırlanan bu nefis meze közlenmiş sebzelerin en güzel hali. Dilerseniz salata olarak da tüketebilirsiniz. Babagannuş tarifi hemen aşağıda, şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
3 adet patlıcan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Domates, patlıcan ve biberleri közleyin.
Közledikten sonra kabuklarını soyun.
Ardından patlıcanları doğrayın.
Domates ve biberleri de küp küp doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyup ezin.
Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırın.
Hazırladığınız bütün malzemelerin bir kasede karıştırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...