MasterChef babagannuş nasıl yapılır? Evde kolay babagannuş tarifi ve malzemeleri
Türk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş MasterChef programıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor.Peki, MasterChef babagannuş nasıl yapılır? Evde kolay babagannuş tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
Tahin ve patlıcanın enfes buluşması ile yapılan babagannuş MasterChef yarışması ile mutfaktarımıza konuk oluyor. Salata olarak da tüketilebilen bu mezenin yapımı aslında çok kolay. Peki, babagannuş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, babagannuş tarifi detayları...
BABAGANNUŞ MALZEMELERİ
Közlenmiş patlıcan, biber ve domates
Soğan
2-3 diş sarımsak
Salça
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon
BABAGANNUŞ NASIL YAPILIR?
Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salça ve toz biber gezdirin.
İnce ince kıyılmış közlenmiş biberleri ve sarımsağı bir kaba alın ve üzerine kavrulmuş soğan ekleyin.
Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.