Çalışmaya başladığım yıllarda, gazetelerin, dergilerin, yayınevlerinin bulunduğu yer Babıâli (Bâb-ı Âli) yokuşu ve ona çıkan sokaklardı. Cadde Nuruosmaniye’den başlar, Sirkeci’ye kadar sürerdi. Birçok gazetecinin anılarında eksen bu yokuştur. Anı kitaplarında adı da ‘Yokuş’tur.
#BabıaliYazılarıyla yıllardır Hürriyet okurlarının dertlerine derman olmaya çalışan Güzin Abla'nın (Güzin Sayar) aramızdan ayrılışı herkesi hüzne boğdu. Filiz Akın'ın "Adeta bir toplum psikoloğu gibi davranıyordu" dediği Güzin Abla'nın köşesini biz de bugün okuyucularından gelen mesajlara, basın ve sanat dünyasından önemli isimlerin yorumlarına ayırdık.
Kelebek, sayfalarında kadın-erkek ayrımı yapmadan herkesin ilgi alanlarına değinmeye devam ediyor. Kadın okurlara moda dünyasından haberler verirken, erkek okurlarımızı da unutmadık. Bugünden itibaren geniş bir özetini yayınlamaya başladığımız kitabın yazarı, Polo Ralph Lauren’in uzun süre yaratıcılık bölümünü yönetmiş olan Carson Kressley... Onun, her yaşta erkeğin giyim sorunlarına çözüm getiren önerileri, erkek okurlarımız için çok yararlı bir rehber olacak.
Türk basın dünyasının liderlik bayrağını, yayın hayatına başladığı ilk günden beri ‘Doğru ve güvenilir habercilik ilkesiyle’ elinden bırakmayan gazeteniz Hürriyet, 57’nci yaşını gururla kutladı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, ‘Haberiniz doğruysa, ucu Aydın Doğan’a da gider, Cumhurbaşkanı’na da gider, Başbakan’a da gider, herkese gider. Çekinmeden, korkmadan yazın. Ben bu güvenceyi veriyorum size’ dedi.
Efsane aşklardan öğreneceklerimiz var, diyordu Kelebek’in Renkler sayfasının başlığı. Azize Abla’nın elinden çıkmış bir derlemeydi. Richard Burton-Liz Taylor aşkından, Winsdor Dükü ile Madame Sampson idilinden, Ronald ve Nancy Reagan’dan hatta John Lennon ve Yoko Ono’dan hayata dair dersler çıkarılmıştı. Ama en çarpıcı olanı içlerinde en eskisi, 12.yüzyılda yaşamış Fransız din bilgini Pierre Abélard ile genç öğrencisi Héloise’in dillere destan aşkıydı...
Kim mükemmel ki? O halde annelerin en mükemmelini aramak niye? Ama hiç durmadan kendilerine ‘Ben gerçekten de iyi bir anne miyim’ diye sorup duran kadınların imdadına yetişen pedagoglar, uzun yıllar süren araştırmalardan sonra 10 maddeden oluşan bir ‘Mükemmel Anne Anayasası’ hazırladılar. Buyrun size, uygulamakta pek de zorlanmayacağınız bir annelik rehberi.