Azot dioksit gazı ile ilgili yapılan uyarıların ardından vatandaşlar araştırmalara hız kazandırdı. Azot dioksit haberleri son dakika gelişmeleri ile kamuoyu gündeminde yer alıyor. Sabah saatlerinde Meteoroloji azot dioksit uyarısı yapmıştı. Uyarının ardından azot dioksit nedir, neden olur? Azot dioksit gazı zararlı mı? soruları peş peşe merak edilmeye başlandı. Peki, azot dioksit kokusu neye benzer, etkileri neler? İşte Azot dioksit gazı haberleri...
#Azot DioksitTürkiye'nin Batı ve Orta kesimlerinde azot dioksit kaynaklı puslu hava ve kötü kokular olabileceği bildirildi. Yüksek basınçlı hava kütlesiyle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde havada klor benzeri koku oluşacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında detayları aktardı...
#MeteorolojiTürkiye'nin Batı ve Orta kesimlerinde azot dioksit kaynaklı puslu hava ve kötü kokular olabileceği bildirildi. Yüksek basınçlı hava kütlesiyle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde havada klor benzeri koku oluşacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında detayları aktardı...
#MeteorolojiÇevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İzmir Şubesi Teknik Sorumlusu ve çevre mühendisi Selma Akdoğan, kentte son haftalarda gözle görülebilen hava kirliliği artışı olduğunu söyledi. Hava kalitesinin son dönemde 'riskli' seviyelerde olduğuna dikkat çeken Akdoğan, "Meteorolojik olaylar da hissedilen kirliliği etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, risk haritalarında inversiyon etkisi riski yüksek olarak açıkladı. İnversiyonla birlikte farklı kirletici nedenler, yakıt kullanımı gibi etkiler bunu artırıyor. İnversiyon hava kirliliğini artırıcı bir etkisi var" dedi.
#İzmirSağlıklı bir yaşam için organik besleniyor, spor yapıyor olabilirsiniz. Artık buna evden çıkmamayı da eklemek gerekecek. Zira geçen hafta İstanbul’da bazı ilçelerde yüksek hava kirliliği alarmı verildi; uzmanlar ‘Sokağa çıkmayın’, ‘Pencere açmayın’ diye uyardı.
#Hava Kirliliği2022 Air Quality & Health in Cities raporuna göre küresel ortalama NO2 (Azot Dioksit) maruziyetinin araştırmaya katılan ülkelerin en büyük şehirlerinde yüksek düzeyde olduğu görülüyor. İstanbul, 35.3’lük NO2 maruziyeti seviyesi ile dünya çapında 20 şehir arasında 9. Sırada yer alıyor. PM2.5 (Partikül Madde) kirliliğine bakıldığında ise düşük ve orta gelirli ülkelerdeki şehirlerdeki seviyelerin yüksek olduğu görülüyor.
#DysonHava kirliliği tüm dünyada, özellikle büyük şehirlerde çok büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Alınan önlemlere rağmen şehirlerin havası her geçen gün daha kirli hale geliyor. Peki buna karşı kişisel olarak yapabileceğimiz bir şey yok mu? Artık hem ev için hem de dışarısı için farklı çözümler mevcut. Bu hafta hava temizleyici ürünlere bakıyoruz.
#Hava TemizlemeSoluduğumuz havanın kirlilik oranı gün geçtikçe artıyor ve pek çok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Bu nedenle hava temizleme ve nem alma cihazlarına son zamanlarda ilgi artmış durumda. Fakat yapılan yeni bir araştırmaya göre bazı bitkilerin ev ve ofislerdeki kirli havayı temizlediği ortaya çıktı. Peki bitkiler kirli havayı nasıl temizliyor? Hangi bitkileri evde bulundurmak gerekiyor?
#Hava Kirliliğiİstanbul'da hava kirliliği oranı bu yılın 1 Ocak-12 Kasım arasında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. Kentte hava kirliliğinin en fazla ölçüldüğü istasyon yüzde 84,39 ile Aksaray, en az ölçüldüğü istasyon ise yüzde 5,59 ile Şile oldu.
