Bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftler ultrason günlerini yakından takip ediyorlar. Gebeliğin ilk anlarından itibaren ultrason çekimi bebeğin gelişimi hakkında bilgi edinmek için oldukça önemlidir. Ultrason görüntüleme teknolojileri her geçen gün biraz daha gelişirken, detaylı ultrason ile bebeğin tüm organları ayrıntılı bir şekilde incelenebiliyor. Peki ayrıntılı ultrason tam olarak nedir, ne zaman yapılır, gerekli mi? İşte ayrıntılı ultrason ile ilgili detaylı bilgiler…
#Ayrıntılı UltrasonHamilelik dönemi anne baba için çok heyecanlı olduğu kadar merak edilen konuların fazla olduğu bir dönem. Bunlardan biri de bebek gelişiminin nasıl olduğu sorusu. Anne karnında bebek gelişimini takip etmek için belli görüntüleme teknikleri kullanılıyor. Detaylı ultrason, bebeğin tüm organlarını görüntüleme şansı veriyor. Peki detaylı ultrason ne zaman yapılır? Detaylı ultrason kaçıncı haftada çekilir? İşte o sorunun cevabı...
#Detaylı Ultason Ne Zaman YapılırAnjiyo nedir, neden yapılır soruları son zamanlarda birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Kalp damarlarının görüntülenme işlemi olan anjiyo hakkında pek çok detay merak ediliyor. Peki anjiyo nedir? İşte anjiyo hakkında merak edilen bazı bilgiler.
#Anjiyo NedirDetaylı ultrason, hamilelik sürecinde anne adayları için önerilen testlerden birisidir. Erken dönemde bebeğin herhangi bir sıkıntısının olup olmadığına dair detayların ortaya çıkmasına imkan tanıyan detaylı ya da ayrıntılı ultrason, belirli ekipmanlarla gerçekleştirilebilmektedir. Peki, detaylı ultrason ne zaman yapılmalı? İşte, Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi’nden Perinatoloji uzmanı Prof. Dr. Gülseren Yücesoy'un ayrıntılı ultrason hakkında verdiği önemli bilgiler
#Detaylı UltrasonUltrasonda bebek ilk defa kaçıncı haftada görülür? Ultrasonda gebelik kesesi ne zaman belli olur? İlk ultrason muayenesi ne zaman yapılmalı? Anne baba adaylarının merak ettiği soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova yanıtladı.
#Hamilelik DönemiGebelikte ultrason, anne karnındaki bebeğin muayene edilmesine olanak sağlayan önemli bir muayene aracıdır. Hem normal (sorunsuz) gebeliklerin takibinde hem de komplike (sorunlu / problemli) gebeliklerin takibinde kullanılmakta ve bebekle ilgili birçok olası sorunun erkenden teşhisine olanak sağlamaktadır.
#HamilelikhamileliktesaglikTekirdağ’da yaşayan ve matematik öğretmenliği yapan Süreyya Ülkü Güler, 2 yaşındaki İnci’nin annesi… Doğuma kadar bebeğinin Down sendromlu olduğundan haberi yokmuş. Öğrenince çok ağlamış ama İnci’nin kokusunu duyunca, gülüşünü görünce durumu kabullenmiş.
#Down Sendromu