#İstanbulHali hazırda dünya genelinde en büyük sağlık sorunu olan koronavirüs salgını devam ederken Dünya Sağlık Örgütü çok büyük ve acil bir sağlık sorunu konusunda uyarı yaptı. DSÖ, hava kirliliğinin tahmin edilenden kötü düzeyde olduğunu ve her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.
#Dünya Sağlık ÖrgütüKimya alanında yer alan her madde çözülebilir. Pek çok madde kolay asitlerde çözülebilse de bazı maddelerin çözünmesi çok zordur. Bu maddeler için yeni karışımlar deneyerek bulunabilir. Kral suyu da ortaya çıkan bu çözeltilerden birisidir. Kral suyu nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kral SuyuHava kirliliğini çoğu zaman gözümüzle göremiyor, somut bir şekilde hissedemiyoruz belki ama o hayati bir tehlike olarak karşımızda duruyor. Son yıllarda sadece Türkiye'de hava kirliliği ile ilişkilendirilen ölüm sayısı, trafik kazalarında kaybettiğimiz yaşamlardan yaklaşık 6 kat daha fazla! Hava kirliliği nasıl bu boyuta geldi?
#Hava KirliliğiGünümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte fosil yakıt ve elektrik üretimi yapabilen santrallerin kurulması, farklı sektörlerde olan fabrikaların ortaya çıkması, motorlu taşıtların kullanımlarının çoğalması ile birlikte hava kirliliği de eşit seviyede artmaya başlamıştır. Meydana gelen hava kirliliği Dünyayı sağlık açısından etkilemektedir ve atmosferi de kirletmektedir. Hava kirliliğinin genel olarak en kötü sonuçlarından biri de asit yağmurlarıdır. Sizin için asit yağmurlarının ne olduğunu, nasıl oluştuğunu ve hangi gazlardan ibaret olduğunu derledik.
#Asit YağmurlarıHava olaylarına baktığımız zaman birçok farklı olayın yaşandığını rahatlıkla görebiliriz. Bu olaylardan biriside asit yağmurlarıdır. Asit yağmurları birçok nedenden dolayı oluşabilir ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Asit yağmurlarına neden olan gazlar nelerdir ve hangileridir? Asit yağmurlarını oluşturan gazların isimleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İç mekan hava temizliği ve hava kalitesini iyileştirme konusunda ürünleriyle uzun yıllardır dikkat çeken Dyson, yeni formaldehiti algılayan ve yüzde 20 daha sessiz çalışan 2 yeni ürünü Türkiye’de satışa sundu. Bu yazımızda ise Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde ürününü yakından inceleyeceğiz.
#DysonÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre bu sabah saatlerinde İstanbul Beşiktaş’ta hava kalitesi “sağlıksız” olarak nitelendirilen “kırmızı” seviyeye yükseldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Ölçüm yapılan yerde renk kırmızıysa hepimiz için sağlığımız anlamında olumsuz etki yapabileceği anlamına geliyor” dedi.
#İstanbulÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre bu sabah saatlerinde İstanbul Beşiktaş’ta hava kalitesi “sağlıksız” olarak nitelendirilen “kırmızı” seviyeye yükseldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Ölçüm yapılan yerde renk kırmızıysa hepimiz için sağlığımız anlamında olumsuz etki yapabileceği anlamına geliyor” dedi.
#Çevre Ve Şehircilik BakanlığıKış mevsiminin gelmesiyle yeniden hayatımıza giren virüsler, bakteriler ve alerjen hastalıklar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Özellikle pandemi nedeniyle evlerimizden dışarı çıkamadığımız, temiz ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, vakit geçirmek için yeni aktivite arayışlarına giriyoruz. Yemek pişirmek gibi... Peki yemek pişirmenin iç mekan hava kalitesine etkisinin ne kadar farkındayız?
#Dyson